בעיות :)

בעיות :)

אני ילד בן 15 אני כבר התפתחתי שיחיתי 8 שנים בשחייה תחרותית אלופיות הארץ ותחריות באירופה. אבל פרשתי אחרי זה המשכתי להתאמן בבית בשק אגרוף אני מתאמן באופן קשה אני רץ על מהירות של 7 קילמוטר לשעה במשך שעה כל יום משהו כזה וגם מתאמן בערך 15 דקות על השק איגרוף ועוד אני עושה מן מכשיר חתירה 100 חתירות על הרמה הכי גבוהה שהיא 5 אבל לצערי אני לא מתפתח אני חשבתי שהשריר ביד שלי יגדל או משהו אבל כלום אני כבר עושה את זה חודשים ולא קורה כלום בבקשה תגידו לי מה לעשות? תודה רבה אני מנסה להגדיל אותו בדחיפות :)

qweasd1

New member
תתאמן על כח ולא על סיבולת.

100 חזרות לא מאפשרות לך לפתח כח וגודל. קרא במאמרים על תכניות גדילה, עבוד עם משקולות (ולפחות בהתחלה- עשה זאת בחדר כושר מסודר כך שתקבל יעוץ לגבי הצורה הנכונה לעשות את התרגילים), תאכל מספיק והתוצאות אמורות לבוא.

איתי1122

New member
זה נראה לי משהו גנטי.

אני הייתי פעם ממש רזה עם ידיים ממש דקות, ואחרי שבוע שהתאמנתי קצת במכשיר כושר של אבא שלי בצורה לא מבוקרת הידיים שלי השתנו ללא היכר.

sowhatt

New member
קצת הגזמנו אחי לא?

תוך שבוע הידיים שלך השתנו ללא היכר? בוא לא נגזים, לוקח זמן לפתח שרירים.

sowhatt

New member
תשובה לדעתי

אז ככה: מה המטרה שלך? לשפר כוח מקסימלי [מתפרץ] ? לשפר סיבולת שריר ? או לנפח את השרירים? כדי לנפח שרירים אתה צריך לעבוד ככה: 3-4 סטים, כאשר בכל סט לבצע 8-15 חזרות, במשקל די גבוה, כלומר, שבחזרות האחרונות יהיה לך קשה, ובחזרה-שתיים האחרונות בסט האחרון יהיה כמעט בלתי אפשרי. אני חושב ששק אגרוף לא יכול לנפח שרירים, ואני חושב שזה בעיקר משפר כוח מתפרץ. אין טעם בלעשות 100 חתירות כי זה לא מה שיגדיל לך בצורה משמעותית את היקף היד, 100 חתירות זה גם יותר מדי לסיבולת אני חושב. אתה צריך לבצע תרגילים עם משקולות או במכונה, עם משקל די גבוה, 3-4 סטים, 8-15 בכל סט. מנוחה בין סט לסט בין 60-90 שניות. ריצה לא תגדיל לך את היקף היד ..., ריצה תשפר לך סיבולת לב ריאה [ושרירי רגליים?]. אחד מהשניים בשביל להגדיל את היקף היד [והיקפים אחרים]: חדר כושר שבו יש משקולות , מכונות ותרגילים בשפע. או לעבוד בבית אבל בשביל זה צריך לקנות משקולות וכדומה.

למעלה