בעיות תיאבון

Deosette

New member
בעיות תיאבון

היי יש לי בעיה בתזונה כיוון שהתיאבון שלי כבר לא מפותח מספיק. לפני חצי שנה הייתי שמה מקל קינמון כל בוקר בכוס הקפה שלי וזה קצת עזר אך כיום גם הקינמון כבר לא עוזר. אני האמנם משלימה את כל מרכיבי התזונה בויטמינים. עשיתי גם בדיקות דם והם יצאו מצויי. אך אני בכל זאת לא אוכלת מספיק והאנרגיה לא במיטבה. ירדתי 4 קילו. היום אני אוכלת אפרסק בבוקר, ארוחת צהריים איזה ממרח על פרוסה ובארוחת ערב איזה פולקע או חביתה. זהו בערך התזונה היומית שלי. האם יש דרכים להגברת התיאבון?

סגול לי

New member
אולי תהפכי

תאכלי בבוקר לחם עם ממרח/ ביצה/ ירקות/ דייסה עם פרי/, בצהריים בשר עם פחמימות, בערב (עד לשעה 7:00, אחר כך לא לאכול כלום) את הפרי או משהו קל, ואז תקומי בבורק כל כך רעבה שכבר הכל יסתדר. רק שתידעי, לפי מה שכתבת, את אוכלת ממש מעט וממש לא מקבלת את אבות המזון שאת צריכה לבריאותך. יתכן וכבר דיכאת את התאבון שלך. אני מאמינה שיש מה לעשות בנידון.

Deosette

New member
אז מה עושים בנידון?

הבעיה היא שבבוקר כשאני קמה ממש אין לי תיאבון כי זה השלב שהקיבה שלי רגישה ולא בא לי כלום. אם אאכל משהו גדול אני ארצה להקיא. רק קפה ואפרסק. ובערב כשהשמש כבר יורדת - התיאבון בשיאו.

חוסר רעב הוא רק סימפטום אחד

מתמונה שלמה. אני הייתי שמחה לדעת איך מצב הרוח שלך, איך השינה שלך, איך פועלת מערכת העיכול- מה מצב היציאות, האם את לוקחת תרופות כלשהן וכו'. ניתן בהחלט לעזור לך בשיטות השונות של הרפואה המשלימה.

Deosette

New member
אילו שיטות?

1. המצב רוח שלי יחסית סביר לעומת פעם. אני נכנסת לדיכאונות עמוקים רק כשמשהו קורה לי ולא באפן שרירותי. 2. אני מובטלת כך שאני ישנה בשעות הבוקר וערה בלילות. הכי צלולה בשעות הערב והלילה. אני שונאת בקרים. 3. יציאות... לא כל יום. כל יומיים בערך, תלוי מה אכלתי. 4. לא לוקחת תרופות. עד לפני שבועיים הייתי נוטלת גלולות. נוטלת וימינים ותוספים: ויטמין י, אומגה 3 ובי קומפלקס. 5. הלכתי להומיאופת לטיפול בהתקפי חרדה ודכאון וזה עזר בהדרגה. המצב רוח היום מאוזן יותר ואני כבר לא חרדה כמו פעם. לצערי כשאני כן בדיכאון, רק האפרסק יכנס לפי. האם לקבוע שוב תור להומיאופת? אני עדיין משתמשת בתרופה שהכין לי....

harduf9

New member
לפנות להומאופת זו אפשרות טובה שהרי

הוא מכיר את עברך ויודע עלייך דבר או שניים כך שהטיפול שלו לא יהיה מאפס כמו אצל מטפל חדש. במידה ולא יעזור אפשר לפנות לשיטות אחרות כגון דיקור, שיאצו, רפלקסולוגיה, דימיון מודרך וכו'. בריאות שלמה גיא הרדוף

במילה אחת- כן.

בשתי מילים- מחר בבוקר! ניתן לטפל בך גם בדיקור, שיאצו, תזונה, צמחי מרפא, רפלקסולוגיה וכו'. אבל הטיפול יהיה רחב מאד בכל מקרה ויכלול קודם כל התייחסות למצבך הנפשי. חבל שהמצב ידרדר, קבלי עזרה מהר.

harduf9

New member
הקדמתי אותך בדקה ../images/Emo13.gif

מה שלומך ?
גיא

נשבעת שלא העתקתי, רק התמהמתי.

שלומי יופי- עושה שיאצו, מלווה לידות, מגדלת ילדים ובעל, עוברת לקליניקה חדשה שבוע הבא, מרגישה טוב, מרוצה. ואתה, מה?

harduf9

New member
לא מתמהמה

עשיתי שיפוץ בקליניקה בבית, מטפל בקופ"ח, מתחיל מחר ללמד רפלקסולוגיה בי-ם, חזרתי לטפל בזן שיאצו, ובין לבין רואה את אשתי והילדים ומנסה להיות הורה מעורב ובעל אוהב. גם מרגיש מצוין, נפטרתי מתקיעות ממושכת והעניינים רצים. וחומצזה שמח לפגוש אותך מדי פעם. גיא

harduf9

New member
נ.ב.

מפגש הפורום הבא אצלך בבית / קליניקה !!! זוכרת ???

בשתי מילים-כן כן...

ההומאופת שלך מכיר אותך וכבר את אצלו בתהליך שיפור. לכן-חשוב מאד להתמיד ולהמשיך!!! שינוי תהליכי חיים איננו קסם. זה לוקח זמן. חשוב מאד להיות בקשר תקופתי עם ההומאופת (אחת לחודש) כדי לעקוב אחר התהליכים ולהתערב בזמן המתאים. כל טוב עירית

Deosette

New member
וכך אעשה!!!

מחר על הבוקר אני קובעת אצלו תור. תודה רבה לכולם. נראה לי שאפילו אעזר בנתורופת.

hal767

New member
טיפול במצב של חוסר תאבון

זה דורש הכרות יסודית עם האדם. הבעיה יכולה לנבוע הן מסיבות מנטליות והן מסיבות פיסיולוגיות. לפעמים שני הגורמים האלה רלוונטיים ביחד במקביל. הריפוי הטבעוני עוסק בשני הצדדים של הבעיה. כאמור, זה דורש הכרות מעמיקה. מהמעט שכתבת על התזונה שלך, לדעתי, היא לא נכונה ולא מתאימה למצב הזה. סביר שהיא מעיקה על מערכת העיכול, ולכן היא דוחה מזון. השיטה של לאכול גרוע ולהשלים עם תוספים, פסולה בעייניי. אפשר לאכול מעט ונכון ולספק לגוף את צרכיו התזונתיים. שינוי בתפריט לכיוון מתאים יותר, ישפר גם את התאבון. לתזונה צמחונית אורגנית נכונה ישנה השפעה חיובית על המצב הנפשי.

למעלה