בעיות תחושה........

תירתיר

New member
בעיות תחושה........

שלום, יש לי ילד בן 6 עם קושי קל בתקשורת (אספרגר).הוא לא מקבל טיפולי ריפוי בעיסוק פרטני. היו כאלו בעבר, אבל התמקדו בעיקר במוטוריקה גסה ועבודה ליד שולחן. רציתי להתייעץ לגבי תופעות שמאוד מטרידות אותי, כמו: 1. צורך חזק ביותר ללעוס דברים- כמו פקקים של טושים, את השרוול שלו (זה כבר עבר...) ואת מעקה המיטה שלו. האם לאסור עליו דברים אלו, או להציע לו משהו חלופי (אם כן- מה?). 2. כשהוא בארגז חול הוא לפעמים מעיף חול וזה די מרגיז את כולם. 3. העוויות לא רצוניות של הפנים (טיקים) שבאים והולכים ללא שום סיבה נראית לעין. יש ימים שזה פשוט לא נפסק, ויכול להעלם לחודשים ושוב לחזור. 4. אוהב לשכב, להימרח על המיטה, פוף וכיו"ב. אני מניחה שזה קשור לתחושה עמוקה. ההרגשה שלי היא שבעיקרון הוא תת-תחושתי, ורציתי לדעת איך אפשר לעזור לו בויסות.

בעיות תחושה של ילד עם אספרגר

תירתיר שלום, כמה דברים: - תמיד יש להחליף פעילות של חיפוש תחושה בפעילות אחרת, נסיון מניעה ללא החלפה, בדרך כלל מביא תוצאות לא רצויות. - יש כמה אפשרויות התערבות, אך הן דורשות ראיה כוללת של כל הצרכים התפקודיים והתחושתיים של בנך בתוך הסביבה שלו. - אני ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק המומחית לבניית תכניות התערבות בתחום הסנסורי לילדים עם אוטיזם ואספרגר. כדאי לדעת שזהו תחום התמחות נפרד מטיפול סנסורי בילדים רגילים, כי צרכיהם ומאפייניהם הסנסורים של ילדים מה"ספקטרום התקשורתי" שונים מאוד משל ילדים אחרים, ודורשים הבנה והתייחסות טיפולית מיוחדת. בברכה שרון שני גונן

למעלה