בעיות שינה

שירלי132

New member
בעיות שינה

בוקר טוב, שמעתי לאחרונה על מוצרים של חב' nikken המיועדים לטפל בהפרעות שינה. (עובד בשימוש במגנטים). מישהו ניסה כאן את זה לבעיות של היפראקטיביות? קראתי על זה חומר, אין משהו מדעי, הכל ניסויים בלתי פורמליים. אך מתגובות של מי שהשתמש (לפחות במה שקראתי) היה שיפור משמעותי בתפקוד היומיומי. אודה על כל מידע של מי שיודע מקרוב יותר. תודה

galite41

New member
שינה

הי, אולי זה לא הפרעות שינה, אולי זה כמו אצלי שאם לוקחים ריטלין אז השינה מתקצרת ולא צריך יותר שינה ואז זה בעצם בסדר. מה דעתך?

שירלי132

New member
אני מדברת על הפרעות שינה

ולא בגלל הריטלין. מאז ומתמיד הבן שלי ישן לא רגוע. זז המון בשינה, חורק שיניים, מתעורר, מאז שאני מכירה אותו. אני יודעת ששינה לא רגועה מחריפה את תופעות ההיפראקטיביות, ורציתי לדעת אם מישהו כאן יודע יותר על זה, וגם על הפתרון של מערכות שינה מרגיעות.

zivadina

New member
הפרעות בשינה

זהו נושא מאוד חשוב כאשר מאבחנים הפרעות קשב. ארחנו כאן שני מומחים בנושא זה: את פרופ' גיורא פילר ואת פרופ' אבי שדה, שניהם מנהלים מעבדות שינה. את צודקת בהחלט ששינה לא רגועה גורמת להתנהגות היפרית אצל כלל האוכלוסייה, ולכן חשוב מאוד להסדיר את השינה. הבדיקות שיש לעבור, מן הקל אל הכבד, הן: 1. רופא א.א.ג. שיבדוק אם אין חסימות בדרכי הנשימה. לפעמים ניתוח פשוט מסדיר את הנשימה בשינה, ואז הילד ישן בשקט וקם רגוע יותר. 2. בדיקה פסיכולוגית, לוודא שהילד לא סובל מחרדות או בעיות אחרות. 3. מעבדת שינה, שתבדוק את מחזור השינה של האדם ותציע טיפול לבעיות כמו שעון ביולוגי, מחזור השינה ועוד. מצורפים קישורים למאמרים ודיונים בנושא השינה של ADHD.

שריתילה

New member
דוקטור גיורא פילר

שמעתי אותו פעם בהרצאה, הקלטתי והדפסתי את ההרצאה. אני מוסיפה לך כאן אותה. אם את שואלת אותי, אני לא מאמינה במגנטים. פעם אמרו לי שמגנט מאוד יכול לעזור לי, הסתובבתי עם מגנט בצוואר, עדי מאוד יפה, והפכתי להיות פי שתיים היפרית ממה שאני. אז.... הנה ההרצאה, מקווה שתהיה לך מעניינת. שרית.

שירלי132

New member
קראתי את המאמר הזה

קיבלתי אותו ממישהי שמפיצה את המוצרים של ניקן, ושמאוד מאמינה בהם. היא מטפלת בעצמה כבר 30 שנה בילדים עם היפראקטיביות, והיום מניסיונה היא מעדיפה שבמקום טיפול ארוך וממושך (שלא תמיד יעיל ולא תמיד הילדים משתפים פעולה, כי נמאס להם מעוד טיפול נפשי) היא ממליצה על שימוש במערכות השינה של ניקן. לפחות לדבריה, יש הצלחה רבה. מישהו השתמש?

מצטרפת למה שנאמר על בעיות שינה

אבל את המוצרים של ניקן אפשר למצא בחברות אחרות בזול יותר ובלי להצטרף לפרמידות... פעם היתה מאזינה אצל פרופ' קרסו ששאלה לגבי המגנטים, והוא בשיחה איתה (אני לא זוכרת במדוייק את המילים לכן בגדול זה מה שהבנתי) אמר שבעצם המגנטים עוזרים עד שלב מסויים ואז הם מפסיקים לעזור ואפילו לפעמים במקרים מסויימים מתחילים לפעול הפוך (או משהו כזה), כדאי לפני הרכישה היקרה לבדוק טוב, טוב לגבי ההתאמה אליך. אולי כדאי לשאול בפורומים אחרים העוסקים ברפואה והפרעות שינה...ואולי אפילו לחזור לתוכנית הרדיו שלו ולשאול אותו שוב.

ori shwarzman

New member
אין הוכחה

אין הוכחה שמגנטים עוזרים בהיפראקטיביות, בקשב וריכוז, וגם לא כנגד מזל-רע

למעלה