בעיות שינה

arier1

New member
בעיות שינה

אנו אובדי עצות!!! כמו רוב ההורים הירוקים עשינו המון טעויות שקשורות להרגלי השינה של בנינו וכעת אננו יודעים כיצד לצאת מהמהעגל הזה. בננו בן 11 חודשים והתרגל להרדם עם הציצי, הבעיה שעד לפני כחודש היה נרדם תמיד בצורה זו והייתי מעבירה אותו למטתו לאחרונה לא תמיד הוא מצליח להרדם ואז מתחיל הקונצרט... הוא אינו מוכן להרדם לבד במטתו וכל הנסיונות הסתימו בצרחות (ניסנו לתת לו לבכות 5 דקות ואפילו יותר). הוא אינו מוכן להיות במטתו לבד כלל. ניסיתי גם במהלך היום לשים לו משחקים במיטה עמ"נשיראה שכיף להיות במיטה אך ברגע שמניחים אותו במיטה הצרחות מתחילות.ואז אנו מצליחים להרדימו רק ע"י כך שאנו שוכבים לידו בספה או על הידיים (אני יודעת שזו טעות...) במהלך היום המטפלת מרדימה אותו בעגלה ורק אח"כ מעבירה אותו למטתו. מה לעשות אנו לא יכולים להמשיך כך. (אני לא כל כך מאמינה בשיטת 5 הדקות)

גם אני לא מאמינה בשיטת

5 הדקות למה לתת לילד לבכות???? אולי תנסי את שיטת הרם/הורד? מוכר למי שקראה את הלוחשת לתינוקות הבנתי שהשיטה דיי מוכיחה את עצמה אבל חשוב שתדעי לפני שאת מתחילה בה שזה יהיה מאוד מתיש בימים הראשונים אבל את חייבת להתמיד בה ע"מ להשיג תוצאות. אני אשמח לפרט עוד על השיטה אם את מעוניינת בכך.

arier1

New member
הרם הורד

קראתי את הלוחשת ולא כל כך ברור לי מה כוונתך בהרם הורד האם להרים שבוכה להרגיעו ואז להשכיבו בשנית במיטה? אם כן ניסיתי ולא עבד

כן

להרים ולהוריד ברגע שהוא נרגע ולעשות את זה עד שהוא ירדם בלילה הראשון תרימי אותו 100 פעם בלילה השני 50 בשלישי 10 ואח"כ הוא ירדם. זה מאוד מתיש וצריך המון כוח רצון אבל שמעתי שזה עובד

שקדייה

New member
לא מכירה כל כך את הלוחשת אבל...

אני ךא מכירה את השיטה שאת מדברת עליה, אבל סתם במחשבה על זה נראה לי שזה מעביר בדיוק את השדר ההפוך... "אתה רוצה על הידיים?- תצרח. ברגע שתשתוק- אתה לא מקבל יותר.."

אולי את צודקת

אני לא ניסיתי את זה, אבל אני חושבת שמה שעומד מאחורי השיטה הזו זה אל תבכה אמא פה הכל בסדר אתה יכול ללכת לישון וכשהילד רגוע להניח אותו במיטה שלו ע"מ שילך לישון כמובן להשאר לידו ללטף אותו ולתת לו את הביטחון שאת שם וחוזר חלילה אולי זה גורם לילד לפתח ביטחון שאמא פה והכל בסדר ובסה"כ הולכים עכשיו לישון ושאם הוא בוכה יש שם מישהוא בשבילו.

rc11

New member
למה את לא מרדימה כמו המטפלת בעגלה?

נשמע לי אחלה. ככה לא כבד בידיים והוא נרדם.

POOH*

New member
אבל למה לבד?

ביתי הגדולה בת שנתיים וחצי ועד היום אני מרדימה אותה. אנחנו גם בלינה משותפת אבל זה לא משנה. בכל מקרה אני לא מצפה ממנה להירדם לבד. אני שוכבת או יושבת לידה עד שהיא נרדמת ואז הולכת לעיסוקי. אם הוא נרדם לידכם על הספה למה לא לעשות את אותו דבר במיטה? ולמה אתם חושביםש זו טעות? בעיני זו לא טעות. אם הילד זקוק לכם להרדמות ולכם אין בעיה לעזור לו בזה אז למה זו טעות? POOH

arier1

New member
שינה משותפת

אני לא חושבת שזו טעות להרדם עמו במיטה ולכן גם נהגנו כך עד היום. אני רק חוששת במפני הכניסה לגן אם הוא לא יודע להרדים עצמו בבית כיצד יעשה זאת בגן? אני מעדיפה שילמד זאת בצורה עדינה והדרגתית בבית מאשר בגן. בספטמבר צפוי להכנס לגן

ניקי ב

New member
אם את חוששת מהגן , אין לך מה

לדאוג הגננות מספיק מנוסות ומשום מה כולם ישנים בגן. לעומת זאת בבית...

POOH*

New member
מצטרפת לניקי...

אם הגן היא הסיבה לחשש אין לך מה לחשוש. גם מנסיוני כמטפלת יכולה להגיד לך שילדים מסתגלים בקלות לכך שבכל מקום יש חוקים שונים. ובגן יש כללים והרגלים אחרים מבבית. POOH

תאירעות

New member
אל תדאגי לגן..

שם הם מתרגלים יופי. רעות שלי נכנסה השנה לגן והם ישנים על מזרונים,אני אמרתי שאין סיכוי שבעולם שהיא תישן ככה,והיא נרדמת בלי בעיות,ככה שממש אל תדאגי,וחוץ מזה תמיד יש ילדים שקשה להם להירדם אז המטפלת יושבת מלטפת וכו. אני לא יודעת בן כמה הוא אבל הם ימצאו את השיטה שבה הוא יצליח להירדם.

שקדייה

New member
הוא יעשה בגן הרבה דברים ...

רובם לא דברים שהוא עושה בבית. אין לך מה להיות מוטרדת בכלל- בגן כולם "מיישרים קו". אולי אפילו הלימוד הזה בגן ישפיע לטובה גם על נושא השינה בבית. מצד שני- אולי לא (הרבה דברים שהילדים מוכנים לעשות בעצמאות ובכייף בגן, בבית הם מתפנקים) אז אל תבני על זה יותר מידי..

shapir1

New member
וגם אני מצטרפת לכל מה שנכתב.

בני נרדם בבית רק עם ציצי, אבל במשפחתון שהוא הולך אליו לפעמים המטפלת מצליחה להרדים אותו בשיטות משלה (אין לי מושג אפילו איך, אבל היא מצליחה).

11 חודשים - פחד נטישה ופחדים אחרים

זה השלב שבו מתחילים פחדים ואחד מהם הוא להשאר לבד - אם תביני את זה תביני שזה לא קשור למה שהוא היה רגיל מקודם. אני יכולה רק לספר לך שגם היום בגיל שנה וארבע אני יושבת לידה עד שהיא נרדמת. מלטפת מחבקת שרה לה ונותנת לה את כל הבטחון שהיא צריכה. אני לא נותנת לה לבכות לא 5 דק' ולא שניה אני פשוט איתה.

למעלה