בעיות שינה

אבישג 11

New member
בעיות שינה

שלום. אני חדשה בפורום ומקריאה בו התרשמתי מאד מהאינטנסיביות ושיתוף הפעולה. יש לי כמובן שאלות לרוב, אך אנסה להתמקד, כמובן, בעניין אחד. בני בן 8 אובחן כ - ADHD לפני כחצי שנה. מטופל בריטלין במינון של 7.5 מ"ג בהצלחה. מאז היה בן שנה הרבה לקום בלילה, ולמעשה רק בגיל 6 וחצי החל לישון ברציפות. אחד המאפיינים של שנתו היה קימה מוקדמת. הרגל שהלך ופחת, למרות שעדיין אינו מאריך בשנתו (ישן כתשע שעות בלילה) וגם אם הולך לישון מאוחר (מנסים להמנע ככל האפשר) עדיין יקום בשעה הקבועה , קרי, שש או שש וחצי. לאחרונה, אנו חווים שוב קימה מוקדמת, חמש ורבע בבוקר. וללא קשר, על פי מיטב הבנתנו, לשינוי במצב הרוח. נראה לנו כי בננו פשוט מכריח עצמו לקום, ולא נותן לעצמו להמשיך לישון. קראתי מאמרו של פרופ' אבי שדה המופיע באתר - ומצאתי בו נקודות השקה לנסיוננו, אך הייתי מבקשת לקרוא מנסיונכם על שתיארתי וכן הצעות אופרטיביות.

zivadina

New member
בעיות שינה

שלום אבישג 11 וברוכה הבאה אלינו. אכן, בעיות שינה אופייניות מאוד לילד עם הפרעת קשב ורכוז. הן עלולות להופיע בגלל חוסר הויסות הבסיסי של הפרעת הקשב, והן עלולות להופיע בגלל בעיות נשימה בשינה. אני מציעה לך, בשלב הראשון, לבדוק אם לילד י הפסקות נשימה בשינה. אם כן, צריך לגשת לרופא אא"ג שיבדוק אם יש חסימה בדרכי הנשימה העליונות. אם אין חסימות, צריך לברר את הנושא של בעיות רגשיות ושל ויסות שעות השינה, ואת זה כדאי לעשות כבר במעבדת שינה. אם את בטוחה שהשינה היא טובה רק שקצרה, ייתכן שהילד איננו זקוק להרבה שעות שינה, ואז צריך לתת לו ללכת לישון מאוחר יותר, כדי שיקום בזמן הרצוי. למאמר של ד"ר אבי שדה צרפנו את כל השאלות שהעלינו בפניו, ויש שם שאלה כזאת של דליה. מצורף מדור השינה שלנו. בכל אופן, כדאי מאוד לטפל בנושא השינה, כי שינה טובה בלילה אבישג 11 עוזרת לתפקוד תקין ביום.

למעלה