בעיות שינה

nuritgat

New member
בעיות שינה

תום שלי בן 1.7 בגיל 3.5 חודשים הוא הפסיק לינוק (מיוזמתו) ולי היה מאוד קשה עם זה. עד אז הוא ישן טוב והיה מתעורר פעמיים בלילה. מאז הוא מתעורר, במקרה הטוב- פעמיים בלילה ובמקרה הפחות טוב (בדר"כ)- כל שעה -שעתיים. בדר"כ מוצץ מספיק, אבל לפעמים הוא רוצה מים ולפעמים הוא לא רוצה כלום, אלא רק לבכות. בשלב מסויים העברתי אותו לחדר משלו, אבל אחרי שחזרתי לעבוד, לא היה לי כוח לקימות בלילות ועכשיו הוא ישן על מזרון בצמוד אלי. במעבר לשינה לידי היה איזשהו שיפור, אבל לא משהו רציני. בעוד כחודשיים אמור להוולד לו אח ואני החלטתי שהוא יעבור לישון בחדר משלו ושאת תשומת הלב בלילות הוא יקבל מאבא. אנחנו לא יכולים לעשות את המעבר כבר עכשיו, כי אנחנו מחכים לעבור דירה בקרוב. האם יש איזושהי דרך להקל עליו את המעבר לחדר משלו? ללא לראות את אמא? איך לגרום לו לישון יותר טוב?

לאה_מ

New member
שאלה:

האם ההתעוררויות המוגברות בלילה התחילו סביב חזרתך לעבודה? האם היה שינוי אחר בתקופה הזו?

nuritgat

New member
תשובה ללאה

לא היה שום שינוי בתקופה שבה הוא הפסיק לישון, חוץ מהפסקת היניקה. יכול להיות שהתגובה הקשה שלי לזה שהוא לא רצה לינוק יצרה את זה ?!

לאה_מ

New member
לא יודעת לגבי התגובה שלך - בשביל

זה תצטרכי לספר לנו איך הפסקת להניק. אבל אני מצטרפת לדעתה של כרמית, שעדיף לא להוציא אותו מהחדר שלכם לפני הלידה. אולי כדאי שעד הלידה תתחלפו בצדדים, כך שהמזרון של תום יהיה ליד אבא, ולא לידך, והוא באמת יתרגל לקבל את תשומת הלב ההורית שהוא זקוק לה בלילה מאבא ופחות ממך. אולי זה יקל עליו קצת עם לידת האח הקטן, שמן הסתם ינק ויגזול מזמנך, גם בלילות. אני לא יודעת על אלו סידורי שינה חשבתם לאחרי הלידה, אבל אם התינוק ישן בחדר שלכם, אז נראה לי שממש לא רצוי להוציא את תום משם, לא היום ולא מיד אחרי הלידה. אולי כמה חודשים אחרי הלידה, אם תרגישי שהתינוק החדש כבר "בשל" לישון במיטה משלו, תוכלו להעביר את שניהם יחד לחדר הילדים - אולי יהיה אפשר ליצור אז איזו תחושה של "ממלכת הילדים" ששייכת רק לילדים ושמהווה מקום מיוחד עבורם, וכך להפוך את המעבר לאטרקטיבי עבור תום. ונקודה נוספת למחשבה - מכיוון שאתם בכל מקרה ישנים יחד - אולי מה שמתאים לכם זו באמת לינה משפחתית. אולי למשפחה שלכם פשוט מתאים ביותר לישון יחד. ואז אפשר "לרצף" את חדר השינה במזרונים, ולאפשר לארבעתכם לישון בנוחות.

יכול להיות שאחרי הלידה

יהיה לתום פחות נוח בגלל הבכי של התינוק והוא ירצה לבד לישון בחדר אחר. יחד עם זאת אני מצטרפת ללאה ואומרת שלדעתי אסור כרגע לעשות שינויים.

nuritgat

New member
הפסקת היניקה

הפסקתי להניק מיוזמתו ולא מיוזמתי. פשוט הקשבתי לעצות גרועות כאמא טרייה ונתתי לו בקבוק. תום היה תינוק גדול והסיפוק מהבקבוק היה הרבה יותר מהיר, כך שבהתחלה הוא לא רצה לינוק מצד אחד, אח"כ גם מהצד השני ותוך שבוע- שבועיים הוא כבר לא ינק בכלל. ניסיתי להעזר ביועצת הנקה, אבל כנראה שזה כבר היה מאוחר מידי ובשביל בריאות הנפש שלו ושלי נאלצתי להשלים עם העובדה שהוא העדיף את הבקבוק עלי... בקשר למעבר לחדר אחר- אני פשוט חוששת שבגלל שהוא מתעורר כל כך הרבה פעמים בלילה (הרוב בבכי) שהם יערו אחד את השני ושאני אצטרך לתמרן בינהם ובכלל לא אוכל לישון. אני פשוט לא יודעת מה לעשות כדי לגרום לתום לישון יותר טוב. ניסתי טיפולים אלטרנטיבים ולזמן מסויים היה נראה שזה עוזר, אבל זה חזר. ואני לא מסוגלת להתעלם ממנו כשהוא בוכה. הוא לא מוכן לקחת בלילה את המוצץ לבד (לרוב) גם אם אני מניחה אותו ביד שלו. בקשר לשינה בצד של אבא- זה קצת בעייתי ,כי אבא שלו עובד בלילות וכשנעבור דירה הוא יעבוד מהבית וכך הוא יוכל להתייחס יותר לתום. מה שיש לו עכשיו- זו רק אני!

לאה_מ

New member
לא בטוח שהם יעירו אחד את השני.

אצלי שלושת הילדים ביחד בחדר (טוב, זה לא ממש מדוייק, כי אורי על פי רוב ישן איתנו, אבל יש לו גם מזרון בחדר הילדים) ומעולם לא קרה לי שאחד הילדים העיר מישהו מהילדים האחרים בלילה, גם כאשר הם קוראים לנו או בוכים או כל דבר אחר. אם נושא הלינה המשפחתית לא מרגיש לך מתאים, יש לי עוד רעיון - שימו בחדר של תום עוד מיטה (או שני מזרונים על הרצפה, או כל סידור אחר שיהיה לכם נוח) ובתקופה הקרובה שאת ואבא של תום תישנו יחד איתו בחדר שלו (אני מבינה שזו בעיקר את, אבל כדאי שלפחות בלילות שבהם הוא לא עובד, אבא של תום ישן שם). אם תרגישו שתום כבר לא זקוק לנוכחות שלכם כל הלילה, תוכלו לנסות להשאיר אותו לבד בחדר שלו, אבל אני מהמרת שהוא יזדקק לאחר מכם בחדרו גם אחרי הלידה. אני מאד איתך בעניין של להתייחס אליו שהוא בוכה, ואני באמת חושבת שהנסיבות שאת מתארת הופכות את נקודת הזמן הזו ללא אידיאלית לעריכת שינויים בהרגלי השינה.

כרמית מ.

New member
נקודה למחשבה

אני לא יודעת לעזור בבעיות השינה, אבל נראה לי שלהעביר אותו לחדר משלו דווקא עם הצטרפות האח למשפחה, יכולה להתפרש כ"גירוש" ודחיה, ולהקשות עליו ועליכם מאד. אם אין לכם אפשרות לעשות את זה עכשיו, אז לדעתי, כדאי לחכות כמה חודשים אחרי הלידה. אני מתארת לעצמי שזה לא קל, מצד שני, לא יותר קל לקום כל שעתיים כשהוא בחדר אחר, בנוסף לטיפול בתינוק (ואם את כבר ערה בגלל התינוק, לא תקומי לאח?).

למעלה