זה לגמרי נשמע כמו ריפלוקס
הקטנה שלי בת 3 חודשים, עד גיל חודש וחצי היא הייתה מתעוררת כל שעה וחצי, אוכלת 2 שלוקים וחוזרת לישון. במשך כל הלילה הייתה נאנחת ומתפתלת במיטה ובקושי הצלחנו לישון.
אצלה הריפלוקס לא סמוי - הוא פולטת המון, רק שאני לא ידעתי שכמות הפליטות שלה היא לא נורמלית. במזל אחות טיפת חלב ראתה אותה פולטת והציעה שננסה תמ"ל שמיועד לתינוקות עם ריפלוקס - זה תמ"ל שמסמיך בקיבה ומונע מהאוכל לעלות בחזרה.
על הפעם הראשונה שניסינו היא ישנה 6 שעות ברצף והיא גם הרבה יותר נינוחה במהלך היום.
ממליצה לך להתייעץ עם רופא ולשקול מעבר (אפילו חלקי) לתמ"ל כזה. יש כאלו במרשם רופא ויש כאלו שאפשר למצוא בבתי מרקחת ליד המזונות האחרים (אנחנו מאכילים בסימילאק ספיט-אפ).
עוד דברים שעוזרים לריפלוקס: להגביה את המזרן בזווית של 30 מעלות (למשל להניח קלסר מתחת למזרן), לעשות הפסקות בזמן האוכל ולהרים לגרפס כמה פעמים תוך כדי, להחזיק קצת עם הראש גבוה אחרי ההאכלה ולא להשכיב מיד. אצלנו כל אלה לא עזרו כי לפעמים היא פולטת אפילו שעה אחרי האוכל, אבל לא מזיק לנסות.
אם יאובחן שזה אכן ריפלוקס - יש גם טיפולי רפואה משלימה. לנו המליצו בחום על אוסטאופטיה וקבענו תור לניסיון (אפשר דרך קופת החולים).

וחוץ מזה - בגיל חצי שנה המערכת ההורמונלית בגוף כבר מבחינה בין יום ללילה, אז אם רוצים ששנת היום תהיה ארוכה ועמוקה יותר, צריך להשכיב אותה בחדר חשוך ושקט, כמו בלילה (בניגוד לתינוקות צעירים יותר שיכולים לישון בכל מקום, חלקם לפחות).

ולגבי הרדמות עצמאית - חשוב לעזור לה לפתח את היכולת הזאת. כל אחד - גם אדם בוגר - מתעורר במהלך הלילה בין מחזורי השינה וחוזר לישון, לרוב אנחנו לא זוכרים את זה. היא צריכה לפתח את היכולת לחזור לישון לבד כשהיא מתעוררת בלילה.
אז אחרי ששללת בעיה רפואית (או שטיפלת בבעיה כזו) צריך לעבוד על הרגלי השינה. בתור התחלה - להוריד הילוך כשעה לפני שעת השינה. מוזיקה שקטה, סיפור, בלי צעצועים רועשים. כשמזהים שהיא עייפה - מפהקת, משפשפת עיניים - מתחילים טקס שינה - אמבטיה, הנקה או בקבוק, סיפור, אור מעומעם בחדר.
ואז מנסים לתת לה להרדם עצמאית - הרעיון בגדול הוא לנתק אותה מהפטמה \ בקבוק כשהיא מסיימת לאכול ומנומנמת אבל עדיין לא ישנה ולהניח במיטה. אפשר לתת מוצץ, להניח יד מרגיעה על החזה, ללטף קצת או לתת לה להחזיק חיתול בד או את קצה השמיכה. אני אישית יוצאת מהחדר כדי לא להסיח את דעתה והיא נרדמת לבד תוך כמה דקות.
כמו שאמרו לך - לא לנסות את זה כשהיא בוכה, אלא כשהיא רגועה ומנומנמת.

לגבי יועצת שינה - אם "צריך" זה תלוי רק בך, אבל בהחלט אפשר