בעיות שינה

אורטלקד

New member
בעיות שינה

שלום
תינוקת בת חצי שנה
מאז ומתמיד לא ישנה טוב. משמע מתעוררת כל כשעה. מתפתלת. בוכה.

לפעמים זה בגלל מוצץ לפעמים לא משנה מה אני עושה היא בוכה ( מתוך שינה) לפעמים זה גרפס.
אני עדיין מניקה אותה בלילות
בעצם יוצא שכמעט כל שעה שעה וחצי אני קמה איתה.
במידה ואני לא מצליחה להרגיע אני פשוט מניקה אותה שוב כי זה הדבר היחיד שמרגיע אותה איכשהו .
האם צריכים יועצת שינה? האם זה הגיוני שהיא לא מצליחה לישון רצוף כמה שעות?

iameden

New member
שאלות

איך היא ישנה ביום?
איך נרדמת היום ובלילה?
היא התחילה מסגרת חדשה לאחרונה?

אורטלקד

New member
בעיות שינה

ביום נרדמת פעמיים
גם בידיים עד מצב נמנום ואז במיטה כבר נרדמת. או בעגלה בטיול.
גם לפרק זמן קצר אבל אפשר להרדים אותה שוב די בקלות
אין מסגרת חדשה
בלילות לוקח יותר זמן להרדים וכמניחים אותה במיטה היא מרגישה וישר מתפתלת ומקטרת ומתעוררת ...
ניסינו גם לא ישר לתת מענה כשהיא זזה בלילה ואז התעוררה לחלוטין בכתה דקות ארוכות והיה ממש קשה להחזיר אותה לישון .

iameden

New member
הייתי מנסה שני מישורים

הראשון הוא התזונתי- לוודא שאוכלת מספיק במהלך היום מצד אחד ומצד שני לבדוק האם אין גם רפלוקס סמוי.

אבל מה שנשמע יותר כבעיה, הוא העובדה שהיא זקוקה לנוכחות שלך כדי להרדם וכל פעם שמתעוררת צריכה אותך שוב. כלומר, מה שיעזור זה לימוד הרדמות עצמאית.
כמו כן, מהתיאור שלך, אני ממש לא בטוחה שהיא ישנה מספיק במהלך היום. בדר"כ עד גיל 7-9 חודשים בדר"כ ישנים 3 פעמים במהלך היום לכ 3-4 שעות בסה"כ. בדר"כ בגיל הזה עייפים אחרי כשעה וחצי בבוקר ואחרי כשעתיים לצהרים ואז אחרי כעוד שעתיים לאחה"צ. אז יכול להיות שמה שעוד משפיע על ההתעוררויות, זה עייפות יתר. במצב של עייפות יתר, הגוף בסטרס ומפריש הורמון שגורם לשינה להיות קלה הרבה יותר והרבה יותר קשה להרדם מלכתחילה...

אורטלקד

New member
בעיות שינה

א. מה זה ריפלוקס סמוי?
ב. היא יונקת ומקבלת בקבוקים. אני משתדלת להציע לה לינוק לא מעט פעמים במשך היום.
ג.איך אני אמורה לגרום לה לישון עוד במשך היום? היא ישנה פעמיים שלוש אבל חצי שעה כל פעם.

תודה רבה

iameden

New member
תשובות

לגבי רפלוקס סמוי, תגגלי. יש הרבה מידע בנושא (בקצרה- האוכל עולה חזרה ומציק, בעיקר בזמן שכיבה).

קרוב לוודאי שהיא ישנה מעט מלכתחילה כי עייפה מדי וכי לא יודעת להרדם לבד. נסי להקדים לה את שעות ההשכבה במהלך היום ותראי אם זה עוזר. חפשי סימנים קטנים שעייפה כבר (לעיתים קרובות פיהוק, שיפשוף עיניים וכו הם סימנים מאוחרים לעייפות וכבר עייפות יתר).
כשמתעוררת אחרי חצי שעה, נסי להחזיר אותה לישון... תתנהגי כאילו אמצע הלילה עכשיו. לאט לאט תאריך את שעת השינה. חצי שעה זה אפילו לא מחזור שינה אחד, מה שמסביר את התעוררויות המרובות.
כשזה השתפר קצת, הייתי מתחילה גם להרגיל לשינה עצמאית. בלי תלות בהנקה/בקבוק או הנוכחות שלך (בצורה הדרגתית כמובן).

עדימ

New member
הגעתי מהראשי, איני אימא אבל...

ההירדמות העצמית שהצעת הפוכה מההמלצה שרק אתמול קראתי שפורסמה-שינה עד גיל שנה עם ההורים באותו חדר וכן הנקה במיטה במידה והאימא עייפה.
אני גם תוהה מדוע היא משלבת בקבוקים אם ממילא היא מניקה.
אני ושתי אחיותי ינקנו כל אחת שנה ו8 חודשים בליי שום בקבוקים ולא היו לאימי כל בעיות איתנו. שורה תחתונה-הנקה הכי בריא ומרגיע שיש.
לגבי הרפלקס והיקף שעות השינה לא ממש מבינה בזה.

iameden

New member
אין שום קשר בין הרדמות עצמאית לשינה בחדר ההורים

אפשר לדעת להרדם לבד גם כשישנים בחדר ההורים.
הכוונה היא הרדמות ללא תלות בגורם חיצוני.
כשאת ישנה, את לא צריכה מישהו שיחזיק לך יד, ילטף או כל דבר אחר כדי להרדם. לכן, כשאת מתעוררת את גם יכולה לחזור להרדם לבד באמצע הלילה (כולנו מתעוררים בלילה מספר רב של פעמים, ואפילו לא זוכרים זאת כי אנחנו פשוט זזים ונרדמים שוב).
ילד/תינוק שלא יודע להרדם לבד, ירצה שיעזרו לו להרדם בכל אחת מההתעוררויות האלה כי הוא תלוי בכך בכדי להרדם.
זה אף נכון יותר כשהתינוק בעייפות יתר ומופרש לו קורטיזול שלמעשה מפריע לו לישון וגורם לשינה שלו להיות קלה יותר (זה למעשה הורמון שמופרש בזמן סטרס, לחץ, ומעותת לגוף שיש סיבה לשמור על עירנות).

אורטלקד

New member
לעדימ

מצטערת לומר אבל אם אינך אמא ולא חווית דברים בבקשה אל תגיבי
יש אנשי מקצוע שזה תפקידם
גם אני קראתי ההמלצות
והיא ישנה איתנו בחדר ויונקת
ויש תינוקות שניזונים רק מתמ"ל וגדלים מצוין ולא עניינו של אף אחד מדוע אני משלבת בקבוקים
גם אני חשבתי פעם שאני חכמה גדולה אבל המציאות מראה שאם אתה לא בסיטואציה אתה פשוט לא יכול להבין

זלופית

New member
נאלצת להסכים עם אורטל... ח ח לאמא שלך שהניקה אותך עד גיל 1.8

תחזרי לכאן אחרי שאת תניקי 1.8 (או אפילו "רק" 8) ונדבר.
מילא להעביר ביקורת מיותרת, אבל להעביר ביקורת מיותרת על משהו שאין לך שום נסיון בו

ולאורטל - הלוואי שהיו לי עצות נוספות מעבר למה שכבר כתבו לך... גם הקטנה שלי לא מצטיינת בשינה. זה קשה... עכשיו היא כבר בת 10 חודשים ולאט לאט יש שיפור (לפעמים אפילו ישנה 4 שעות רצוף בלילה
)

אורטלקד

New member
זלופית

תודה זלופית
כואב לראות שאתה לא יכול לעזור לתינוק שלך
בכל מקום רשום לעזור להם להרדם
לטפוח על הגב לנשק לחבק להשכיב שרואים סימנים מוקדמים
מה לא ניסינו ועדיין לא עוזר
כנראה שפשוט נמשיך לנסות ונקווה שהזמן יעשה את שלו.
ארבע שעות רצופות גם יהיה טוב :)
לילה טוב ושקט

למה היא משלבת בקבוקים?

כי זה מה שפאקינג נוח לה. די להיכנס לנשים לציצי.
&nbsp
גם תינוקות יונקים סובלים מריפלוקס, גזים, בעיות שינה ועוד.
נכון שההמלצה של ארגון הבריאות העולמי היא הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה, אבל:
1. זה לא הפתרון לכל בעיה.
2. לפעמים ההנקה דווקא יוצרת בעיות (למשל כשהתינוק לא יודע להרגע בלי ציצי, או כשיש ריפלוקס שתמ"ל יכול להקל עליו, או בעוד 1001 מקרים).
3. לכל אשה יש את הזכות לבחור איך להזין את התינוק שלה, בלי שטוקבקיסטיות יגרמו לה להרגיש רע עם זה.

Arirel18

New member
עונה

1.שיניים
2
ריפלוקס סמוי,כן גם בגיל הזה.
3 .חם/קר/ לא נוח

נהורית1

New member
היי אורטל

נראה שהתינוקת שלך סובלת מעודף גזים. תנסי להוציא לה את הגזים כמה שיותר
זמן לפני השינה. חוץ מזה, אם את מניקה, שימי לב מה את אוכלת. לא לאכול אוכל שמכיל גזים כי זה עובר לתינוקת. (ככה הסבירו לי בטיפת חלב עם הילדים שלי).
בכלל, בשעת ההירדמות, תנסי לנענע אותה בעגלה או בלול. אולי ככה תרדם יותר מהר.

לא הוכח קשר בין תזונת האם לגזים פרט למוצרי חלב

לגבי העצה לנענע בשעת ההרדמה - זה רק ירגיל את התינוקת להיות תלויה בניענוע הזה כדי להרדם - מה שאומר שאורטל תצטרך לקום ולנענע כל שעה וחצי.

נוסעת27

New member
היי :)

אני אמנם לא אימא, אך במשך החצי שנה הראשונה לחייו של האחיין שלי הייתי על תקן נני, טיפלתי בו המון ולמדתי יחד עם הוריו כמה דברים מועילים לגבי בעיות השינה שהיו לו, אולי משהו מהטיפים שלי יכול לסייע לך:
&nbsp
בהתחלה היינו מרדימים אותו רק בידיים, בניענוע וכו, זה כמובן כמו שאת אומרת מתבקש והאינסטינקט מורה לנו לעשות זאת, אך באמת ברגע שהוא התרגל להירדם לבד איכות השינה שלו השתפרה פלאים. השיטה אחרי הרבה ניסוי וטעייה הייתה כן להרגיע אותו בידיים אם הוא בוכה או מתמרמר, ברגע שהיה נרגע (לא נרדם רק נרגע) להחזיר מייד לעריסה. אז הוא היה מתחיל שוב לצרוח, שוב, מרגיעים בידיים עד שהסטרס יורד ומחזירים לעריסה. ככה עד שהיה נרדם. לאט לאט עם המון התמדה וסבלנות הוא התרגל להירדם במיטה ולא בידיים. צריך לנתק את ההקשר הזה שידיים=לישון.
&nbsp
אף פעם לא השארנו אותו לבכות ולצרוח, כי זה רק מעורר אותם יותר והרבה יותר קשה להרדים. צריך לגשת, להרים, להרגיע, לתת מה שצריך ולהחזיר למיטה. זה נורא מייאש בהתחלה אבל התמדה תניב פירות.
&nbsp
נסי גם לבדוק לגבי שעות האכלה מסודרות יותר, לרוב עם בקבוק זה קל יותר כי הנקה משד היא לא רק מזון אלא גם חיבור וחום מהאימא אז התינוקות דורשים את זה יותר. כדאי לבדוק עם מביני עניין כיצד ניתן לסדר לה יותר את שעות ההאכלה.אולי להתעקש על מוצץ יותר. היא לא אמורה לאכול כל שעה וחצי בלילה וברור כמו שאת אומרת שההנקה היא יותר שיטה להרגיע מאשר באמת לאכול.
&nbsp
תבדקו שתנאי השינה שלה אופטימליים כמה שניתן- בגדים מתאימים, מזרון נכון, לראות שהטמפרטורה אידיאלית, תנוחת שינה נכונה. אגב לפעמים מתוך דאגה אנחנו עוטפים במלא בגדים ושמיכות והילד עולה באש ;)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מעבר למה שכבר המליצה לך iameden
שהמלצותיה נכונות ונהדרות אני הייתי מוסיפה גם טקס שינה קצר לפני כל שינה במהלך היום וטקס שינה לפני שנת הלילה.
טקס שינה עוזר לילדה לדעת לקראת מה היא הולכת, ולגוף שלה להתכונן לשינה. במסגרת הטקס הייתי כוללת החשכה של החדר שבו היא ישנה, דקלום או שיר קצר במהלך היום, ומשהו קצת ארוך יותר בלילה. בלילה הייתי מוסיפה לטקס כמובן גם אמבטיה, החלפת בגדים והנקה/בקבוק לפני השינה, אבל לא הייתי נותנת לה להירדם תוך כדי ההנקה או האכילה של הבקבוק.
&nbsp

זה לגמרי נשמע כמו ריפלוקס

הקטנה שלי בת 3 חודשים, עד גיל חודש וחצי היא הייתה מתעוררת כל שעה וחצי, אוכלת 2 שלוקים וחוזרת לישון. במשך כל הלילה הייתה נאנחת ומתפתלת במיטה ובקושי הצלחנו לישון.
אצלה הריפלוקס לא סמוי - הוא פולטת המון, רק שאני לא ידעתי שכמות הפליטות שלה היא לא נורמלית. במזל אחות טיפת חלב ראתה אותה פולטת והציעה שננסה תמ"ל שמיועד לתינוקות עם ריפלוקס - זה תמ"ל שמסמיך בקיבה ומונע מהאוכל לעלות בחזרה.
על הפעם הראשונה שניסינו היא ישנה 6 שעות ברצף והיא גם הרבה יותר נינוחה במהלך היום.
ממליצה לך להתייעץ עם רופא ולשקול מעבר (אפילו חלקי) לתמ"ל כזה. יש כאלו במרשם רופא ויש כאלו שאפשר למצוא בבתי מרקחת ליד המזונות האחרים (אנחנו מאכילים בסימילאק ספיט-אפ).
עוד דברים שעוזרים לריפלוקס: להגביה את המזרן בזווית של 30 מעלות (למשל להניח קלסר מתחת למזרן), לעשות הפסקות בזמן האוכל ולהרים לגרפס כמה פעמים תוך כדי, להחזיק קצת עם הראש גבוה אחרי ההאכלה ולא להשכיב מיד. אצלנו כל אלה לא עזרו כי לפעמים היא פולטת אפילו שעה אחרי האוכל, אבל לא מזיק לנסות.
אם יאובחן שזה אכן ריפלוקס - יש גם טיפולי רפואה משלימה. לנו המליצו בחום על אוסטאופטיה וקבענו תור לניסיון (אפשר דרך קופת החולים).
&nbsp
וחוץ מזה - בגיל חצי שנה המערכת ההורמונלית בגוף כבר מבחינה בין יום ללילה, אז אם רוצים ששנת היום תהיה ארוכה ועמוקה יותר, צריך להשכיב אותה בחדר חשוך ושקט, כמו בלילה (בניגוד לתינוקות צעירים יותר שיכולים לישון בכל מקום, חלקם לפחות).
&nbsp
ולגבי הרדמות עצמאית - חשוב לעזור לה לפתח את היכולת הזאת. כל אחד - גם אדם בוגר - מתעורר במהלך הלילה בין מחזורי השינה וחוזר לישון, לרוב אנחנו לא זוכרים את זה. היא צריכה לפתח את היכולת לחזור לישון לבד כשהיא מתעוררת בלילה.
אז אחרי ששללת בעיה רפואית (או שטיפלת בבעיה כזו) צריך לעבוד על הרגלי השינה. בתור התחלה - להוריד הילוך כשעה לפני שעת השינה. מוזיקה שקטה, סיפור, בלי צעצועים רועשים. כשמזהים שהיא עייפה - מפהקת, משפשפת עיניים - מתחילים טקס שינה - אמבטיה, הנקה או בקבוק, סיפור, אור מעומעם בחדר.
ואז מנסים לתת לה להרדם עצמאית - הרעיון בגדול הוא לנתק אותה מהפטמה \ בקבוק כשהיא מסיימת לאכול ומנומנמת אבל עדיין לא ישנה ולהניח במיטה. אפשר לתת מוצץ, להניח יד מרגיעה על החזה, ללטף קצת או לתת לה להחזיק חיתול בד או את קצה השמיכה. אני אישית יוצאת מהחדר כדי לא להסיח את דעתה והיא נרדמת לבד תוך כמה דקות.
כמו שאמרו לך - לא לנסות את זה כשהיא בוכה, אלא כשהיא רגועה ומנומנמת.
&nbsp
לגבי יועצת שינה - אם "צריך" זה תלוי רק בך, אבל בהחלט אפשר

כתבתי לעוד מישהי... כותבת גם כאן

הייתי בהרצאה של יועצת שינה, והיא אמרה שכל תינוק וסף הרגישות שלו. יש משמעות גם לסוג החיתול (עובי, מגע, תחושת יובש...). ממליצה לך לנסות את הפמפרס. הם ממש דקים וגמישים, ואולי זה יוכל לעזור לקטנה לישון קצת יותר טוב.. אם תחשבי על זה, גם אנחנו לא יכולות ילשון עם כל בגד.. שווה לנסות. לילה טוב :)

למעלה