בעיות שינה/מלטונין

מ ש א ל

New member
בעיות שינה/מלטונין

אביבי שלנו בן השנתיים וחצי יושב לו על הספקטרום. מאז גיל ארבעה חודשים ישן לילה שלם כמעט ללא הפרעה. לאחרונה גילה שהוא יכול לצאת ממיטת התינוק ואז התחילה החגיגה. כל פעם שהכנסנו אותו למיטה, מיד הופיע מחייך בסלון ולקח המון זמן להרדים אותו. העברנו אותו למיטת ילדים ומאז התחיל סיוט של לשבת לידו בסביבות שעה, עד שנרדם ואז מתעורר לשעה-שעתיים באמצע הלילה. קראתי פה קצת על מלטונין. האם יכול גם לעזור ולפתור את היקיצות הליליות? האם יש פתרונות נוספים? גם לא תרופתיים. מחכה לתשובה בעיניים כלות ואדומות. שרון

הרגלי שינה ומלטונין

הי , את מעלה כאן שתי בעיות שבעיני הן שונות ... 1. היציאה מהמיטה והצורך לשבת לידו עד שירדם 2. יקיצות ליליות . לגבי הראשון זה בעיני הבלתי מקצועיות בלבד ענין של גבולות. כאשר הולכים לישון לא קמים מהמיטה . נקודה ! אולי צפויים כמה לילות קשים עם בכי וכעס אבל אחר כך הילד מבין שאין כאן ענין לויכוח . אולי צריך לארגן טקב שינה מסודר ועיקבי שיעזור לילד להיכנס למצב שונה . אצלנו אחרי המקלחת יש אפשרות לשבת בחדר עם ספרים והאור מעומעם ואחרי זמן מסוים נכנסים למיטה אני מקריאה לכל אחד ספר על פי בקשתו מכבים את האור (משאירה מעט אור כי גל פוחד מהחושך) ולילה טוב לא קמים מהמיטה ואם קמים מיד חוזרים באסרטיביות רבה בלי פשרות , ובלי יותר מידי דיבורים . הבנים שלי בני 4 אבל זה טקס שאני מקיימת איתם מגיל שנה וחצי שהם עברו למיטת נוער . 2. יקיצות ליליות זה כבר משהו אחר , האם כאשר הוא מתעורר הוא עירני? רוצה לשחק ויש לך את ההרגשה שעבורו כבר בוקר? ניסיתם להחזיר למיטה ? אחרי כמה זמן נרדם? אני נותנת לים מלטונין כבר שנה וחצי הוא היה מתעורר אחרי 3 שעות שינה וסוחב עד 10 בבקר כמו כלום כאילו הסוללות נטענו ועכשיו יום חדש. כיון שכך אחרי נסיונות שונים התחלתי לתת מלטונין לפני השינה ו טפו טפו טפו
חמסה
הוא ישן מצוין עד הבוקר . ישן מ20:00 20:30 עד 6:00 בבקר . (לא ישן צהרים !!!!!!!!) את המלטונין אני קונה בחנות טבע כקפסולה וממוסת את התוכן במעט מיץ ונותנת לו במזרק יש לפה . מקווה שסייעתי במקצת בהצלחה אריאלי

מ ש א ל

New member
קודם כל תודה

על ההענות למצוקתי. לגבי ענין הכניסה למיטה, נראה לי שננסה את השיטה החינוכית שהצעת, אשמח לדווח אם זה הצליח. לגבי ההתעוררויות: הוא מתעורר ויורד מהמיה למסדרון ושם בוכה. אנחנו קמים אליו ומיד מחזירים למיטה ויושבים על ידו ואז המסכן פשוט מתהפך במשך שעה עד שעתיים עד שמצליח להרדם. לאחרונה נשברנו ופתחנו מיטה בחדר הסמוך ואנו שוכבים איתו שם. אצלו שה לא משפר את קשיי ההרדמות, אך לנו זה עוזר לשמור על שפיות. האם המלטונין שנתת הוא בעל שחרור איטי? תוכלי לתת לי את שם היצרן. ושוב המון תודות ושיהיה לילה טוב ושקט. שרון

vered73

New member
מבחינה ביולוגית

ממה שקראתי לא מזמן: הפרשת המלטונין במוח מתחילה במעגל של ספיגת B12 תקינה. לילדים בספקטרום אין ספיגה תקינה של ויטמינים מקבוצת B גם אם בדיקות הדם מראות שB12 קיים שם. הוא פשוט לא נספג אבל מטייל לו בדם. כאשר מתרחשת ספיגה תקינה של ויטמין זה, הדבר משפיע על יצור עצמוני של הגוף של הורמון המלטונין, שהוא למעשה מווסת את מנגנון השינה. מבחינה "תזונתית" אפשר לקחת נגזרת של B12 (ששמה MB12) ולעודד יצור המלטונין. מבחינה "תוספתית" אפשר לקחת קפסולות של מלטונין, אבל אז כל כמה זמן צריך לעשות הפסקה. המינונים, משך מתן התוסף, ופרקי הזמן בהם יש לעשות הפסקה - לכך יש דיעות רבות ומגוונות. אצלנו מאז תיסוף MB12 יש פחות ופחות שימוש במלטונין. אם פעם היה 6 ימים ויום הפסקה, היום זה 3-4 ימים ללא מלטונין ברציפות . וכמו שתמיד חבריי נוהגים לעשות: כל הרואה במידע זה הוראה הנחיה וכדומה, עושה זאת על דעת עצמו ולא באחריותי (אבל אצלנו עבד!)

מחל

New member
אנחנו עם מלטונים מס' שנים.

הוא נרדם תוך חצי שעה כאשר ללא המלטונים יכל לקחת כשעתיים+. הוא ישן בד"כ רצוף עד הבוקר! אנחנו נותנים מלטונין בשחרור איטי. ובייעוף עם רופאה נורולוגית נאמר לנו שאין שום בעיה לתת את זה. מומלץ!

מחל

New member
אני כנראה עייפה מאוד! תיקונים:

מלטונים=מלטונין ייעוף=ייעוץ

אשמח לקבל מקום לקנייה שלו

היי מחל, יש לי שתי משפחות עם בעיית התעוררות לילית וגם אני וגם הן לא מצאו מקור למלטונין בשחרור איטי. אשמח לקבל את פרטי החנות. תודה
תלמה.

אפשר בפורום לתועלת כולם

כך עוד יוכלו לרכוש. לכך שאלתי כאן ולא במסר. אני מניחה שזה נרכש בצורה מסודרת, כך שאפשר למצוא במקומות נוספים. אישית מצאתי רק גרסא רגילה, שאיננה בשחרור איטי. מלטונין הוא מוצר חשוב להרבה הורים שמסתובבים עם מחסור בשעות שינה... אגב, אני יודעת שבניופארם ייבאו אותו פעם, אך אינני יודעת על היום ונדמה לי שהוא לא בשחרור איטי.

מחל

New member
בית טבע "בוטניקה" בבני ברק.

טלפון: 03-6181125 לצלצל להזמין.

טיפולים לא תרופתיים ליקיצות ליליות

היי משאל, גם לילדון שלי היתה תקופה כזו, של יקיצות ולדעתי חלקה קשור לחלומות לא טובים או לרפלוקס לילי. ידוע שנזקי כספית גורמים להפרעות שינה ולצערינו, יש עדיין לא מעט כספית בחיסונים. מאידך, אנחנו עשינו עם שניהם טיפולי אמנה שעזרו מאד בהרבה תחומים, וגם בתקשורת ובשנת הלילה. מטפלות טובות יש בכרכור ובירושלים. לנו זה עזר רבה, במיוחד לקטן. ומצטרפת להמלצה על מלטונין בשחרור איטי ותודה לורד. אגב, בנבדקים רגילים, B12 השפיע על מלטונין, אולם MB12 קיצר שעות שינה. לרוב תיסוף של פוליניק אסיד, 800 מק"ג, עוזר יותר לאזן.

מ ש א ל

New member
זה מעורר תקווה

ונראה לי שנלך על זה. היום הוא נרדם ב-10 התעורר מ2-4 ושוב פעם ב-6. זה כבר נראה לי לא בריא בשביל פעוטון שכזה. שוב תודה לכולכן. שרון

למעלה