בעיות שינה - דחוף

ksharon1

New member
בעיות שינה - דחוף

בני בן 4 כמעט ובשבוע האחרון פתאום התחילו בעיות שינה. כל ערב זה הפך להיות משהו קבוע אצלו - הוא לא מוכן ללכת לישון עד שהוא מקבל עונש. הוא מתחיל לבכות - זה אפילו לא בכי זה יותר צרחות. הוא נמצא באותו חדר עם אחותו (בת שנה וחצי) והצרחות שלו מעירות אותה. מה לעשות? אם שמים אותו בעונש - מספיק ששמים אותו למספר שניות - הוא נרגע והולך לישון. מה זה השטויות האלה? הלילה למשל הוא הלך לישון עם אותה "הצגה" ואם זה לא מספיק אז פתאום הוא התעורר ב- 1 בלילה, ואמר שהוא רוצה עונש ושוב התחיל לבכות.

לפי הסייפא הילד מבקש התיחסות אישית...

שלום רב, לפי הסייפא הילד מבקש התיחסות אישית. אני מציעה לסכם איתו על בילוי זמן משותף(בנפרד מאחותו) בשעות אחר הצהריים. זמן המוקדש לו ביוזמתך. זמן בו תוכלו לבחור מה לעשות בכיף יחד ולהינות. התיחסות אישית תוכלי לתת לו גם דרך שיתוף. ספרי לו מה עבר עליך היום. מה ראית? מה שמעת ? מה חווית? נסי להתייעץ איתו. לאפשר לו אופציות בחירה. אלה דרכים לתת לילד את מה שהוא צריך בזמן ובמקום מתאימים. גישה עקבית כזו תשיב לילד את הבטחון בקשר. המסר שיעבור: אני אוהבת אותך, אתה חשוב לי, דעתך חשובה לי ולכן בחרתי לשתף אותך, להיות איתך. הילד ירגיש שרואים אותו , שומעים אותו ומרגישים אותו ולא יצטרך לתבוע תשומת לב בדרך מפריעה בשעות הערב. לגבי הערב, אני מציעה לגלות אמפאטיה, קור רוח והבנה. בברכה, עינת גבע.

למעלה