בעיות ריכוז

ronitit1

New member
בעיות ריכוז

שלום לכם, אני והבן זוג שלי,(כבני 30), שני מעשנים כבדים מאוד, והחלטנו ביחד להפסיק לעשן. לפני כחודש אני עברתי טיפול בגמילה והפסקתי. הבן זוג שלי הפסיק לעשן, ללא כל טיפול ועזרה חיצונית. הבעיה היא, שכל פעם שהוא צריך להגיש דו"ח חשוב ודחוף בעבודה, והוא צריך להתרכז ולהתאמץ במיוחד, הוא צריך סיגריה. אם הוא לא מעשן, הוא לא מצליח להתרכז ולכתוב את הדו"ח. זה כבר קרה 3 פעמים בחודש האחרון, מאז שהתחלנו את הגמילה.ולא היתה לו בררה, אז הוא עישן. כל דו"ח כזה = קופסת סיגריות. מה לעשות? האם יש "תחליף" לסיגריה, שיכול לעזור לו להתרכז ולהיות ממוקד? תודה מראש

aristo1973

New member
תלות

ברגע שהוא יוותר על הלינק בין הסיגריה לדו"ח הבעיה תחלוף הרבה אויר , לא למלא את הדו"ח במקום הדגיל ,ואולי להשתמש בתחליף סיגריה במקביל לעבודה על הדו"ח ,זה יכול לשבור את הלינק לסיגריה חוצמזה שהדרך לחזרה לעישון אינטנסיבי יותר היא קצרה אחלה על הרצון תחזיקו מעמד אריסטו

זולו60

New member
כן 3 רעיונות (לא מקוריים)

נאמר כבר שהרגלים לא משנים אלא מחליפים. אז אני מציעה לכם שיטה בדוקה מדיטציה פעמיים ביום מתחילים ב 10 דקות כל פעם ואחר כך עולים עד ל20 דקות כל פעם. לא להיבהל מהמילה מדיטציה אפשר לקרוא לזה הרפיה. תוך שבוע מרגישים את התוצאות הצעה שניה כוס גדולה מלאה במים טוב גם להסתכל על המים - זה מרגיע וגם לשתות. לשתות הרבה מים ובעיקר כשהדחף לסיגריה מופיע 3. זה מה שאני עושה ברגע זה (רעיון של יולי) חותכת קשית ל3 וכל פעם מחזיקה חלק אחד בפה מגלגלת אותו בין השיניים, מידי פעם שואפת אוויר ותאמינו לי זה באמת נותן הרגשת הקלה בהצלחה לכם!!!

ronitit1

New member
זה לא כ"כ יעבוד עליו

תודה על הרעיונות, אבל זה לא כ"כ עובד עליו. הוא טוען שזה צורך פיזיולוגי של הגוף ולא פסיכולוגי. כלומר המוח צריך את הניקוטין כדי להתרכז, ולהפיק את המקסימום שהוא יכול..... האם יש תחליף טבעי במקום הניקוטין, שמגביר את הריכוז ומעורר? מלבד קפאין

זולו60

New member
אז מה קורה כעת?

בן זוגך מעשן או לא מעשן? כי אם את כותבת כל דו"ח שווה קופסא. אז הוא חזר לעשן. אם הספקת לקרוא כמה מהודעות בפורום את תווכחי שגמילה זה ממש פרוייקט משום מה בצורה שאת שואלת זה נשמע לי שאת לא תופסת את זה כך -את כאילו שואלת תגידו כשיש הצטננות צריך אקמול או דקסמול - טוב משהו דומה אין בכוונתי חלילה לפגוע אני רק מנסה להעביר לך מה דברים שאני לומדת בכל יום בגמילה. אם הוא חזר לעשן אז חפשי בפורום אחורנית שיטות שונות לגמילה. בלי שום עזרים זה מאוד מאוד קשה ומעטים מאוד מצליחים. חומרים טבעיים יש כאלה המציעים מדי פעם כמו מיץ מפרי האנונה ודברים דומים לי נראה שאלה שרלטנים. בכל אופן אם בן זוגך מרגיש שהקושי בריכוז נובע מהיעדר ניקוטין אולי כדאי שילך על שיטת המדבקות. אומרים שיש בהם ניקוטין אבל אין בהם רעלים רבים נוספים שיש בסיגריה. אם את רוצה לדעת עוד על המדבקות כתבי. אני ניסיתי 85אחוז מהשיטות בשוק. כך או כך שיהיה לכם בהצלחה!!!

למעלה