בעיות ריכוז

new user

New member
בעיות ריכוז

שלום
אני רן, אני בן 22 מראשוןורציתי לשאול האם יש איזו דרך קונבנציונלית או לא קונבנציונלית לשפר את רמת הריכוז? אני כרגע לומד בקורס לפסיכומטרי ואני נתקל בקשיי ריכוז מסויימים שהפריעו לי כבר זמן רב אך יכלתי להתמודד איתם יחסית עד לזמן זה. האמת שאני לא יודע אם זו בעיית ריכוז או סתם טיפשות מאחר ובתחומים מסויימים אני די שולט אבל יחד עם זאת כדי להצליח בנושאים בהם אני די טוב אני מרגיש כאילו אני צריך להמיר הכל לאיזה מין קו מחשבה שאני לא כל כך יכול להסביר. חוסר הריכוז מתבטא בזה שאם לדוגמא אני קורא משפט אני יכול לאבד את הריכוז כבר אחרי כמה מילים מה שמאוד מקשה. אני מודע לזה שיש קשר בין רמת הריכוז לבין רמת העניין בנושא ובמקרים של תוכן שמעניין אותי אכן יותר קל לי אבל בכל זאת ביחס אני מאמין שאפילו במקרה הזה יש פער בין האדם הממוצע. מקווה שתוכלו לשפוך לי קצת אור על הנושא, בתודה מראש, רן.

רן היקר

במידה ואתה רוצה לדעת אם אמנם יש לך קושי בריכוז, ניתן לפנות לאיבחון מסודר, שבו תקבל תשובות רבות בקשר ליכולותיך הלימודיות. האם הבעיה מוכרת לך מלימודים קודמים? או האם זהו קושי שצץ בתקופה האחרונה? יכולות להיות סיבות רבות לקושי שאתה מתאר, וכדאי לדעת מה מקור הקושי לפני שמנסים לטפל.במידה ותרצה, אוכל להפנותך למקום טוב לאיבחון. בהצלחה.

m_katzmann

New member
האם אתה קורא מהר

אדם שקריאתו היא איטית מאבד את קו המחשבה כי כל האנרגיה שלו מופנית לטכניקת הקריאה. בנושאים שמעניינים אותך אתה מביא איתך מוטיבציה שמעשירה אותך במתח חיובי שמדרבן את הריכוז שלך. לרפואה האלטרנטיבית יש אפשרות לעזור לך, אני כמובן אמליץ על קנסיולוגיה חינוכית בה אני עוסקת שעוזרת במיוחד בתחום של דיסים למיניהם והפרעות קשב וריכוז, אך מאחר שהבעיה היא חוסר איזון גופני-רגשי ניתן לגרום לאיזון הזה גם בדרכי טיפול אחרות. מאיה

mishmush

New member
אתה לא טיפש !!! ../images/Emo39.gif

סביר להניח שאתה סובל מהפרעת קשב, המכונה- ADD/ ADHD- בכל מקרה לא נראה לי בכלל שאתה טיפש !!! אופיני בתופעה זו שאנשים הסובלים ממנה עם הזמן פיתחו הערכה עצמית נמוכה בגלל כישלונות במקצועות מסוימים וחוסר הריכוז למרות שלרוב הם אינטיליגנטים מאוד. יש המון סוגים של חוסר ריכוז וסיבות שונות (חבל, יש לי ספר מצויין בנושא אך בדיוק השאלתי אותו לידיד שלי שסובל מבעיה דומה). האם אתה סובל גם ממתח או מתופעות של היפראקטיביות. טיפול בתזונה ובצמחי מרפא יכול מאוד לעזור, בעיקר הורדת סוכרים פשוטים ומזונות אלרגנים שונים- בגדול לעבור לאכילת מזון טרי וביתי- (להוריד- כל מזון משומר, מעובד או מוכן). יש תוספים שונים שיכולים לעזור, תלוי מהי בדיוק הבעיה- בעיקר- חומצות שומן חיוניות- שמן דגים (אומגה 3), צמח בשם- גינקו בילובה (בתנאי שאתה לא משתמש בתרופות נוגדות קרישה ושאין לך לחץ דם גבוה) ג´ינסנג סיבירי, לציטין, פוספטידיל-סרין. את כל התוספים כדאי לקחת לאחר המלצה של איש מקצוע. רפואה סינית ושיאצו יכולים גם להועיל. בהצלחה וחשוב שתטפל בבעיה ותמשיך להאמין בעצמך.. מיכל

new user

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif

לשרון: אשמח מאוד אם תוכלי להפנות אותי למאיה: הקריאה שלי די איטית ביחס (למרות שזה משתפר מעט כשאני קורא משהו שמעניין אותי יותר) אבל זה לא מתבטא רק בזה, גם בעבודה די קשה לי לשמור על ריכוז, אני נוטה לשכוח מהר מה שלפני רגע אמרו לי, לאבד דברים ולהבין כשמנסים להסביר לי משהו. למיכל: קודם כל אשמח לשמוע את שם הספר, אני גם ככה מתכוון ללכת לסטימצקי אז אולי אקח גם אותו. שנית אני בכלל לא היפראקטבי אבל אני די נלחץ כשמעמידים אותי במצב לחוץ. ושלישית כל הייתי ב GNC ושאלתי אם יש להם איזה משהו שיכול לעזור והם הציעו לי שני דברים: 1. אני חושב שזה היה באמת גינקו בילובה (בקבוק חום קצת גדול יחסית עם כדורים חומים ואם אני לא טועה 120 כדורים, עשוי מאיזה פרח מרפא ירוק), היא אמרה שההשפעה שלו מתחילה רק אחרי כ 6 חודשים. לקחתי אותו כ 4 חודשים והפסקתי, לא הבחנתי בכל שינוי והחשש שלי היה שהשינוי אם יתקיים יהיה פסיכולוגי יותר מאשר פיזי וזה יהיה יותר מצב תלות במשהו שלא עוזר אבל מפחד שיהיה יותר גרוע אני ימשיך לקחת. 2. קופסא של 30 כדורים של איזו תרופה שלטענתה מתחילה להשפיע אחרי כחודש, הבעיה היתה שהוא עולה יותר מ 200 ש"ח (יותר מכפול מחיר על רבע הכמות - כפולה של שמונה במחיר) וזה נראה לי הוצאה גדולה מדי בהתחשב שהתכנון היה שאני יקח אותו בכל חודש (אבל אולי אני יקח אותו לתקופת הפסיכומטרי) תודה שוב לכולם, רן.

נסה את רום פילת

למכון רום פילת יש מבדקים טובים לאנשים החוששים שיש להם בעיה בלמידה או בקשב וריכוז. בנוסף, אחרי המבדקים, תוכל לקבל מהם יעוץ לגבי מסלול לימודים. המכון נמצא באיזור ת"א. אם אתה רוצה, יש עוד. בהצלחה.

m_katzmann

New member
בעיה של מיקוד

השאלה הנשאלת היא למה בעצם כאשר אתה קורה חומר שמעניין אותך - קריאתך טובה יותר? התשובה לדעתי נתונה בדימוי העצמי שלך. ברגשות השליליים העולים כל פעם כאשר אתה מתחיל לקרוא, בזכרון התאי שזוכר את חווית הקריאה והשפיטה. ורגשות אלה שמציפים אותך מונעים את הריכוז שכתוצאה מכך אינך יכול לתפקד. כאשר אתה קורא משהו שמעניין אותך אתה מביא איתך מוטיבציה מאוד גבוהה שמנטרלת במקצת את המתח השלילי ולכן קריאתך יותר שוטפת וכשהקריאה יותר שוטפת גם הזכרון יותר טוב. מאיה

WhiteBear

New member
מנסיוני בפסיכומטרי...

אני יכול לומר שמדובר בקריעת תחת מכוערת ביותר, אז ראשית קבל הזדהות עמוקה. לגבי ריכוז: להבנתי, היכולת של המוח שלך לעשות מה שנדרש תלוי במידת המיומנות (=ניסיון) שלו במלאכה. אם אתה לא רגיל בדרישות של הפסיכומטרי (ואני מנחש שאתה) - אז אין (לדעתי) משהו רציני שאתה יכול לעשות כדי לשפר את זה מתוך רצון טהור. אל תרגיש רע, רובנו כאלה. אבל, המטבע היחידי שמשנה משהו הוא זמן שבו אתה יושב על תרגילים. במילים אחרות: אתה צריך לדאוג לשבת סך הכול, לפני הבחינה, כמה שיותר זמן על תרגילים. ככל שאתה תנסה למצוא ולשפר את הקשיים שלך עם התרגילים יותר, כך אתה תלך ותשתפר. אני יודע שמדובר במלאכה מאד מתסכלת, שלא מניבה תוצאות מיידיות - אבל צריך אמונה, וגישה משחקית. רצוי מאד לתרגל בצורה מאוזנת ככל האפשר בין כל פעם שאתה שוכב לישון. כלומר, תתרגל כל יום ! תחליט שכל יום אתה יושב לפחות 15 דקות על תרגילים, לא משנה מה קורה. (בנוסף לתירגולים הכבדים שאתה מתכנן) ואם אין לך כוח ביום כלשהו, תתחיל את החמש דקות הראשונות - ורק אם באמת לא היה לך כוח אז אתה תחליט להפסיק. הרבה פעמים רק קשה להתחיל, ולהמשיך זה נסבל לחלוטין. (תנסה פעם אחת ותראה) סתם עצה לגבי הבחינה: כשאתה מסמן על דף הבחינה תשובות לבחינת של מתמטיקה ועברית, תעשה רק סימן ואל תשחיר לחלוטין. השאלון של האנגלית מאד קל להרבה אנשים, ואם גם לך הוא קל, אז כשאתה משחיר את העיגולים של הבחינה באנגלית, תשחיר בחלק הזה עד הסוף את הבחינה האחרות (סימון באנגלית, סימון בבחינה אחרת... וכן הלאה). בהצלחה, (
) טל.

m_katzmann

New member
השקעת זמן חשובה - אך לא תמיד ממש|סי

והופכת את הפסיכומטרי לקריעת ים סוף. טיפול יכול להעלות את הבטחון העצמי, הדמוי העצמי, להסיר דפוסים ישנים של פחד, האשמה, הענשה עצמית שמגשימים את עצמם כל פעם מחדש וגורמים להשמת כל האנרגיה להתמודדות עם הלמידה במקום עם החומר עצמו. כאן קנסיולוגיה חינוכית יכולה מאוד לעזור, אפילו רק ברמה הבסיסית של תרגול שגורם למוח טכנית לעבוד תקופה מסויימת במקסימום היכולת. כמובן שתרגילים בלבד לא ישנו את המצב, אך יעזרו נקודתית לעבור את הבחינה. מאיה

למעלה