בעיות רגשיות

בעיות רגשיות

בני בן 9 כל השנים ניסינו לטפל בadhd אך לאחרונה ע"י גרפולוגית התברר כי לבני יש בעיה רגשית קשה ובעיית קשב לדברי בגרפולוגית הריטאלין לבני זה כמו כוסות רוח למת ואכן כל סוגי הריטאלין לא התאימו לבני ולאחרונה בקרנו בשערי צצק והמליצו על סטרטרה השאלה שלי היא כיצד עלי לטפל בבעיה רגשית? לילד יש סף תסכול נמוך וזה גורם לאמפולסיביות לצערי הוא מבקר במרפאות הקשב אך לטענת הרופאה הוא צריך ריספירדל ולגבי הריטאלין היא רק מעלה את המינון ואין לה שום תשובה שמרגיעה אותי לגבי בעית הריטאלין אני ממש מבולבלת ולכן בחופש הפסקתי על דעת עצמי את הריספירדל כי ראיתי שרופאה מציעה רק הגדלת המינון ולא עשתה שום אבחון מתאים מה לעשות?

הטיפול בתרופתי לבדו לא יעיל

אהבתי את התייחסות של בן צבי, גם סמים הם טבעיים. הערה כללית לגבי רפואה אלטרנטיבית- היא לא מחליפה רפואה קונווציונלית, היא מסייעת באיזון הגוף והרפייתו (בעיקר אנרגטית). באשר לשאלתך, הטיפול המומלץ והיעיל ביותר הוא משולב, הכולל איזון כימי (ולא רק ריטלין מצוי ברשימת התרופות היעילות) וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי שמטרתו עיצוב התנהגות, שינוי סכימות חשיבה והרפייה. אני ממליץ לשלב עם הטיפול התרופתי (קוננציונלי או אלטרנטיבי) גם פסיכותרפיה מסוג זה. אגב, תחום הרפואה האלטרנטיבית מלא שרלנטינים. נתקלתי בסטודנטים שטופלו בדרכים שונות (הומאופטיה, הילנג, אוסטאוםטיה, טיי צ'י וכד') ודיווחו על הצלחה מדהימה, לצד אנשים שטענו כי הטיפול עזר בעיקר למטפל (כלכלית). אם בחרת במטפל אלטרנטיבי תוודאי שהוא מוכר- שמו של מטפל טוב עובר מפה לאוזן. בהצלחה גיל

אם את מבולבלת מרוב מומחים ועיצות,

כדאי שתקראי ספרי הדרכה שנכתבו עבור הורים לילדים עם ADHD או עבור ADHD מבוגרים. נסי את 'ADHD מריטת עצבים' שקל למצוא בעברית בחנויות ספרים בארץ. הספר מסביר הייטב את דרך הטיפול המקובלת. הספר ייתן לך בסיס לשיפוט המומחים ועיצותיהם. אם תגלי שדרך הטיפול המקובלת לא מדברת אלייך, יש גם דרכי טיפול אחרות שכן נשענות על ממצאים מדעיים. יתכן שהדרך בה אני מטופל תמצא חן בעינייך (זה יקר מאוד) וייתכן שדרכים אחרות ימצאו חן בעינייך. לא חסרים ספרים להורים. בהצלחה!

אפלטונה

New member
אבחון של גרפולוגית...

אני מאמינה בגרפולוגיה, אני מניחה גם שלילדים שלנו יש "מטען רגשי" כל שהו, הרי הם נכשלים הרבה, נלקחים לאבחונים, מקבלים תרופות, הדימוי העצמי שלהם הוא לא משהו... אבל כמו בכל דבר בחיים, יש ילדים שיקחו אתזה יותר קשה מאחרים, ואלרים שלא איכפת להם בכלל... אני חושבת שההורים יודעים הכי טוב אם הילד במצוקה והייתי משלבת איזשהו טיפול רגשי אם יש חשש שילד קשה (גם הגפולוגית תמכה בזה) יש טיפולים באומנויות שממש לא מאיימות על הילד מבחינת "טיפול רגשי" הייתי מציעה לך לבדוק את הנושא. בהצלחה אפלטונה

zivadina

New member
בעיות רגשיות והפרעת קשב

אם תחושת הבטן שלך אומרת גם היא שהילד סובל מהפרעת קשב, מומלץ מאוד לאבחן את הילד אצל פסיכיאטר (לא נוירולוג) אשר מתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. הפסיכיאטר הוא זה שמוסמך להגיד אם לילד יש הפרעת קשב או בעיות רגשיות או שניהם ביחד. ריספרדל היא תרופה שנוירולוגים ופסיכיאטרים נותנים למיתון אימפולסיביות והתפרצויות זעם, אבל בשביל טיפול בנפש צריך מומחה מתחום בריאות הנפש, ולא נוירולוג. ייתכן שהרופאה לא מסבירה לכם את הבעייה כראוי, ולכן את מתרשמת שהטיפול שלה לא רציני. מצד שני, ייתכן שהיא באמת לא מטפלת בילד כראוי, ואז כדאי לעדכן אותה בחוסר התועלת של הטיפול שלה, או להחליף אותה למומחה טוב יותר מתחום בריאות הנפש.

למעלה