בעיות קשב

m e i r 7

New member
בעיות קשב

שלום, אני לומד כרגע לתואר ראשון, ויש לי בעיה שאני לא מצליח להקשיב בשיעורים. תוך כדי השיעור אני פשוט מאבד את המרצה, חושב על דברים אחרים, פשוט מאבד אותו. בבית ספר, רוב המקצועות למדתי לבד, ואת רוב המקצועות הריאליים למדתי עם מורים פרטיים. והתואר שלי הוא במחשבים ורובו ריאלי... אז זה קצת בעייתי להשלים הכל עם מורים פרטיים,מה גם שזאת הוצאה כספית גדולה. קיבלתי מהרופא את הקונצרטה, אני לוקח 54 מ"ג ואני בגדול לא מרגיש שינוי כלשהוא (אני כבר לוקח כמעט 3 שבועות). ואני בינתיים צובר פער בלימודים, אני לוקח קצת שיעורי עזר אבל כמה כבר זה יכול לכסות... אולי בכלל הבעיה היא לא בעיית קשב, אולי בעיה אחרת..? ומה אפשר עוד לעשות בנידון?? תודה

zivadina

New member
אבחון בעיות קשב

שלום מאיר וברוך הבא אלינו. בשאלה שלך רב הנסתר על הנגלה. מצד אחד, אתה מספר שקיבלת טיפול תרופתי, שאמור להעיד על כך שבוצע אבחון מסודר של בעיית הרכוז שלך. מצד שני, אתה מספר שהטיפול לא עוזר ותוהה אם זאת אכן הבעייה שלך. לכן, אני מציעה לך לספר אם אובחנת, על ידי איזה מומחה (לא חייב לתת שם, רק מקצוע), מהו גילך ומהו משקלך וכמה זמן אתה נוטל קונסרטה 54 מ"ג. את המידע המפורט הזה על עצמך כדאי שתפנה ביום ה' בלילה לפסיכיאטרית המייעצת שלנו, ד"ר איריס מנור, כדי לקבל הערכה מקצועית על מצב הקשב שלך.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא../images/Emo140.gif

יש אנשים שהקונסרטה אינה משפיעה עליהם, יש ופציות אחרות, שאל את הרופא. תוכל, בינתיים, לעזור לעצמך על יד התנהגות מכוונת קשב: לשבת מקדימה בשורה הראשונה, לרשום את דברי המורה, להשתתף בדיון ולנסות לשמור על עירנות למתרחש.

m e i r 7

New member
עברתי אבחון מסודר בניצן ו..

תודה רבה לשתיכן על העצות.. עברתי אבחון מסודר בניצן והם המליצו לי לפנות לנוירולוג, הנוירולוגית בדקה אותי והפנתה אותי לפסיכיאטרית שנתנה לי את הקונצרטה. נתון חשוב שלא הזכרתי הוא שאני חולה OCD, לדוג', אני מאוד סטרילי מבחינת ניקיון וכיום אני מטפל ב-ocd בעזרת כדורים שבינתיים לא כ"כ עוזרים, אולי יש לזה קשר.. ויידעתי את הפסיכיאטרית שהייתי אצלה בנתון זה..

zivadina

New member
אתה מוזמן להוסיף את שאלתך לד"ר מנור

בשרשור שנפתח מחר בלילה. כמובן שאתה חייב להזכיר את ה-OCD ואת כל התרופות שאתה לוקח.

למעלה