להרגיש טוב
אינני מומחה לבעיות ריכוז ולליקויים מסוג זה, אך אני סבור שחשוב להדגיש כי בכל אומנויות הלחימה (למיטב ידיעתי) יש רכיבים של אימון חוזר ונשנה על תנועות ותרגילים, עד שאלה מוטמעים אצל המתאמן. לכן, גם אם תבחרי באומנות לחימה מאד תחרותית ומאד אנרגטית, עדיין תאלצי להקדיש חלק ניכר מהזמן לאימון שגרתי וחוזר על עצמו. אם את סבורה שתתקשי לשמור על ריכוז בצורת אימון שכזו, אז אולי כדאי שתחפשי סוג של פעילות גופנית שאיננה במסגרת מאורגנת ומסודרת, לדוגמא: קבוצת אנשים המשחקים כדורסל להנאתם אחת לשבוע. בקבוצות מעין אלו אין כמעט רכיב של אימון, והזמן מוקדש רובו ככולו לתחרות (משחק בין הקבוצות). כמובן אין מדובר בפעילות מקצועית אלא חובבנית בלבד, אך זה עשוי לענות על צרכייך. האם קיימות מסגרות כאלה גם בתחום אומנויות הלחימה ? אינני יודע, ואינני בטוח שכדאי להצטרף למסגרת חובבנית שכזו (בתחום אומנויות הלחימה) ללא מדריך מוסמך. נראה לי שקרב מגע, קפוארה, ג'ודו ואגרוף תאילנדי הן מספר דוגמאות לאומנויות לחימה אנרגטיות מאד (ויש עוד רבות). בקרב מגע אין תחרויות, בג'ודו באגרוף תאילנדי יש תחרויות, ולגבי קפוארה אין לי מושג. בהצלחה. אורי.