בעיות קשב וריכוז

בעיות קשב וריכוז

אהלן, רציתי לשאול איזה אומנות לחימה אתם ממליצים לבחורה בת 23 עם ADHD (בעיות קשב וריכוז+ היפראקטביות) ותחרותית בטירוף? תודה בכל אופן

eladי

New member
והמטרה ?

להוציא אנרגיה... או שלהלחם ב ADHD ? (אמנות לחימה דורשת ריכוז, אבל גם מפתחת אותו...) יש מגוון רחב של א"ל ספורטיביות ותחריותיות, החל קיקבוקס, תאי וכלה בטאקוונדו .... בכולם מתרוצצים, מזיעים וגם מתחרים... חשבת אולי על משהו רגוע יותר ולא תחרותי ? (כי גם פה יש אופציות למכביר). ולבסוף, יש מאמר למתחילים במאמרי הפורום... עלעלי שם ותמצאי הרבה עזרה. בהצלחה, א.

המטרה להרגיש טוב.

אני אוהבת ספורט תחרותי, אני לא צריכה מטרה מעבר לזה. כשהיתי ילדה היתי בטקוונדו וזה היה משעמם עד דמעות, פשוט היו תנועות שהיה צריך לעשות אותם שוב ושוב מסביב לעצמך ואף פעם לא נלחמנו נגד שום דבר. גודו נראה קצת יותר מעניין כי יש אפשרות לסוג של תחרות. ריקוד משעמם אותי. כך שאני יודעת שגם טאי צ'י לא בשבילי. אני מחפשת משהו שגם מעודד גמישות, ושנחמד למתחילים. לגבי ריכוז- אדרנלין פועל דומה לרטלין - אין לאנשים עם ADD בעיית ריכוז בזמן ספורט. מה אמור להיות מחיר של קורס בכלל? (פעם בשבוע)

כרמל 1

New member
אממ...

קודם כל בטאייקוון דו יש תחרויות, פעמיים בשנה (לפחות אצלנו). אחר כך, ריקוד (לא מכיר אבל נראה לי) זה לא מזכיר טאי צ'י, שהרי טאי צ'י זה תרגול תרגילים לחיים טובים יותר בלי הפסקה של כיפוף ברכיים ולשליטה בצ'י (אם אני לא טועה כמובן..), בעוד שריקוד, לפחות זה מה שרואים ברואים בהופעות (ובאימונים רוקדים כל הזמן, יש קבוצת ריקוד לידנו בקרב מגע). גמישות אני חושב שתמצאי כמעט בכל אומנויות הלחימה.. טוב אני חייב לזוז אז אני אפסיק כאן..

marx04

New member
להרגיש טוב

אינני מומחה לבעיות ריכוז ולליקויים מסוג זה, אך אני סבור שחשוב להדגיש כי בכל אומנויות הלחימה (למיטב ידיעתי) יש רכיבים של אימון חוזר ונשנה על תנועות ותרגילים, עד שאלה מוטמעים אצל המתאמן. לכן, גם אם תבחרי באומנות לחימה מאד תחרותית ומאד אנרגטית, עדיין תאלצי להקדיש חלק ניכר מהזמן לאימון שגרתי וחוזר על עצמו. אם את סבורה שתתקשי לשמור על ריכוז בצורת אימון שכזו, אז אולי כדאי שתחפשי סוג של פעילות גופנית שאיננה במסגרת מאורגנת ומסודרת, לדוגמא: קבוצת אנשים המשחקים כדורסל להנאתם אחת לשבוע. בקבוצות מעין אלו אין כמעט רכיב של אימון, והזמן מוקדש רובו ככולו לתחרות (משחק בין הקבוצות). כמובן אין מדובר בפעילות מקצועית אלא חובבנית בלבד, אך זה עשוי לענות על צרכייך. האם קיימות מסגרות כאלה גם בתחום אומנויות הלחימה ? אינני יודע, ואינני בטוח שכדאי להצטרף למסגרת חובבנית שכזו (בתחום אומנויות הלחימה) ללא מדריך מוסמך. נראה לי שקרב מגע, קפוארה, ג'ודו ואגרוף תאילנדי הן מספר דוגמאות לאומנויות לחימה אנרגטיות מאד (ויש עוד רבות). בקרב מגע אין תחרויות, בג'ודו באגרוף תאילנדי יש תחרויות, ולגבי קפוארה אין לי מושג. בהצלחה. אורי.

avima

New member
מצחיק - רציתי להמליץ לך על

טאיקוונדו אבל אני מבין שזו לא אופציה. אומר רק שאצלנו מתאמנת בחורה אחת (שאני יודע עליה) שסובלת מהבעיה הזו בדיוק ומאוד מרוצה ומתמידה כבר כמה שנים. בהצלחה בכול מקרה.

Pyongwon

New member
למה - יש גם שחורות שיש להם,

וחברה בנבחרת ישראל שאולי אינך יודע עליהם. קיצור, טאקוונדו זה אחלה אופציה. יש גם חברה נוספים... ADD ו-ADD אינם מהווים בעיה. ג'ס.

Arik TKD

New member
מועדון טאיקוונדו

שמתמקד רק בקאטות-פומסה. ללא ספארינג זה באמת בלתי נסבל למישהו היפראקטיבי שרוצה "להוציא אנרגיה".ולא רק...לו.. תנסי מועדון אחר.

CountDust

New member
הייתי ממליץ ללכת ולראות כמה מקומות

למשל אגרוף תאילנדי, לחימה משולבת, קראטה תחרותי וכיוב'. הדרך הכי טובה למצוא את מה שמתאים לך היא ללכת ולחפש בעצמך - להתרשם מהמקום, מהמורה/מאמן, מהמתאמנים האחרים, לדבר עם המורה, אולי להשתתף בשיעור נסיון.

המלצתי

בתור מי שמאמן ילדים ונוער שחלקם מסווגים תחת הכותרת שלך,הכי חשוב קשר תלמיד מאמן.פחות חשוב הסוג.לכן כפי שהמליצו קודמי,סקר שוק.קחי זמן לבדוק את ההיצע בסביבת מגורך,רצוי שניים שלושה אימונים לפני שמגבשים דעה. אם ברצונך לשאול קצת יותר ניתן לפנות אלי במסרים.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif מורה ולא שיטה

במיוחד כשמדובר בתלמיד עם בעיות, יותר חשובה האישיות של המורה והקשר שהתלמיד יוצר עימו מאשר השיטה. אמיר

לדעתי../images/Emo66.gif

את באמת צריכה כמו שנכתב כאן ללכת לשיעורי ניסיון ולמצוא את הא"ל שמתאימה לך באופן אישי,התרשמות אישית תמיד עדיפה. אני באופן אישי סובלת מבעיות קשב וריכוז גם כן,אולם לא היפראקטיביות,ולכן אני מבינה ללבך, אני מתאמנת בארניס שזו אומנות לחימה פיליפינית ולא מוצאת באימונים שלי בעיה של קשב וריכוז,אולי בגלל הדינאמיות,הקצב של השיעורים, האהבה והעניין שאני מוצאת בסוג זה של אומנות לחימה. בהצלחה בהמשך דרכך נועה

chermon

New member
take a look../images/Emo91.gif

הייתי ממליץ בחום..ואפילו בלהט לחזור לטאקוונדו. אני בטוח במיליון אחוזים שלא אהבת את זה בגלל שמה לעשות..לא העיבירו לך את זה בצורה טובה. סיגנון כמו טאקוונדו תפור על אחת כמוך. חשוב לציין שיש המון תחרויות בענף בארץ ובחו"ל ואם יש לך מטרות יותר גבוהות מסתם תחרות אז לוועד האולימפי גם יש מה להציע. אם את מחפשת לחזור הבייתה אחרי אימון וישר להישפך למיטה..זה ה-ד-ב-ר. (גם קראטה יועיל מאוד אבל זה קצת פחות דינמי) מקווה שעזרתי:) שחר

Pyongwon

New member
אבוי!!!

תראי, אני לא יודעת מי לימד אותך טאקוונדו, אבל תחרויות - יש. משעמם - לא אצלינו! אצלינו מתקדמים מהר. די מהר. משעמם עד דמעות ... בררררררררר - חבל לך על הזמן. תראי, תחרויות - יש. שחורות עם ADHD וADD - יש. בחירה שלך. ג'ס.

אומניות לחימה תחרותיות ופעלתניות

אומנויות לחימה שמשלבות אימון חזק יחד עם אפשרות להתחרות: ג'ודו, ג'ו-ג'יטסו, ג'ו-ג'יטסו ברזילאי, איגרוף תאילנדי, איגרוף, לחימה משולבת, טה קוון דו (אבל אם היית ולא נהנית אז...). הכי טוב שתמצאי את המועדונים העוסקים באומנויות הללו והקרובים לביתך, תעשי אימון ניסיון ותראי מה מתאים לך (לכל א"ל ברשימה הנ"ל יש אופי שונה והתמקדות אחרת בחומר הלימוד). בהצלחה, רן.

יעזור אם תגידי מאיפה את

אני הייתי ממליץ לכיוון של ג'ודו, אולי ספורט זירה אחר (TKD, אגרוף תאילנדי). מנסיוני האישי כאדם עם סף גירוי קצר ושצריך אקשן אישית לא סתדרתי עם "אמנויות רכות".

נדב פ1

New member
פירוט .

לא יודע הרבה לגבי קנדו , אך אני יודע ( לפחות לגבי ) שכבר לאחר שבוע בסייף ספורטיבי מערבי העלו אותי לדו קרב , והחלק הארי של השיעור מתמקד ברובו בקרבות ועבודה עם המאמן על טכניקות ליישום מלא באותם הקרבות המדוברים... לא בדיוק " אומנות לחימה " , אך אולי הדבר יהיה לרוחך . קרבות יש כל אימון ואימון , פעמים רבות תחרות מלאה בין מתאמני המועדון כולם , וכמובן שOnce in a while גם תחרות ארצית - והסייפים הטובים של המועדון טסים לתחרויות בינלאומיות נגד סייפים מרחבי כל העולם ( כולל סייפים יפנים וקוריאנים ) . אני אישית התאמנתי בגרסא הספורטיבית של ה Rapier ( " דקר " ) בכפר סבא , ואם את חושבת שזה יספק את התחרותיות שבך - בלוחות הפורום יש פרטים על המועדון בכפר סבא . הייתי בשמחה ממליץ לך על אומנות הלחימה שאני לומד בהנאה רבה מאוד - ארניס , אך אני אישית לא שמתי לב כלל וכלל לאווירה " תחרותית בטירוף " ( כדברייך ) בין תלמידי הדוז'ו , כי אם אווירה של תמיכה ולימוד הדדי , אך ייתכן ואני טועה , וגוטמן האפור ( וכמובן המורים של ארניס - שכותבים כאן גם ) יוכל לכתוב יותר ממני .

Pyongwon

New member
מציעה שתגיעי אלינו - מכבי רעננה

ו/או דיזנגוף סנטר. המשך במסרים - או תתקשרי ל-052-355-9878. ג'ס.

למעלה