בעיות קשב וריכוז

בעיות קשב וריכוז

האם ריטלין זה לילדים היבראקטיביים או עם בעיות קשב ורכוש? לכאורה זה נשמע אותו הדבר, אך לבן שלי יש בעיות קשב וריכוז, הפתיל שלו קצר כמו שאומרים גם בענין שיחות איתי, קיבלתי חוות דעת מבית הספר שהילד שלי ברמה אינטלקטואלית גבוהה מאוד, וצריך לשלוח אותו לועדת השמה לבדוק באיזה כיתה יהיה בשנה הבאה. אינני יודעת אולי הוא לא מרוכז כי החומר משעמם אותו? או אולי (לפי מה שאני רואה בבית לפחות) אם אני מדברת איתו והוא לא מקבל את התשובה שרצה הוא עונה לי "טוב, טוב, את לא יודעת כלום עזבתי אותי" ופורש, כך שבכדי שיהיה קשוב לי, ו"רגעו" אני צריכה פשוט להיות בשקט ולהקשיב לסיפורים שלו מהבוקר עד הלילה. ויש לו בלי עין הרע :))) אלף סיפורי מעשיות. בכל אופן לענייננו - האם ריטלין זה לבעיות הפרעות קשב וריכוז או גם להיפראקטיביים.. דרך אגב - שמעתי באחת מתוכניות הטלויזיה שיעצו לאשה שהיא בזבזנית, לא מסודרת, ולא מחושבת ליטול ריטלין כי יש לה בעיות ריכוז, אז מה הקשר בין שני הדברים? לסיכום : האם עקב בעיות קשב וריכוז יכול להיות שגדלים לבלבול לבזבוז יתר ולעוד כל מיני הפרעות בעתיד? תודה

gesus

New member
היפראקטיביות../images/Emo54.gif

אחד המאפיינים שלה הם בעיות קשב וריכוז. הפעולה של ריטאלין היא עירור המערכת שאמורה לעכב דחפים מה שלא מאפשר לילד להתרכז.אבל אדם בריא המערכת מצליחה לעכב את הדחפים. יש דעה שאומרת שכיום נותנים בקלות רבה יותר ריטאלין מבלי לבדוק האם גורמים סביבתיים קשורים לחוסר הריכוז.אם את חוששת מתופעות הלוואי של התרופה נסי לדבר עם אמהות בכיתה של בנך על רמת הריכוז של ילדיהם,יכול להיות שגם הם משתעממים ואז אולי הבעיה אצל המורה/חומר הלימוד ולא אצל בנך. הפרעה בעתיד קשורה למושג,state dependent learning,כלומר הילד לומד חומר כאשר הוא נמצא תחת השפעה התרופה ואז כאשר הוא רוצה לשלוף את המידע הוא לא מצליח כאשר הוא לא נמצא תחת השפעת התרופה.

freearth10

New member
ריטלין - כן או לא

למרות כל התנגדותי לריטלין אין ספק שהוא מאפשר ריכוז גבוהה יותר שחשוב לשילוב הילד במערכת הלימודים ולמניעת תסכולים. אבל הריטלין לא פותר שום בעיה רגשית ובעיות קשב תמיד מלוות בבעיות רגשיות - בעיות שאם לא ייפתרו - האדם ימשוך אותם לא רק לבית הספר אלא גם לחיים. אני אישית הייתי מנסה קודם את החלופות הטבעיות:היפריכום, ג'ניוס או תמציות באך. ממליצה בחום על טיפול בקנסיולוגיה חינוכית לגלוי החסימה ולנטרול המתח השלילי שנצבר סביבה, כמו גם החלפת דפוסי חיים שלא מתאימים עוד בדפוסי חיים שיקדמו אותנו אל הצמיחה וההגשמה. מאיה

nutmeg

New member
קצת סדר במושגים

ADD - Attention Deficit Disorder ADHD - Attention Deficit Hyperactive Disorder לא תמיד למי שיש הפרעות קשב יש היפראקטיביות אבל תמיד לשניהם יש הפרעות קשב. ובהרחבה: הפרעות קשב קשורות בדרך כלל לפעילות איטית של המוליכות החשמלית במוח. זה לא קשור לאינטליגנציה, או לאופי - רק לאופן הפעילות של המוח. ילדים עם היפראטקיביות הם ילדים שבאופן אוטומטי "מגבירים" את העוררות המוחית על ידי פעילות פיזית מרובה. מה שריטלין עושה, הוא מגביר את העוררות לפרקי זמן קצרים מרגע נטילת התרופה כך שרמות הריכוז עולות כל עוד הריטלין משפיע. מכיוון שרמות העוררות עולות, הצורך בתנועה מתמדת יורד ויש רגיעה בהיפראטקיביות, כמו גם עלייה ביכולת לשבת וללמוד (גם בלי קשר להיפראקטיביות). ריטלין - עם כל זה שהוא עוזר, לא עוזר לכולם באותה מידה - כמו כל תרופה, אם חושבים על זה. לכן יש צורך לבדוק את היעילות שלו לגבי הילד הספציפי. יש מבחן שעושים בלי ריטלין ואחריו עם ריטלין ובודקים אם באמת הוא משפיע וכמה. אחת התכונות של ריטלין (גם כשהוא עוזר וגם כשלא) שהוא אינו נשאר בגוף ליותר מכמה שעות... לכן נוטים לתת אותו לפני בית הספר, על פי הצורך ולא כמינון קבוע. הקשר בין אותה עקרת בית שתארת לבין הפרעות קשב וריכוז הוא שהפרעות קשב וריכוז פוגעים בכל מיני אזורי תפקוד חוץ מהלימודים. למשל ADD יכול לפגוע ביכולות הארגון (מתחילים לעשות משהו אבל מאבדים את הריכוז בדרך, עוזבים, משנים כוון ולא מצליחים לתכנן או להוציא לפועל את התכנית). ילדים עם ADD יתקשו להתארגן בבוקר לביה"ס, לסדר תיק, לקחת את כל מה שהם צריכים, לסיים משחק וכד' - לא בגלל שמשעמם להם אלא בגלל שאיבדו את הריכוז ובעקבותיו את הרצף הדרוש לסיום הפעולה. יש פורום כאן בתפוז של הורים לילדים עם ADD - ADHD כדאי שתכנסי לשם ותתחילי ללמוד ככל שאת יכולה על מנת לעזור לבנך. בהצלחה.

למעלה