בעיות קרבורציה?

shayvilk

New member
בעיות קרבורציה?

האופנוע לאחר החלפת סלילים (KTM620), מניע בנגיעה אבל ברגע שנותנים גז האופנוע נכבה. בהתחלה היה מגמגם בנסיעה ונותן בק פיירים כאילו נגמר הדלק ואז נכבה, לאט לאט החמיר למצב שכל נגיעה בגז הוא נכבה. הקרבורטור הוא דלארטו. עכשיו משהו מוזר, ברוב הקטומים שראיתיף כשהברז דלק במצב ON אם מנתקים את הצינורית דלק, יש זרימה. אצלי יש זרימה רק במצב העליון (כמו PRI באופנועים אחרים, כאילו אין לי מצב של ברז דלק סגור). יש קשר? או הבעיה היא קרבורציה?

45degrees

New member
ברז דלק סתום?

פיית אוורור מיכל דלק סתומה? תערובת עשירה מדי? כיוון תזמון הצתה (קידום הצתה) לקוי? אפשרויות שונות עם הגורמים לעיל?

shayvilk

New member
פילטר הדלק במיכל לא סתום

פירקתי אותו שבוע שעבר וניקיתי. חשבתי שאולי הרכבתי את הברז דלק מחדש הפוך, אבל אז התופעה היתה מתחילה ישר ולא אחרי כמה נסיעות. תערובת - איך אני בודק את זה? והאם כמו בסעיף הקודם זה היה משתנה לאחר מספר רכיבות. איך ניתן לבדוק כיוון הצתה? זה ניתן בכלל לכיוון בבהמות?

45degrees

New member
ברז דלק או פילטר דלק?

למיטב זכרוני את הברז לא ניתן להרכיב הפוך. פילטר הדלק הוא סתם מסנן רשת כך שמשם בד"כ לא יהיו צרות. בנוסף הוא גבוה מספיק כדי לא להיסתם ככה סתם. מצד שני אתה מתאר בעיה של מערכת דלק לא תקינה\ בייחוד אם דלק לא זורם החוצה באופן חופשי. ייתכן שנכנס לכלוך מספיק לתוך המסנן או הברז שגורם לסתימה.

shayvilk

New member
פירקתי את הקרבורטור ו...

המחט לא נפלה, החבק עדין עליה ויושב על השלב השני מלמעלה (חלק 14 בתמונה). לא ראיתי יותר מידי לכלכוך (פרט לחלק העליון של הקרבורטור), אבל מה שכן ראיתי זה שהמצופים לא עובדים חלק. שיחקתי איתם טיפה וראיתי שרוב הזמן הם נתקעים ולא עולים. כשפירקתי אותם ראיתי שהמחט שהם מוחזקים עליה (מכלול 7) בעיתית. המחט עצמה מורכבת מפין בחלק האחורי שמורכב לתוך גוף המחט עם קפיץ. הכניסה של הפין הזה לגוף המחט ממש ממש לא חלק. השאלה היא האם זאת הבעיה הראשית או שזה לא יכול לגרום לזה וזאת תקלה נוספת אבל משנית. למישהו יש רעיונות?

45degrees

New member
כן. זאת תקלה ראשית.

אולי יש גם תקלות משניות. בשלב הזה אני מציע: 1. תבדוק ותנקה היטב את החייבורים של המצופים והפין. יש ספר של דלאורטו על הקרבורטור - בדוק האם המידות של הקפיץ תקינות או שיש להחליפו. אם לאחר כל אלה המצופים עדיין לא עובדים חלק -או שיש להחליף את הפין או שיש עוד בעיות: למשל בצירים של המצופים או בפחית שמכוונת את גובה המצופים (אולי בעוד מקומות). 2. הקרבורטור כבר מפורק - זה הזמן לנקות אותו היטב ולבחון היטב שחיקה של כל החלקים. האופנוע הזה רועד כך שהחלקים נשחקים באופן טבעי. כל חלק שחוק תחליף. 3. אם כבר פירקת והחלפת חלקים פגומים - צריך לבצע כיוון של הקרבורטור לאופנוע אחרי העבודה. אתה לא רוצה להרוס מנוע עקב תערובת עניה. זה הכל היה בשביל כלי הרכב. כעת בשביל הנפש: 4. אם כבר הכל מפורק ואתה רוצה קצת שיפורים - למה לא להפוך את הקרבורטור לאובאלי (זוכר אובר-רב?) ?

shayvilk

New member
כל החלקים נראים תקינים ואין סימני שחיקה

עברתי חלק חלק וחיפשתי סימני שחיקה, סריטות או פגמים. הכל נראה די חדש. הקרבורטור עצמו כמעט ולא היה מלוכלך... רק החלקו העליון איפה שכבל המצערת מחובר היו טיפה משקעים שנוקו. בלילה ניקיתי את הקרב' ושיחקתי עם המחט הזו טיפה רק כדי לראות שהכל עובד תקין כשהיא לא נתקעת. מישהו אמר לי לבדוק האם כשהקרב' ישר ניתן לנשוף אויר לתוך צינורית הדלק, לאחר מכן להפוך את הקרב' ולוודא שלא ניתן לנשוף אויר. הרכבתי מחדש את הקרב ואכן זה תקין. לגבי התערובת, מצב הבורג היה 2 ורבע סיבובים, לא מצאתי בספר עדות האם זה תקין או לא... יש דרך לבדוק את זה חוץ מקריאת פלאג? שיפורים כרגע לא מעניינים אותי, אני צריך לשפר הרבה מאוד את הרוכב לפני שאני יכול לבוא בטענות לאופנוע שי

shayvilk

New member
למישהו יש קרבורטור כזה מפורק או לא בשימוש?

אני צריך להשאיל את המחט המחורבנת הזאת... אין בארץ... ואני מתחרפן כבר אין מצב שאני מקרקע אופנוע לשבועיים בגלל חלק כזה דבילי

סיני 1

New member
הבק פיירים הם מהאגזוז? או מהקרבורטור?

איך החלטת שהבעיה בכלל מהקרבורטור?

למעלה