בעיות צבא

בעיות צבא

שלום לכולם, אני די חדשה בפורום הזה אבל נכנסתי לפה כבר כמה פעמים כדי למצוא תשובות לבעיותיי- ובכלל לראות עוד אנשים במצבי. עברתי לגור בגרמניה (פרנקפורט) באוגוסט 2003 ומאז אני חיה פה ולומדת בביצפר בינלאומי וכאמור מסיימת ביוני 2006. המצב הוא כזה שאין לי משפחה בארץ..כולם גרים בחו"ל וגם בגלל עצם העובדה שאני נמצאת עכשיו באירופה והמון דלתות חדשות נפתחו לפניי אז אני חושבת שאמשיך את מסעותי אל האוניברסיטה בחו"ל. כל זה אומר שאני לא חושבת שאני מתגייסת, וכאן עולות השאלות.. דבר ראשון- לא סיימתי את הליך הצו ה1 אז מה אני עושה עם זה? דבר שני- למי אני פונה/שולחת מכתב/מתקשרת על מנת לקבל שחרור מהצבא מפני שאני ומשפחתי חיים בחו"ל?? שמעתי סיפורים רבים שבהם נדפקו האנשים וגייסו אותם כאשר ביקרו בארץ או לא נתנו להם להכנס לארץ.. מקווה לתשובה מהירה וברורה..

orrki

New member
כל עוד לא קיבלת צו גיוס

מצבך טוב וסביר מאוד להניח שלא תגויסי אז דבר ראשון אליך לפנות לקונסליה הישראלית יש כזאת בפרנקפורט או לא תתצרכי להתקשר לשגרירות בברלין ולשאול בדיוק מה לעשות... אבל שוב אין לך מה לדאוג בעקרון כל מי שהיגר לפני גיל 16 לא חייב בגיוס ובכלל את בחורה, יש לי ידידה שקיבלה שיחרור מהצבא שהיא הייתה יותר קרוב לגיל 18... מה גם כל עוד את נמצאת במסגרת חינוך חובה כמו תיכון הם לא יכולים לגייס אותך.... אני מצרף לך את העמוד של משרד הפנים עם העמוד שנותן מידע על כל עייני הצבא לאזרחים השוהים בחו"ל בהצלחה

To4Ka

New member
הוא צודק

גם חברה שלי היגרה לפני צו ראשון ולא עשו לה בעיות בעת ביקור בישראל מצבך טוב :)

עוד כמה שאלות

שוב אני...חחח סורי פשוט השאלות שלי רבות אוקיי...הבעיה היא שעזבתי את הארץ שהייתי בת 16.5 כלומר אחרי גיל 16 ולדעתי עשיתי טעות בכך שהלכתי לעשות צו ראשון (רציתי להשאיר אופציות פתוחות משמע שאולי אני כן אתגייס) ןבצו הראשון אמרו לי שאם הייתי עוזבת לפני גיל 16 לא היו חייבים לגייס אותי אבל עכשיו הם כן.. אחרי שכבר חזרתי לגרמניה הודיעו לי (דרך חברה שלי בארץ..שאת הכתובת שלה נתתי לצבא) ששכחו לעשות לי בדיקות לחץ דם וככה ההליך של הצו 1 לא גמור. אז בינתיים לא שלחתי להם תוצאות של בדיקות, כלומר שאין לי עדיין פרופיל! דיברתי עם השגרירות בברלין והם עזרו לי לדחות את הגיוס (אני נמצאת עדיין בלימודים) אבל אמרו שאם אני רוצה לצאת מהצבא אני צריכה לפנות ישירות לשם! מה אני עושה עכשיו?? מישהו יכול לתת לי טלפון או כתובת של מישהו מהצבא שמתעסק בעניינים כאלה?? אני לא הכי חושבת שיעשו לי בעיות לצאת מהצבא אבל התהליך עוד ארוך ומסובך!!:( תודה בכל מקרה:)

okts

New member
היי

אני עברתי לארה"ב לפני גיל 16, אבל שלחו לי צו ראשון בזמן שהייתי כבר בארה"ב ובקיץ הראשון חזרתי לארץ ועשיתי צו ראשון. אחרי זה חזרתי שוב לארה"ב (אחרי חופשה של חודשיים בארץ) והחלטתי שאני לא רוצה ללכת לצבא, ואז קיבלתי את האישור של הדחייה עד גיל 20....יענתי פטור זמני... אותו דבר חברה שלי עשתה, אבל היא עברה לארה"ב אחרי גיל 16, ועדיין קיבלה תפטור הזה שאני קיבלתי... אז בתחלס היית צריכה להגיע לקונסוליה עם הגישה שאת נשארת בברלין ללמוד וכל המשפחה בברלין, ואז יש מצב הם היו מביאים לך תפטור הזה.

orrki

New member
פונה לשגרירות

באתר שנתתי לך יש את כל הטפסים למלא ולהגיש ישירות לשגרירות או לקונסוליה....

למעלה