בעיות פרקים?

1דנה ש

New member
בעיות פרקים?

אני בת 38, שנה ו 5 חודשים אחרי לידה. לפני כחצי שנה החלו לי כאבים באזור מפרקי החזה, תחילה בצד שמאל ואח"כ גם ימין. לאחר מכן החלו לי גם כאבים בגב התחתון, באזור המפרק. אורטופד שבדק אותי טוען שלדעתו הבעיה היא ראומטית, במפרקים ולא אורופדית. שבועיים סלקוקס (400 ליום) לא עזר. בדיקות הדם תקינות. בימים האחרונים החלו כאבים גם בברך. מזה כשבועיים יש לי "קליקים" (קנקים) בכל מקום בגוף: ידיים, רגליים, אצבעות, ברכיים, כתפיים, גב...: כל תנועה גואמת ל"קנאק", גם בזמן השינה. האם יש קשר בין ה"קנאקים" לכאבים? האם זה מראה על חוסר במרכיב מסויים? האמת, זה מאד מפחיד... נשלחתי למיפוי עצמות ע"י רופא המשפחה, האם זו הבדיקה הנכונה? סליחה על האורך, תור לראומטולוג טוב הוא בטווח של 3-6 חודשים, מה עושים עד אז??? תודה מראש דנה

כאבי מפרקים

השילוב של כאבי גב תחתון וכאבים בחזה עשוי להצביע על סוג מסויים של דלקת מפרקים אך זה כמובן טעון הוכחה- מיפוי העצמות עשוי להועיל אך אם כאבי הגב משמעותיים, רצוי לבקש הפניה לצילום אגן, בשאלה של דלקת במפרקים האגן. את לא צריכה להיות מודאגת לגבי הקנאקים, הם בדרך כלל חסרי חשיבות.

1דנה ש

New member
כאבי מפרקים

תודה רבה על התשובה. האם צילום האגן הינו צילום רגיל או סי.טי? האם כדאי לעשות בדיקה אחרת בחזה?האם כדאי לי לעשות צילום כזה לפני מיפוי העצמות? האם סוג זה של דלקת הוא כרוני או ניתן לריפוי? ושאלה נוספת: נשאלתי כאשר קבעתי תור למיפוי אם זה SPECT או לא. כאשר שאלתי את רופאת המשפחה היא לא ידעה על מה להמליץ וביקשה לברר זאת עם הרופא במכון המיפוייום. לצערי קשה מאד לקשר ביניהם: האם יש לך המלצה לגבי סוג המיפוי? שוב, המון תודה על התשובה

המשך

בשלב ראשון- כדאי לבקש צילום אגן- במידה ויתעוררו ספקות, כדאי אז להשליםCT -היות וצילום האגן עשוי לספק אבחנה, כן כדאי לעשותו לפני מיפוי העצמות. אם יוחלט בכל אופן לבצע מיפוי עצמות, כדאי בשיטת SPECT בהצלחה !

1דנה ש

New member
כאבי מפרקים?עשיתי צילום

שוב תודה רבה על התשובה. בעצתך עשיתי היום צילום אגן: לא הודגם ממצא פתולוגי גרמי חריג פלאבוליטים באגן הקטן (האם נכון שזה פשוט צואה?) מה השלב הבא? מיפוי עצמות יש לי רק בעוד יותר מחודש. חזרתי לקחת סלקוקס אבל זה לא ממש עוזר. האם יש משהו אחר שניתן לקחת? (יש לציין שיש לי קיבה רגישה עם עבר של אולקוס!) האם תוצאות CT בטן ואגן שנעשו לפני 3 חודשים יכולות לזהות משהו? (אז היו כבר כאבים בחזה וכאבי גב "רגילים": לא כ"כ עזים). אם כן, מי יכול להסתכל על כזה צילום? דיברתי שוב עם האורטופד שלי שהוא גם חבר קרוב (מוקי יניב) והוא משוכנע שהכיוון הוא ראומטולוגי ולא אורטופדי. בינתיים קבעתי תור למרפאה שלך (ל 11 באפריל!) אבל מה עושים עד אז??? שוב המון תודה

כאבים באגן

בינתיים- תצטרכי לחכות למיפוי- אפשר לנסות ETOPAN במקום CELCOX - תתיעצי על כך עם מוקי- תדברי עם המזכירה ותנסי להקדים את התור.

למעלה