בעיות עם שכנים

monster11

New member
בעיות עם שכנים

החלטתי להקים חומה/גדר מבטון בין הבית שלי לבין הבית של השכנים,השכנים לא הסכימו להשתתף בחצי מעלות הבניה. רוחב של החומה הוא 15 סמ ,והשכנים לא הסכימו שאני יעשה את החומה 7.5 סמ בצד שלהם ו-7.5 סמ בצד שלי(באמצא),אז עשיתי את החומה בצד שלי (כל ה-15 סמ) עכשיו אחרי שסימתי לבנות השכנים ברוב חוצפתם רוצים לצבוע את החומה בצד שגובל בחצר שלהם,אני אמרתי שאני לא מסכים כי השקעתי כסף ,והחומה כולה בצד שלי האים אני צודק??הם אומרים שהם יפנו לרשות להגנת הדיר תודה לעונים

רשר

Well-known member
מנהל
הם ימצאו, ויצטערו שחיפשו!

כי כל בר דעת שמכיר את החוק ימליץ להם לצבוע כרצונם בתנאי שישלמו לך כרצונך. כמובן שהם יכולים להתעקש ולבנות בשטחם גדר מקבילה ולצבוע אותה בכל צבעי הקשת.

cobby

New member
מאחר והגדר נבנתה בשטח שלך

ולא בקו הגבול בדיוק על כאשר חציה על השטח שלהם , ומאחר ולא השתתפו בעלות הגדר אין הם רשאים לעשות בגדר זו כל פעולה , הגדר שייכת לך בלבד המקום לפתרון סכסוכים מעין אלו הוא "המפקח על המקרעין" הצמוד לכל בית משפט בערים הגדולות. במידה והם יגעו בגדר הנך רשאי לתבוע אותם שם .

monster11

New member
יש בעיה קטנה

דוד שלי ברר בעיריה על הנושא הזה ... וכמו שאמרתם אסור לשכן לגעת בגדר
אבל מצד שני אם הוא מתלונן בעיריה אז אני אקבל קנס +סכום שאני צריך לשלם תמורת היתר של העיריה לבנות את הגדר(לא ידעתי שצריך היתר) עד כדי במקרים מסוימים הריסת הגדר

meshi4

New member
מצד שני.......

מה איכפת לך שיצבעו בצד שלהם? בלאו הכי לא תראה את הצבע .רק מה שתצבע בצד הפנימי של הגדר אצלך. למען שכנות טובה צריך להבליג ולא לעשות ענין מכל דבר.

monster11

New member
אני מרגיש פראייר

השקעתי חומרים ב-2500 שח +עבודה ,והשכנים יצבעו 10 דקות את החומה...ויש להם אחלה חומה ....? נראה לי ניצול...

יתכן שזו הסיבה

בגללה לא רצו להשתתף בעלות ובבניה מלכתחילה, ראו שאתה נלהב לבנות ואמרו לעצמם שיבנה ואנחנו נהנה בהמשך בחינם.

meshi4

New member
בדירה

הקודמת שלי גבלו אתי 3 שכנים.שניים מהם בנו גדר.אחד מהם ביקש השתתפות.ולי לא היה כסף וענין בגדר כי חשבנו לעבור לדירה גדולה יותר. להרגיש פראיר? לי היו שכנים שמה שאפיין אותם זה:"שלי שלי ושלך שלי" אחד בנה בלי רשיון ולימים התגלה שחלק מהבניה היה בשטח שלי.והשני העביר צנרת ניקוז של המים לחצר שלי.[אחרי הערה מצידנו הוציא את הצינור]ועוד כהנה וכהנה......... יכולנו לריב בלי סוף אבל העדפנו לעבור דירה .עד היום היחסים איתם טובים. למזלי יש לי יחסי שכנות מצויינים בדירה הנוכחית .לא מזמן שיפצתי את הדירה. הם סבלו מהרעש והאבק והכל התקבל בהבנה. "טוב שכן טוב מאח קרוב" בקיצור.....אל תרגיש פראיר.תשמח שיכולת להרשות לעצמך לבנות את הגדר הזאת גם ללא ההשתתפות שלהם.

לא מבינה בצד המשפטי

ההגיון אומר שאין להם שום זכות על הגדר שלך, כך שאינם יכולים לצבוע ללא הסכמתך. באנגלית אומרים שגדר גבוהה עושה שכנים טובים. עם שכנים כאלה טוב שבנית חומה.

cobby

New member
אין קשר בין העיריה למפקח על המקרקעי

ולכן , אין לך כל חשש מענין ההיתר העיריות לא כ"כ מקפידות לאכוף את החוק לגבי גדרות בין שכנים אז ההחלטה בידיך

monster11

New member
השאלה

אמרתי כבר לשכן שלא יצבע... מה קורה אם הוא מתלונן בעיריה על הגדר ?אני יכול לקבל קנס שבניתי בלי אישור?

cobby

New member
אל תתרגש

מנסיוני , העיריה במקרה זה תשלח לך מקסימום מכתב ולא תפעל משפטית מאחר והעיריה תומכת בכך שהתושבים ישקיעו בחזיתות הבניינים ובשיפור החצרים . לו היית בונה תוספת בניה או גגון ללא היתר , סביר להניח שהיית מוזמן לבית המשפט לעניינים מקומיים ושם כבר היית מקבל קנס אך , על בניית גדר בגובה 1 מ' או התקנת מזגן או התקנת דוד שמש , אין העיריות אוכפות את החוק היבש

למעלה