בעיות עם קופ"ח...

Cheetah

New member
בעיות עם קופ"ח...

אני לא רשום כמו שצריך באף קופת חולים... (למרות שאני חייל משוחרר ועובד... זה די מסובך) הדבר היחידי שאני צריך עכשיו מהקופת חולים זה השתתפות בחיסונים ובייעוץ... והם כנראה לא מתכוונים לעשות את זה... אולי יש מישהו בפורום שבמקרה נוסע/נסע לצפון הודו ויש לו רשימות חיסונים ספציפית עדכנית מפורטת? שתבינו אני יכול להשיג הכל בצורה פרטית (יש קשרים)... אבל אני צריך לדעת בדיוק מה לקחת כמה ומתי... (לא מספיק לי כרגע לדעת שאני צריך חיסון לטיפוס הבטן לדוגמא.. אני צריך לדעת מה השם הגנרי ומינון) אם מישהו יכול לעזור זה באמת יעשה לי את החיים יותר פשוטים כרגע... אני באמת בבעיה קצת בקטע הזה תודה

SPnage

New member
תגיד לי אתה רציני???

אתה באמת סומך על אנשים באינטרנט שאתה לא מכיר שיתנו לך שמות את תרופות וחיסונים על פני ייעוץ מקצועי של רופא? מי אתה חושב שיעשה את זה בשבילך? גם רופא משפחה לא יוכל להגיד לך מה לקחת כי הוא לא יודע, צריך רופא מטיילים כזה שיש בבתי חולים ומרפאות מטיילים. שלא לדבר על זה שיש צורך בחיסונים שונים בהתאם למקומות שאליהם אתה נוסע, בנוסף לסוגיית האלרגיות שאולי יש לך לתרופות מסויימות. חוץ מזה שלא ברור לי מה זה קופת חולים לא רוצה לעזור לך, אין דבר כזה הם חייבים לקבל כל אחד כחבר בקופה וגם אתה לפי חוק חייב להיות רשום באחת מקופות החולים. תפסיק להתקמצן וטפל בזה, ואם זה יעלה כסף אז תשלם, אתה לא רוצה לקחת תרופה שלא מתאימה לך ולחלות באמצע הטיול נכון?

Cheetah

New member
אני רציני :)

אל תשמע כל כך מודאג... אני יודע מה אני עושה.. לפחות בקטע הזה זה לא שאני מתכוון לסמוך בצורה עיוורת.. וזה לא שאני מחפש תשובה כללית... אני יודע מה אני עושה... יש לי יותר מדי רופאים במשפחה... אני לא לוקח סיכונים... פשוט כרגע אין לי דרך נוחה לקבל ייעוץ... ועד שעניין יסתדר יכול ליהיות יותר מדיי קרוב לטיסה.... תאמין לי גם לא ימכרו לי סתם ככה רשימה של תרופות ומזרקים.. אני ייקבל גם ייעוץ מוסמך פשוט בדרך לא רשמית... זה לא קטע של קמצנות... אם זה מעניין מישהו אחרי שהתשחררתי מצהל לקחתי קצת יותר מדי את הזמן ונרשמתי לכללית, והייתי בטוח שאני שייך אליהם עד ליום של התור שלי במרפאת מטייל. כשקבעתי את התור הם לא טרחו להגיד לי שאני לא שייך לקופה.. דווקא שהתקשרתי לבטל פתאום הייתה להם בעייה מוזרה... הם לא יכלו למחוק את התור כי אני לא שייך למערכת... לא ברור איך הם רשמו אותי בכלל. תיאורטית אני שייך בינתיים למכבי כי הייתי אצלם לפני הצבא, ואני מניח שהכסך שלי ממס בריאות הולך אליהם... אבל אני לא ממש רשום כחבר אצלם גם כן כרגע... כי הייתי צריך לעשות את זה כשהשתחחרתי לפני שנרשמתי לכללית... אני צריך להירשם מחדש למכבי... לעשות את החיסונים.. ולעבור לכללית... לא כזה בעיה גדולה אני מודה... אבל תראה יש לי קרובי משפחה שעובדים בכללית ומשרד הבריאות.. יהיה לי הרבה יותר קל פשוט אם אני יידע מה אמרו למישהו שהולך לצפון הודו... אני במקרה הכי הכי הגרוע אני יפספס איזה חיסון... או יגיע טיפה מאוחר מדי למרפאת מטיילים.... אבל מה שבטוח זה שאני לא ייקח חיסון לא מתאים או בצורה לא נכונה. אה ואין לי אלרגיות.. יום טוב תודה על הדאגה ביי

SPnage

New member
אני עדיין לא מבין

אני בטוח שלא תזריק לעצמך משהו, אבל אתה עדיין סומך שמישהו פה יתן לך רשימת חיסונית? למה לא ללכת למשרד הבריאות לעשות את החיסונים, או למרפאה של למטייל, ייעוץ שם (הכולל מרשם) עולה 100 שקל ואתה יכול פשוט לצאת בלי לקבל שם את החיסון.

Cheetah

New member
את זה לא ידעתי...

טוב לא משנה אני יסתדר... בכל מקרה... סלע תרגיש חופשי למחוק את השירשור אם אתה רוצה... תודה בכל זאת ביי

../images/Emo32.gif תשמע...

לא יכול להיות שאזרח במדינה ששירת בצבא לא יהיה רשום לקופת חולים. תשמע, הלכתי לגמרי לאיבוד בסיפור שלך, אבל השורה התחתונה היא שאתה צריך להתקשר למי שצריך להתקשר, ולעמוד על כך שכחייל משוחרר תהיה מבוטח בקופת חולים כלשהי. חביבי זה ביטוח בריאות זה לא צחוק. לא יכול להיות שתיפול בין הכיסאות בצורה כזו. לגבי החיסונים, כמו שכבר אמרו לך, אפשר אני מניחה ללכת לכל מרפאת מטיילים ולשלם על היעוץ בלבד.

sela v

New member
../images/Emo91.gif

להסתכל בקישורי הפורום תחת בריאות. יש שם גם קישור למסמך של משרד הבריאות שמפרט איזה חיסון צריך לכל מדינה. מה שכן המסמך הוא מלפני כמה שנים, לכן כמו שקודמי הציעו כדאי שתגש למרפאת מטיילים או משרד הבריאות, ותמורת כמה מאות שקלים תגמור עם זה.

popa 11

New member
אי אפשר

לקבל את הרשימה של החיסונים הנחוצים (ואת הזריקות עצמן) במשרד הבריאות, בלי לקבל ייעוץ במרפאת מטיילים?

למעלה