בעיות עם מאקרו

נרקיס22

New member
בעיות עם מאקרו

שלום רב אני לומד כעת לעשות פקודות מאקרו מתוך ספר, ושם כתוב, לשנות את שם המאקרו של ברירת מחדל (מאקרו1) לשם אקטואלי ללא רווחים או שימוש בקו תחתון במקום רווח. ואכן, כך אני מנסה לעשות, אבל משום מה אני מקבל הודעה שהשם(לדוגמא: שינוי_גופן) אינו חוקי. ניסיתי גם באנגלית וגם ללא רווחים ממש (בלי הקו התחתון) עם אותה תוצאה. למה זה? ד.א. אם משאירים את שם ברירת המחדל, דהיינו (מאקרו1) זה עובד.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
העתק את כל הקוד לכאן . . .../images/Emo43.gif

כולל
שורת הפתיח והסיום. דאג להצמיד לשמאל בעזרת הלחצנים 'תחילת/סיום קוד'.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
רצוי את הקוד הסודי לכספת. . .../images/Emo43.gif

שלך, בבנק, וגם את של כרטיס האשראי
ועל הדרך גם את המקרו שאיתו יש לך בעיה. מקרו = קוד VBA (בלשון משתמשי 'אקסל'). שים לב מה בקשתי, בתגובתי הראשונה, בדבר הצמדת הקוד לשמאל.

נרקיס22

New member
אני מאוד מעריך את חוש ההומור שלך..

ורק בגללו הייתי נותן לך את קוד הכספת שלי ואולי בהמשך באמת אתן לך, אבל בינתיים הסבר נא לי כיצד אני יכול לתת את קוד המאקרו בטרם נוצר?! הרי כתבתי מפורשות שכאשר אני מנסה לכתוב שם מאקרו חדש במקום הכרירת מחדל(מאקרו1) אני מקבל הודעה שהשם בלתי חוקי בעליל ולכן לא המשכתי. (ראה את הודעתי הראשונה בעניין זה) בברכה

TheJoCKeR

New member
תביא את ההודעה כלשונה (כנס)

כאשר מופיעה ההודעה, לחץ על ALT+PrtScn (Print screen) אח"כ הדבק לתוך תוכנת עריכת תמונות, שמור והעלה לפורום. אחרי זה אדע מה לענות

TheJoCKeR

New member
האם המאקרו מריץ מאקרו אחר?

יתכן שהשגיאה נובעת לא משם המאקרו אלא משם של אובייקט שהמאקרו פונה אליו עדכן

נרקיס22

New member
תודה. פתרתי כבר את הבעיה

מסתבר שכאשר היתי מוחק את הברירת מחדל, היתי עושה זאת ע''י לחיצה על לחצן הרווח וזה היה עושה רווח.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
בהנחה שניסית לבצע משהו . . .../images/Emo43.gif

בהגדרת 'שמות' לתאים (פעולה שאיננה קשורה כלל למקרואים) רשום לפניך שלא ניתן להקליד, ב'שם', רווחים ו/או תווים מסויימים שאינם חוקיים. (חלון הגדרת 'שם' בתמונה המצ"ב). כדי לקבל מושג, ראשוני, בנושא כתיבת קודי מקרו (VBA) עיין במאמרי הפורום, בקטגוריה 'אקסל', בנושא: 'כל מה שרציתם לדעת, על מקרואים...'

einat-z

New member
האם במקרה התו הראשון בשם

שבחרת הוא סיפרה? אם כן - זו כנראה הסיבה.

למעלה