בעיות עם הנקה

גליתל1

New member
../images/Emo24.gifתודה..

חזרתי לא מזמן מעוד יום בביה"ח. מעייף.. תודה על התגובות והחיזוקים, זה באמת מוסיף קצת תקווה. היום ישבתי עם יועצת הנקה מהבי"ח, לראות שהוא תופס טוב את הפטמה. לדעתה הוא יונק דווקא יפה לגילו, רק שאין שם הרבה.. אני ממשיכה לשאוב כל שעתיים בערך, אתמול שאבתי גם בלילה, עדיין אותן כמויות. מקווה שמחר יהיה קצת יותר. שוב תודה, אני הולכת לישון קצת !

בעיות עם הנקה

יש לי בעיה עם ההנקה. ילדתי לפני שבוע וישר התחלתי להניק. הפטמות שלי פצועות מאוד וכואבות. כמו כן הבן שלי פעמים מבקש לינוק במשך 3-5 שעות רצוף. לדוגמא: אתמול הוא רצה לינוק במשך 5 שעות , בסופו של דבר מרוב כאבים ועייפות נתנו לו בקבוק. היום הוא ינק במשך מספר דקות ונרדם תוך כדי יניקה, אחרי שאני נתקת אותו מהשד הוא מתעורר ושוב בוכה שהוא רוצה לאכול - כך זה היה למשך שעות רבות. אשמח לקבל טיפים ועצות כיצד להניק כמו שצריך ולמנוע את המעבר לתחליפים. תודה מראש

1טלטלים

New member
בעיות בהנקה

מזל טוב! פטמות פצועות :נובעות מתפיסה לא נכונה על השד (תינוק תופס לרוב את הפטמה בלבד ללא חלק גדול מההילה עצמה,גורם לפצע,סדקים...).יחד עם זאת,הנקה ממשוכת מאוד (אף על פי שגילו עדיין צעיר מאוד ויש צורך לתת לתינוק "להתאקלם" לחחים שמחוץ לרחם) גם נובעת מכך שאיננו נצמד היטב לשד,לכן לא מקבל מספיק חלב. מה אפשר לעשות? -לעבוד על התפיסה ,עדיף להיפג עם יועצת הנקה מוסמכת בהקדם על מנת להתחיל לשפר את התפיסה . פה תמצאי רשימה של יועצות הנקה מוסמכות. תרגישו טוב ותעדכני בהקדם איך הולך, ישר כוח ובהצלחה רבה!

תודה על ההמלצה, נראה לי שאני אצור

קשר עם יועצת הנקה. כרגע אני שואבת חלב, ויש לי צד אחד שמוציא יחסית הרבה חלב וצד שני בקושי, האם זה נורמלי?

אפרת555

New member
זה נורמלי

גם אני הזכרתי זאת, קראי בדפים הקודמים באתר, זה ממש נורמלי. את יכולה לתת לו להתחיל לינוק מהשד שיש בו פחות, בד"כ זה גורם להגברת הכמות. לי זה עזר למרות שעדיין יש הבדלי כמויות. טלטלים, האם יש הסבר לכך?

1טלטלים

New member
בוודאי קיים

הסבר...אם נחשוב באופן הגיוני -גוף שלנו הוא לא סימטרי ,תמיד יש העדפת צד (ימין/שמאל),אחד מייצר קצל יותר ,אחד קצת פחות מאחיו...סיבות: - טבעיות,גופניות,פיזיולוגי(שוני בכמות הרקמה ...) - ברור,שזה א משהו יוצא דופן אצל נשים מניקות ,זה די שכיח... - תנוחה,הצמדות לאותו צד שונה ולא אופטימלית (אולי,קשה לראות דרך המחשב ולקבוע זאת רק על סמך תיאורים מילוליים,לכן,הייתי מעדיפה שמשהו מקצועי יראה איך אתם יונקים/מניקים)לכן אולי צד מניב פחות.. כמו שהצעת ובצדק יש אפשרות להציע יותר מהצד החלש על מנת לעודד אותו . תמיד הוא יהיה ראשון בהנקה ,מתחילים איתו,אולי זה "יעצבן" מעט את הקטן מבחינת הזרם...לא להתאייש ,להמשיך להציע וגם לגרות את הייצור ע"י שאיבה.

שאלה נוספת...

היות ואני כרגע שואבת חלב כי הפטמות שלי פצועות לחלוטין ואני לא מצליחה להניק כמו שצריך, כמה זמן חלב אם יכול להישאר מחוץ למקרר בטמפרטורת החדר?

1טלטלים

New member
אחסון חלב אם

היי, מפרטת: בטמפ' 15 מעלות צלזיוס עד 24 שעות בטמפ' 19-22 מעלות צלזיוס כ 10 שעות בטמפ' 25 מעלות 4-6 שעות מומלץ לשמור חלב אם בקירור. האם ניגשת ליועצת הנקה מוסמכת על מנת לתקן את התפיסה ?

גליתל1

New member
אין מספיק חלב

ילדתי לפני 10 ימים תינוק פג בשבוע 32. בימים הראשונים ששאבתי היה לי בקושי 1CC. בהדרגה הגעתי ל-15 CC בערך, כשכל פעם יוצאת כמות אחרת. היום עדיין נע בין 3-18 CC, כשרוב הפעמים זה ממש כמות קטנה. יש לציין שאני שואבת במשאבה מקצועית- מדלה לקטינה, וכן מנסה להניק כל 3 שעות. ביממה האחרונה התחלתי לשאוב לעיתים תכופות יותר, בנסיון להגדיל את כמות החלב, אך לרוב השאיבה היא כמעט על 'ריק'. אני מאוד מתוסכלת מכך, ומאוד רוצה להניק. לאחר הנקה, לרוב מתגלה (ע"י המשקל, בדיקה דרך הזונדה), שהתינוק לא ינק כמעט(או בכלל לא), וזאת אפילו לאחר 30 דק' הנקה. ניסיתי לקחת טיפות 'חלב אם' כבר כ-4 ימים, אך לא ניכר שינוי. מה אפשר לעשות ע"מ להגביר את ייצור החלב? מה צריך להיות משך השאיבה? האם נכון לשאוב על 'ריק'? האם יכול להיות שהגוף שלי לא יכול לייצר יותר חלב ממה שיש לי? אני שותה המון, (כ-5 ליטרים ליום), ואוכלת בצורה מסודרת. מחכה לתשובה..

1טלטלים

New member
המצב מורכב

מאוד...ילדת פג מאוד צעיר,יכולתו לינוק חלשה מאוד,היותו פג.זה אמור להסתדר בקרוב ,לקראת תאריך הלידה משוער שלו ,ככל שהוא יגדל ויתחזק כושר המציצה שלו יעלה והוא יהיה מוסגל לינוק ממך ישירות.אל איוש,את עושה את הדבר הנכון,חלב שלך זה הכי טוב בשבילו אפילו אם מדבור בכמויות מזעריות(דמייני לעצמך שתינוק שנולד לאחר הריון מלא קיבתו בגודל אגוז קטן,מה הגודל של קיבה של פג ,בוודאי זעירה מאוד!). שאיבות: לא פירטת כמה פעמים את שואבת ביום ובמהלך הלילה?עלייך לשאוב לפחות בין 8-12 פעמים ביממה (כן גם בלילה).כמה זה לעתים תכופות?למה כל 3 שעות ,תינקוקת רכים יונקים לעתים תכופות יותר מאשר רווח שציינת... משאבה: זוהי משאבה מעולה ומקצועית...האם בדקת שהיא חוברה נכון ויוצרת ווקאום? אין צורך לשתות כל כך הרבה נוזלים ,שתי לרוויה כל פעם שאת מרגישה שאת צמאה.האם נפגשת עם יועצת הנקה מוסמכת,הייתי רוצה שתעשי זאת כי את נמצאת בתקופה די קרירטית מבחינת ייצור החלב ונשמע מאוד שאת זקוקה לעזרה וליווי מאוד צמודים על מנת לשמר את ההנקה .אל תהססי לפנות ולבקש עזרה! באיזה ביה"ח ילדת? מצרפת לנוחיותך רשימה של יועצות הנקה מוסמכות ,פני בהקדם! מחכה לעוד פרטים. ***מוסרת לך חיבוק גדול ומנחם והרבה כוח להמשיך!**** מחזקת את ידייך,

גליתל1

New member
אין מספיק חלב..

אני שואבת כל שעתיים ביומיים האחרונים, למרות שבבי"ח מאיר תודרכתי לשאוב כל 3 שעות, הן סבורות שאין צורך לשאוב יותר. אני שואבת במרווחים של שעתיים עד 24:00, ואח"כ ב7:00 בבוקר. (בשיטת 7-5-3 דק' מכל צד, כפי שקראתי כאן). אני יכולה להניק יותר, אך נוצר מצב שבגלל שאני גם שואבת אין לי חלב בכלל אח"כ בהנקה. כך למשל, הנקתי היום ב 17:00, למשך 40 דק'(אפילו קצת יותר), מהשוואת משקל התינוק לפני ואחרי ההנקה, הוסק שלא ינק כמעט, (עלה רק 5 גר') ולכן קיבל תוספת סימילאק בזונדה. מיד לאחר ההנקה, שאבתי את החלב הנותר (4 CC), וסיימתי שאיבה ב 19:00, ואז...כבר מתכוננים להנקה הבאה ב 20:00. הבעייה היא, שבהנקה של 20:00 כבר לא היה חלב בכלל, והוא ינק 45 דק' על ריק! בשאיבה של 22:00 גם רק 4 CC.-תוך כמה זמן צריכה להיות עלייה בכמות החלב? נכון להיום הוא מחובר לזונדה, אבל בימים הקרובים יסירו את הזונדה והוא יקבל תוספת מבקבוק!! וזה עלול לחבל עוד יותר באפשרות להניק בהצלחה. ניסיתי לשבת שם עם יועצת הנקה, אך הן סבורות שלא לכולן יש חלב, ושכבר בשבוע הראשון רואים את פוטנציאל ההנקה של האישה. בקיצור, אני די לבד במאבק הזה. כתבת לי שגודל הקיבה שלו מאוד קטן (אגוז..) ושהוא לא צריך יותר ממה שיש לי, אך הוא מקבל כבר 38CC סימילאק. כך שאפילו אם אני מצרפת את כל השאיבות היומיות שלי אחת לאחת, לא מתקבלת מנה שלמה, בקושי חצי. בקיצור, מתסכל מאוד. תודה על העצות והתמיכה, זה נותן קצת מקום לתקווה!

1טלטלים

New member
לגליתל

היי, ליבי איתך... אז יותא שבלילה את לא שואבת כלל?עובר פרק זמן די ארוך בלי גירוי...פשוט בלילה כמות הפרולקטין(אותו הורמן האחראי לייצור החלב מופרש בכמות גדולה יותר וזה די חשוב להמשיך לגרות את השד גם בלילה),אני מבינה את הקושי,את חצויה,תינוק שלך נמצא בפגיה,את מתרוצצת סביב שעון עם הנקה ושאיבה ועוד לשאוב בלילה...אך זה חשוב. הצטערתי לשמוע שיועצת הנקה הייתה מאוד נחרצת לגבי עתיד ההנקה (כמה היא לא צודקת),את בטוחה שהיא יועצת הנקה מוסמכת?אולי תפני למשהי אחרת ? לאחר הסרת זונדה...לא חייב להשלים עם בקבוק ,ניתן לתת את החל בכפית ,בכוסית קטנה ,דרך מכשיר שנקרא SNS ...יש כמה תרגילים שניתן לעשות על מנת לחזק את שרירי הפה של הפה(DRINKING MUSCLES). נסי לפני כל שאיבה להירגע עד כמה שאפשר ,מתח נפשי ואי יכול להירגע משפיע על רפלקס שחרור החלב ולע מהלך השאיבה(מקשה עליה),הייתי ממליצה לך גם לעסות את השד לפני כל שאיבה וגם במהלך השאיבה ,נסי אולי להשתמש בטכניקת שאיבה כזאת:עיסוי לשד,ממש עמוק,בתנועות סיבוביות,מבסיס השד קדימה ,אפשר לעשות מקלחת חמה או למקם שדיים בתוך כיור עם מים חמים ולעסות,להתחיל לשאוב ולהמשיך בכך עד שהזרם פוסק,לעסות ולעבור לצד שני,שוב לשאוב עד שזרם פוסק,כך לעבור בין שד לשד,כמה פעמים...תהיי קרובה אליו כמה שאת יכולה! פניתי אלייך במסר עם כמה שאלות... תרגישו טוב בהקדם,המון הצלחה ובריאות-

למעלה