בעיות עם הבוס

בעיות עם הבוס

שלום, יש לי בעיה שמטרידה אותי, אני עובדת במשרד ואני לא מסתדרת עם הבוס שלי בעבודה, אבל ברמה כזאת שזה עושה לי רע באופן אישי אני לא חיה בסרט ואני יודעת שהיחסים בינינו הם מקצועיים ולא אישיים, וזה לא משנה כמה אני יכולה להיות מקצועית פתאום כשזה מגיע אליו אני מרגישה בקו האש וזה בעיקר מכעיס אותי וגורם לי לחוסר רצון לשתף פעולה גם כשאני משתדלת ומתאמצת ליישר קו אני מרגישה שהוא לא מעריך את זה ולא מבין אנחנו פשוט כמו שמן ומים, לא מתערבבים לא מסתדרת איתו, משהו שם פשוט לא עובד כל שיחה שלנו נגמרת בהרגשה רעה, גם כשמנסים לפתור דברים וזה לא משנה מה הוא אומר, גם אם זה דברים טובים/נייטרלים/רעים- מה שהוא אומר ואיך שהוא אומר את זה פשוט מכעיסים אותי ואז יש לי נטייה להתווכח למרות שהוא הבוס ואין לי כוונה לערער לו על הסמכות, פשוט משהו שם כ"כ מפריע לי ואני לא יכולה לשים את האצבע מה זה בדיוק. יש עצות?

קלאריסה שלום - על פניו מתקבל הרושם מדברייך

שמשהו באישיותו של הבוס מוציא אותך מדעתך.מכאן,שלא משנה מה הוא יעשה - את תכעסי. אם את רוצה להימנע מפיטורים מצידו,עלייך להתעשת,ובשלב ראשון להחליט באופן נחוש שבכל דין ודברים ביניכם את נמנעת במודע מלהתווכח,לכעוס ! במקום זה יש לך שתי אפשרויות : 1. לספור עד 15 (ולא עשר) כהחלטה מראש,ותוך זמן זה לחשוב שוב איך להגיב עניינית בלבד. 2. אם את לא מצליחה,אז עלייך לבקש את סליחתו באותו רגע של "התחממות" מצידך ולסיים את השיחה ב - הבנתי / אוקיי / בסדר.... במידה ואינך שולטת בהתנהגותך,עלייך לחפש מקום עבודה אחר,ולעזוב כשתמצאי. אפשרות נוספת - ללכת לטיפול כדי להבין מהיכן באים הכעסים,מה הטריגר,מה עושים עם זה,ובוודאי שתגלי שם עוד סיבות טובות כדי להיות שם.

קלאריסה כנראה

שעוצמת הרגשות שהבוס מעורר בך אינה רק קשורה למצב האובייקטיבי (כפי שתיארת, את כועסת בכל תגובה שלו כלפיך). יתכן והכעסים שלך כלפיו קשורים למישהו או לסיטואציות שמוכרות לך מהעבר (או מהווה עם מישהו אחר) ושמכעיסות אותך. אני מציעה לך לחשוב עם עצמך, את מי הבוס שלך מזכיר לך, האם הוא מזכיר לך מישהו ספציפי? או שההתנהגות שלו מזכירה לך משהו מהעבר? לעיתים מודעות לעניין מפחיתה את עוצמת הכעס.

mws

New member
את יכולה לנסות את התרגיל הקטן הזה:

נסי לשחזר את השיחה האחרונה שבה הוא עצבן אותך. נסי למקד מה זה שהכי הכי מעצבן אותך - טון דיבור, מילים מסויימות, מבט, משהו בגוף, בקול? אחרי שמיקדת מה זה, נסי לתת לזה שם או הגדרה, עד כמה שאפשר נייטראלית (למשל: הוא מדבר בקול רם וגס מאד אפשר גם להגדיר - הוא נוכח עם עוצמה). אם לא הצלחת להגדיר נייטראלית - אל תדאגי, לפעמים זה קשה מידי. ועכשיו שאלת 10,000 הדולר - איך טיפה אחת הומאופטית מהתכונה שהגדרת - יכולה לעזור לך בחיים, מול הבוס ובמערכות יחסים אחרות? אם את מצליחה להגדיר את זה לעצמך - בדרך כלל המתח פוחת והרווחת למידה על עצמך. בהצלחה! אשמח לשמוע אם הצליח לך. מיכל

שלום לכולם

ותודה על התגובות. קראתי את כל התגובות. ברור לי שהאישיות שלו מפריעה לי ושהוא לוחץ לי על אי-אלה כפתורים / טריגרים ... חובבי הפסיכואנליזה יבואו על סיפוקם אם אני אגיד שהוא בהחלט מזכיר לי את אבא שלי בדברים מסוימים... כמו למשל עניין הוכחנות, אי אפשר לנהל איתו שיחה בלי שהוא יתווכח איתך, זה מרגיז בתור בנאדם באופן כללי ובתור בוס באופן פרטי. אולי יש כאן גם נושא של הצבת גבולות- קשה לו להיות אסרטיבי, אני מודה שזה תחום שגם אני מתקשה בו. בטוח למדתי משהו על עצמי, עכשיו השאלה מה אני עושה עם הנושא הזה, מסיימת כל שיחה איתו באוקיי הבנתי (שזה אומר שנהיה בסטטוס קוו אבל אני בספק אם נצליח לבנות יחסים מקצועיים טובים) או מנסה לשוחח איתו על כל הנושא?

גרא.

New member
קלאריסה קרן אור,לא תוכלי לשנות את יחסי הכוחות

הוא,הבוס,ואת כפופה לו.גם לא תוכלי לשנות את הרמת תפקודו הנוכחית.מה שכן אפשר ובעצם מתבקש זו שיחה על הנושא,אם אפשר לא במשרדו,שעה שהוא נמצא מאחורי שולחן המנהל שלו,כלומר הוא במגרש שלו.שיחה כזו תתמקד לא באישיות שלו,אלא במה שמפריע לך בתקשורת הבינאישית ביניכם.וחשוב להכין אותה בקפידה.בדרך כלל הכנה לשיחה עם הבוס,כדאי להתנסות לפני כן במשחק תפקידים,נוסח פסיכודרמה. במדה ויש לך חברה טובה בעבודה,המכירה היטב את האיש,ומוכנה לעזור לך בהכנה.הכוונה למשחק תפקידים סימולציהשל הראיון,כאשר תחילה את,משחקת את עצמך,והיא אותו.ולאחר מכן מתחלפים,את משחקת אותו, בסימולציה,ובכך נכנסת אם אפשר לומר כך לנעליים שלו,והיא אותך.הכוונה להגיע לבטוי הוגן ומשקף של כל מה שמעיק עלייך,ובפועל גם מפריע לך בעבודה.הכנה נבונה ונכונה של השיחה,עשוייה לגרום להצלחתה,כלומר, להשגת המטרות שבעטיין קיימת אותה.

למעלה