בעיות עם גננת מחליפה

מיכל@ל

New member
בעיות עם גננת מחליפה

בגן [עירוני] של הבת שלי יש גננת מחליפה שההורים מסכימים פה אחד שצריך להחליף אותה. גם הגננת הקבועה והצוות מסכימות עם ההורים שיש המון בעיות עם הגננת המחליפה ושהמצב לא יכול להימשך כך. לאחר בירור עם המפקחת של הגננת המחליפה שיודעת על הבעיות שהתעוררו,היא הודיעה שלמרות שהיא מודעת לכך, אין אפשרות להחליף אותה באמצע השנה . מעבר לתסכול שמערכת החינוך מאפשרת לדמות כל כך לא חינוכית לשמש כגננת,הייתי רוצה לשאול אם מישהו נתקל בבעיה דומה ואיך היא נפתרה [אם בכלל].

מאיו

New member
להפעיל עוד ועוד ועוד לחץ על הפיקוח

תמיד יש עוד גננת / מורה שמחפשת עבודה

מיכל@ל

New member
בטח שאספר ../images/Emo13.gif

אז ככה,הילדה שלי הולכת לגן נהדר עם גננת מקסימה ורגועה שמאמינה שאפשר ללמד גם קטנטנים איך לפתור בעיות ללא צעקות ואלימות [אחד עם השני כמובן]ע"י גישור והשיטה עובדת להפליא. בתחילת השנה הגיעה גננת מחליפה [שבוע אחד יום בשבוע,ובשבוע שלאחריו יומיים] שכבר בפעם הראשונה שהגעתי לגן ושמעתי את הצרחות שלה מהשער,ידעתי שזו לא הסביבה שאני רוצה בשביל הבת שלי . דיברנו איתה [ההורים והגננת],היא הבטיחה להשתדל. אני מודה שכמעט ולא שלחתי את הבת שלי בימים שהיא עבדה ולכן לא הייתי מעורבת כל כך בטענות של ההורים. בחודש האחרון קרו מספר מקרים שהדליקו נורה אדומה,לפני כשבועיים "נשכחו" שני ילדים מחוץ לגן ואחרי בירור מקיף ותלונה למפקחת,הגננת העמידה את שני הילדים בצד ביום שישי וצרחה עליהם שהם בעונש. לפני שבוע,הבת שלי ביקשה ללכת ביום שישי לגן וכשהגעתי מצאתי ילדה בהיסטריה בלי יכולת להרגע וזה נדיר,בשנתיים שהיא שם מעולם לא קיבלתי אותה בוכה,בטח לא ככה. מסתבר שהיא ביקשה לצאת לשרותים באמצע המפגש ואז הגננת התחילה לצרוח עליה ולהשפיל אותה [איך ילדה בגיל שלך לא יודעת להתאפק],מה שהביא לכך שמרוב בהלה קרה לה מה שלא קרה לה מאז גיל שנתיים... בדיעבד הסתבר שאמא התחבאה באותה שעה במטבח ותעדה את ההתעללות של הגננת בשלושה ילדים,ביניהם הבת שלי. קשה לתאר איזה סופשבוע עבר עלינו. הרגשתי שברגע אחד היא הרסה בטחון של ילדה שנבנה בכל כך הרבה אהבה ונתינה, בדרך כל כך שונה מהדרך האלימה שבה אותה גננת נקטה. התלוננו שלושת ההורים בפני המפקחת בגיבוי של הגננת הקבועה וקיבלנו תשובה שאי אפשר להחליף גננת באמצע שנה. העברנו קשר והחלטנו להשבית את הגן ולהביא תקשורת ,הודענו על כך למפקחת ותוך מספר שעות קיבלנו תשובה שהגננת הוחלפה. היום הגיעה גננת חדשה ומקסימה ועכשיו אנחנו מנסים לרפא את הפצעים של הקטנים לאט לאט... זה הסיפור.

נעה גל

New member
מיכל, כל הכבוד לכם!

אני בטוחה שקשה להרוס בטחון של ילדה שנבנה בכל כך הרבה אהבה ונתינה בפעם בשבוע. אין לי ספק שהיא חזקה הרבה יותר ביחד עם התמיכה שלכם.

אכן יש להחליף את הגננת לאלתר

אם זוהי רמת המיקצועיות שלה וכמה שיותר מהר יותר טוב,אל תוותרו!!!!!!!!! שלך חנה גונן

מיכל@ל

New member
תודה על החיזוקים ../images/Emo13.gif

נעה,בכל פעם שאני נזכרת באיזה מצב היא היתה עולות לי ישר דמעות לעיניים. אני כועסת על עצמי שלא ראיתי וידעתי מספיק לפני כן,שזה הגיע למצב כזה. מצד שני,המהירות שבה פעלתי וההבטחה שלי שאני אדאג לכך שהגננת הזאת לא תדרוך יותר בגן - אולי איכשהו עזרו לה להבין שלעולם אני לא אתן לה לעמוד לבד מול עוולות,שאנחנו לצידה תמיד. הלוואי...

לאה_מ

New member
כל הכבוד לכם!

גננת כזו צריך לדאוג שלא תעבוד גן בגנים אחרים.... ואני משוכנעת שאתם יודעים לתת לבתכם את כל התמיכה שלה היא זקוקה.

למעלה