avivde2702
New member
בעיות עם בעלת הבית
שלום,
אני שוכרת דירה כבר חמישה חודשים בחצר הבית של בעת הדירה ועד לפני שבועיים לא היו בעיות ביני ובין בעלת הבית.
לאחרונה בן זוגי מגיע להתארח אצלי בערך 3 או 4 פעמים בשבוע.
בעלת הדירה לא מקבלת את זה שהוא בא אליי ואמרה שאם הוא נמצא בדירה שבוע הוא צריך לשלם שכירות כי היא לא מוכנה לשלם מים שהוא משתמש בהם (למרות שהוא מעולם לא התקלח אצלי בדירה), למרות שהיא מודעת לעובדה שהוא שוכר דירה נפרדת באזור אחר בעיר.
העניין הגיע לכדי ויכוח סוער ביני ובינה במהלכו איימה בעלת הבית כי תגרש את בן זוגי במידה ויגיע שוב ואיימה כי תתבע אותי במידה וארצה לבטל את החוזה.
חשוב לציין כי עניין האירוח מפריע לבעלת הדירה שלי גם כשהאחים שלי מגיעים לביקור מחוץ לעיר או חברות.
בחוזה השכירות לא כתוב שאסור לארח אנשים אבל כן כתוב שאסור להכניס דייר נוסף.
יש לי כמה שאלות:
1. האם לבעלת הדירה מותר לגרש אנשים שאני מארחת בדירה?
2. במידה וארצה לתבוע את בעלת הבית על מי חלה חובת ההוכחה כי בן זוגי לא גר איתי בבית? עליי או עליה?
3. האם האיומים שלה על גירוש האורחים שלי מהווה הפרת חוזה בגינה אוכל לעזוב?
4. האם סעיף איסור הכנסת דייר מתייחס גם לאירוח?
תודה ושבת שלום.
שלום,
אני שוכרת דירה כבר חמישה חודשים בחצר הבית של בעת הדירה ועד לפני שבועיים לא היו בעיות ביני ובין בעלת הבית.
לאחרונה בן זוגי מגיע להתארח אצלי בערך 3 או 4 פעמים בשבוע.
בעלת הדירה לא מקבלת את זה שהוא בא אליי ואמרה שאם הוא נמצא בדירה שבוע הוא צריך לשלם שכירות כי היא לא מוכנה לשלם מים שהוא משתמש בהם (למרות שהוא מעולם לא התקלח אצלי בדירה), למרות שהיא מודעת לעובדה שהוא שוכר דירה נפרדת באזור אחר בעיר.
העניין הגיע לכדי ויכוח סוער ביני ובינה במהלכו איימה בעלת הבית כי תגרש את בן זוגי במידה ויגיע שוב ואיימה כי תתבע אותי במידה וארצה לבטל את החוזה.
חשוב לציין כי עניין האירוח מפריע לבעלת הדירה שלי גם כשהאחים שלי מגיעים לביקור מחוץ לעיר או חברות.
בחוזה השכירות לא כתוב שאסור לארח אנשים אבל כן כתוב שאסור להכניס דייר נוסף.
יש לי כמה שאלות:
1. האם לבעלת הדירה מותר לגרש אנשים שאני מארחת בדירה?
2. במידה וארצה לתבוע את בעלת הבית על מי חלה חובת ההוכחה כי בן זוגי לא גר איתי בבית? עליי או עליה?
3. האם האיומים שלה על גירוש האורחים שלי מהווה הפרת חוזה בגינה אוכל לעזוב?
4. האם סעיף איסור הכנסת דייר מתייחס גם לאירוח?
תודה ושבת שלום.