בעיות עם בעלת הבית

avivde2702

New member
בעיות עם בעלת הבית

שלום,
אני שוכרת דירה כבר חמישה חודשים בחצר הבית של בעת הדירה ועד לפני שבועיים לא היו בעיות ביני ובין בעלת הבית.
לאחרונה בן זוגי מגיע להתארח אצלי בערך 3 או 4 פעמים בשבוע.
בעלת הדירה לא מקבלת את זה שהוא בא אליי ואמרה שאם הוא נמצא בדירה שבוע הוא צריך לשלם שכירות כי היא לא מוכנה לשלם מים שהוא משתמש בהם (למרות שהוא מעולם לא התקלח אצלי בדירה), למרות שהיא מודעת לעובדה שהוא שוכר דירה נפרדת באזור אחר בעיר.
העניין הגיע לכדי ויכוח סוער ביני ובינה במהלכו איימה בעלת הבית כי תגרש את בן זוגי במידה ויגיע שוב ואיימה כי תתבע אותי במידה וארצה לבטל את החוזה.
חשוב לציין כי עניין האירוח מפריע לבעלת הדירה שלי גם כשהאחים שלי מגיעים לביקור מחוץ לעיר או חברות.
בחוזה השכירות לא כתוב שאסור לארח אנשים אבל כן כתוב שאסור להכניס דייר נוסף.
יש לי כמה שאלות:
1. האם לבעלת הדירה מותר לגרש אנשים שאני מארחת בדירה?
2. במידה וארצה לתבוע את בעלת הבית על מי חלה חובת ההוכחה כי בן זוגי לא גר איתי בבית? עליי או עליה?
3. האם האיומים שלה על גירוש האורחים שלי מהווה הפרת חוזה בגינה אוכל לעזוב?
4. האם סעיף איסור הכנסת דייר מתייחס גם לאירוח?
תודה ושבת שלום.

מי שמתגורר בדירה 3-4 פעמים

בשבוע אינו יכול להיחשב כאורח.
אם מדובר בכך שאנשים מגיעים לכמה שעות ועוזבים, בלי ללון, אזי הם נחשבים כמתארחים ואין למשכירה זכות לעשות דבר בעניין זה.
מובן שחובת ההוכחה היא קודם כל על מי שתובע וכמו כן, צד שטוען לעובדה כלשהי עליו החובה להוכיחה.
לא ברור לי איך ניתן לגרש מישהו (בהנחה שהיא לא מתכוונת לקרוא למשטרה - שגם אם תוזמן לא תעשה דבר שכן מדובר בסכסוך אזרחי).

avivde2702

New member
תודה על התגובה המהירה אבל....

כשהאחים שלי מגיעים למספר ימים מעיר אחרת זה אותו סיפור והם לא מתכוונים לגור איתי אז לדעתי מדובר בבעיה אחרת לגמרי,
חוץ מזה אם אני שוכרת דירה אז אין לי זכות החלטה מי יישן אצלי וכמה זמן? למרות שאני משלמת כל חודש בחודשו מחצית מהשכר החודשי שלי?
ועוד דבר שני עדים תופסים בבית משפט כהוכחה נכון? אין דרך אחרת להוכיח שבן זוגי לא גר אצלי.

אני לא יכולה לדעת מה הבעיה

אלא לפי מה שאת מתארת.
את שוכרת דירה והתחייבת בהסכם שלא לאפשר מגורים לאדם אחר מלבדך.
לא הבנתי מדוע את משלמת רק מחצית משכר הדירה
שני עודים תופסים בהנחה שאינם עדים מעוניינים - בהנחה ששאלתך מכוונת לעניין מגורי בן הזוג ושני העדים הם הוא ואת, ספק אם זה יהווה משקל מספיק לקבךת הגרסה שלך.

רק לשם ההבהרה....

את טוענת שמחצית מהשכר (שכר עבודה) שלך מוקדש לתשלום שכירות?

אם הנ"ל נכון, אזי:
1. לא מעניינו של המשכיר, איזה חלק משכר העבודה מקדיש השוכר שלו לתשלום שכה"ד.
2. הטיעון הנ"ל אינו רלוונטי ולא מעניין בבית משפט, אלא אם כן את מחפשת אמפתיה.
3. אם בחרת להקדיש 50% מהשכר שלך, לשכ"ד, את לא עשית החלטה נבונה כ"כ.

למעלה