בעיות עם בעלת הבית

avivde2702

New member
שבת שלום

שלום,
אני שוכרת דירה כבר חמישה חודשים בחצר הבית של בעת הדירה ועד לפני שבועיים לא היו בעיות ביני ובין בעלת הבית.
לאחרונה בן זוגי מגיע להתארח אצלי בערך 3 או 4 פעמים בשבוע.
בעלת הדירה לא מקבלת את זה שהוא בא אליי ואמרה שאם הוא נמצא בדירה שבוע הוא צריך לשלם שכירות כי היא לא מוכנה לשלם מים שהוא משתמש בהם (למרות שהוא מעולם לא התקלח אצלי בדירה), למרות שהיא מודעת לעובדה שהוא שוכר דירה נפרדת באזור אחר בעיר.
העניין הגיע לכדי ויכוח סוער ביני ובינה במהלכו איימה בעלת הבית כי תגרש את בן זוגי במידה ויגיע שוב ואיימה כי תתבע אותי במידה וארצה לבטל את החוזה.
חשוב לציין כי עניין האירוח מפריע לבעלת הדירה שלי גם כשהאחים שלי מגיעים לביקור מחוץ לעיר או חברות.
בחוזה השכירות לא כתוב שאסור לארח אנשים אבל כן כתוב שאסור להכניס דייר נוסף.
יש לי כמה שאלות:
1. האם לבעלת הדירה מותר לגרש אנשים שאני מארחת בדירה?
2. במידה וארצה לתבוע את בעלת הבית על מי חלה חובת ההוכחה כי בן זוגי לא גר איתי בבית? עליי או עליה?
3. האם האיומים שלה על גירוש האורחים שלי מהווה הפרת חוזה בגינה אוכל לעזוב?
4. האם סעיף איסור הכנסת דייר מתייחס גם לאירוח?
תודה ושבת שלום.

ipv6

Member
היום כל אחד עורך דין

ומאיים יש בתביעה.
שתתבע.
שתסע לבית משפט, תפתח לך תיק, שתכתוב כתב תביעה, שתקרא את כתב ההגנה שלך והכי הכי חשוב, שתקווה שיש שופט שיסכים איתה שזה לא סביר לארח אנשים בדירה שאת שוכרת ומשלמת עליה ממיטב כספך. לא צריך לפחד מזה.
אני חושב שכשהיא תתייעץ עם אנשים שם שמבינים משהו היא תבין שאין לה צל של קייס. אני לא מדבר על להוכיח בכלל שהוא מתקלח אצלך או שזה משנה משמעותית את מאזן העלויות שלה.

ברמה הטקטית, הייתי מביא את החברה דווקא ואומר לה שלא משנה מה שלא תלך ותשאר לישון. שבעלת הבית תזמין משטרה, ימ"מ, שב"כ וגם מוסד, לא עברת על שום חוק ולא יעשו לך שום דבר.
ברמה האסטרטגית הייתי שולח אליה מכתב רשום ומודיע לה שהיא מתנקלת לאורחים שלך ובכך מפרה את החוזה שכן, היא פוגעת ביכולת שלך לעשות שימוש בנכס למטרה שלשמה הוא הושכר. כשאני שוכר דירה אז ברור לכל בר דעת שאני מתכוון לארח שם חברים,משפחה וכו' וברגע שהיא לא מאפשרת לך לעשות את זה היא מפרה את החוזה.

אחרי המכתב הייתי מחפש מקום נורמלי לעבור אליו ומבטל לה כמובן את כל הצ'קים.

כל מה שאמרתי פה, תחת הנחה שלא מופיעה לך איסור על אירוח או הלנה של אנשים אחרים, בחוזה. אם כן, אז לא אשמתי שחתמת על דבר כזה.

avivde2702

New member
תודה כל מילה במקום

זה בדיוק מה שאמרתי ובדיוק מה שאני חושבת ולמזלי אין סעיף האוסר על אירוח אלא אוסר על הכנסת דייר נוסף מה שלא קורה במצב שלי...
פירסמתי את המסר שלי בפורום אחר ועורכת דין ענתה לי שאדם שמגיע להתארח ולישון מספר ימים בשבוע לא נחשב אורח...
בכל מקרה אני אפנה לעורך דין מוסמך שיטפל במקרה
תודה ושבת שלום

ipv6

Member
חבל על העו"ד

זה מאות שקלים בשביל מקרה פשוט כמו שלך.

אם היא באמת מטומטמת ותתבע אותך, זה במילא יתקיים במסגרת תביעות קטנות ששם אין עו"דים.
ההימור שלי שהיא בכלל לא תתבע אותך וזה סתם איומים ריקים מתוכן.

אם יש לך כח לריב איתה, תסיימי את החוזה ותארחי מי שאת רוצה. הכי טוב שתצאי משם ותבטלי את הצ'קים, יכול להיות שתצטרכי להתעסק קצת עם הוצאה לפועל, אבל בסופו של דבר לא תשלמי לה שקל כי הפרה חוזה.

אימולדה

New member
איזה שטויות

וממש "מוזר" שעורכת דין מנסה לצייר את המצב שלך כמצריך סיוע של עו"ד

tirgomet

New member
לבעלת הבית אין מה לעשות

אם לא מוזכר דבר כזה בחוזה שלך, את יכולה לשלוח אותה לכל הרוחות
תשמרי על השקט ועל הנקיון, וזהו
&nbsp
&nbsp

3תיתי

New member
באתי מהראשי

אני בעלת בית, וחושבת שבעלת הבית שלך צודקת. אם אדם גר איתך מספר ימים בשבוע, הוא כבר לא אורח. יכול להיות שבעלת הבית שלך לא תתבע, זה לא עושה אותך ליותר צודקת. אגב, מכוון שכתוב בחוזה, שאסור לך להכניס דייר נוסף, בהחלט יש לה קייס.

האדם לא גר בדירה

אלא האדם מתארח אצלה. זה דבר מקובל ומוכר, ובכל מקרה אין שום סיבה שהוא ישלם שכירות - היות שהדיירת משלמת שכ"ד מלא על כל הדירה, ונוכחות של אדם נוסף בדירה, גם אם זה כולל לינה בלילה, זו לא עילה להעלות את שכ"ד.
&nbsp
אם הבעיה היא עלות המים, בגלל שמדובר ביחידת דיור ששכ"ד כולל גם את חשבונות המים, אפשר לדעתי להציע להגיע לפשרה של תשלום לפי צריכה או תוספת סמלית (תוספת צריכה של אורח גם אם הוא מאלו שאוהבים להתקלח פעמיים ביום, זה סכום דיי סמלי למיטב ידיעתי).
&nbsp
בכל מקרה - לפי מה שהיא מספרת בעלת הדירה איימה בתביעה במידה והדיירת תבקש לבטל את החוזה - זה כבר עניין אחר. בכללי, אם בעלת הבית תחליט שהיא גם מעוניינת לתבוע על עצם האירוח, לדעתי האישית היא לא ממש תצליח להוכיח שנגרמו לה נזקים מעצם נוכחות האורח 3-4 פעמים בשבוע, מה גם שאם אין סעיף בחוזה שאוסר על אירוח, אין לה שום קייס.

3תיתי

New member
אז זהו, שאנחנו חלוקות על ההגדרה של "אורח"

אורח, הוא מישהו שמגיע באופן לא קבוע, למספר מוגדר של שעות. לא לן, או לן מעט פעמים, לילה או שניים לא יותר. מי שגר בדירה עם השוכרת מספר לילות וימים בשבוע, כבר אינו אורח. הוא דייר משנה. בואי ניקח מלון. את שוכרת חדר במלון לזוג. מותר לך להביא ילד למלון איתכם? מותר לך להכניס מישהו שיישן בלילה בשק שינה בחדר? לא! כי את שכרת חדר לזוג. האם המלון ניזוק מכך שמישהו רק ישן בלילה, ואפילו לא על המיטה? בטח שלא נזק ישיר, אבל מלון, כמו דירה להשכרה, היא עסק. בעלת הבית החליטה, שהיא משכירה דירה לאדם אחד. במחיר זה, היא קיבלה שניים? היא לא רוצה! היא עד כדי כך לא רוצה, שהבהירה זאת מראש, והדיירת אף חתמה על חוזה מפורש שמכיל את ההגבלה הזו.

השוכרת מפרה את החוזה.

oromer

New member
מנהל
באתי מהראשי

מה ההבדל בין אורח לדייר נוסף? 3-4 לילות בשבוע זה מעיד על עקביות מסוימת.... כשגרתי במעונות סטודנטים היו תקופות שישנתי שם 3-4 לילות.... זה לא פעם ב ואני חכולה להבין אותה גם אם זה מותר לה מבחינה חוקית. בגלל שעד לפני שבועיים הכל היה בסדר אני מציעה שלא להעכיר את האווירה. אפשר להציע תוספת קטנה, או להגיד שאם תהיה חריגה מהנורמה אפשר להוסיף...
לרוב אורחים לא לנים מספר לילות באופן קבוע, ולדעתי לא מומלץ לצאת למלחמה בגלל זה מבלי לנסוות להגיע לפשרה...

תראה,

לדעתי המקרה הזה חריג, כי כמו שכתבת, הבחורה ציינה שהאירוח של בן הזוג הוא משהו שקורה לאחרונה, ולבעל הדירה היו בעבר תלונות על אירוחים של אחים או חברות (שהרושם שנוצר הוא שהיה מדובר במשהו חד פעמי).
&nbsp
אני יכולה לספר שאירחתי בדירתי השכורה חברה לפרק זמן של כשבועיים בתקופה שהיא הייתה בין דירות, ובעיני זה היה אירוח לכל דבר - היא לא עברה לגור אצלי רשמית אלא התארחה. היות שהדירה השכורה היא הבית שלי, בעיניי אני רשאית לארח מתי שארצה, גם אם זה כולל לינה - דירה שכורה היא הבית של הדייר, יש הבדל עצום בין מצב כזה לבין שהייה במלון.
&nbsp
אני מסכימה עם מה שכתבת על ההצעה לתוספת - זה נראה בעיני דבר יעיל, במיוחד בהתחשב בכך שנראה שנושא חשבון המים זה מה שמטריד את בעלת הדירה במקרה הזה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

3תיתי

New member
לא ולא. לא הכל עניין של כסף

כשמישהו גר ב"יחידה" בבית המשכיר, יש הבדל בהתנהלות החיים, אם יש אדם אחד, או אם יש אנשים נוספים. יש הבדל מהותי, בין לגור עם דייר אחד, שמידי פעם מארח למס' שעות מישהו, לבין להלין בבית אדם לשבועיים, שמסתובב לך בתוך ה"עיניים". עובדה, לבעלת הבית הנדון, זה כל כך מהותי, שכתבה זאת בחוזה.
לא כל דבר אפשר לפתור בכסף, כי לא כל הפרעה היא כספית.בהחלט ניתן להציע פיצוי, ואולי כך להגיע לפשרה. אבל להתמם ולהודיע ש"זה אורח" ובעלת הבית מציקה ללה הצדקה וללא בסיס? זה ממש לא נכון. כמו כן, להניח שלא תתבע, ולכן הכל תקין, זה לא רק שלא בסדר, אלא גם לא תמיד נכון. אישית, גם אם לא הייתי תובעת, מידת שיתוף הפעולה שלי, או הרצון להאריך חוזה, היתה משתנה פלאים. יחס גורר יחס, והכותבת כאן, לעניות דעתי הלא מקצועית, הפרה את החוזה.

אני לא ראיתי שהיא כתבה שאירחה את הבחור לשבועיים

אבל ניתן לכותבת ההודעה לספר מה באמת היה שם.
&nbsp
בכל מקרה, האדם הסביר היה יוצא מנקודת הנחה שהדיירת תהיה מעוניינת לארח מדי פעם אנשים בביתה, גם אם זה לא החבר הקבוע שלה, והיה מצופה שיעגן את זה בחוזה אם זה כל כך מפריע לו. עוד סיבה דרך אגב למה לא לשכור יחידת דיור, זו שאלה שעולה כאן מדי פעם.
&nbsp

oromer

New member
מנהל
הנוהג הזה התחיל לאחרונה

אבל יש פה, התחלה של דפוס של התנהגות. החבר שלה יותר כמו דייר משנה מאשר אורח רגיל....
אני לא מתארחת כ"כ הרבה אצל אף אחד...

3תיתי

New member
את סיפרת על ארוח של חברה שבועיים

שבועיים מגורים של עוד אדם בדירה, זה לא מקובל, כאשר יש התנייה בחוזה של מגורים של אדם אחד בלבד. זה יכול להיות הוצאות גדולות יותר על מים וחשמל, וגם אולי יותר רעש, או הסתובבות של אנשים בתוך "הנשמה". זה גם מאד תלוי בסיטואציה. אם הדירה היא "יחידה" בבית, זה מאד משנה, אם עוד מישהו זר מסתובב לך שבועיים.

הכותבת דברה כמדומני, על ארבעה חמישה ימים כל שבוע. זה לא ארוח. והתשובה שקיבלה מעו"ד בפורום אחר, היא הגיונית בעיני. אם היה מישהו בא ובאופן חד פעמי מתארח ללילה, זה שונה ממישהו שגר מרבית השבוע בדירה. מה זה משנה שאינו צורך מים (?) או שיש לו דירה מישלו. זה ממש לא צריך לעניין את בעלת הדירה.

אני גם לא מסכימה עם הטיעון שלך, שכשאת שוכרת דירה, מותר לך לעשו כרצונך (בעניין אורחים). מי שגר זמן ממושך, אינו ארח. מה שסביר לעשות, זה להודיע לבעל הבית על העניין, לבקש רשות, ולהציע תשלום נאות.

נאמר את זה כך:

במצב בו תשלום שכ"ד כולל את החשבונות, זה יכול להיות בעייתי, אבל זה לא היה המצב במקרה שלי, והמקרה של פותחת השרשור נראה בעיני מעט שונה.
&nbsp
רעש - לא רלוונטי בדרך כלל כשמדובר באדם אחד ועוד באדם מבוגר, מה גם שאיזה רעש יכול להיות?! אפילו כשאני מארחת חברים לארוחות רבות משתתפים ולמסיבות (ואני עושה את זה לא מעט, בשיא היו פה יותר מ-20 אנשים), אין רעש מהסוג שמפריע לשכנים (והשכנים שלי הם מאלו שיודעים להעיר כשנדרש). אני מאוד לא מסכימה שבמצב של שכירת דירה יש הגבלות על אירוח, אולי במקרה של יחידת דיור שממש צמודה לבעל הדירה וגם לגבי זה הייתי מסתייגת. אני אוהבת מאוד לארח, אירחתי בחיי עם ובלי לינה ולא הייתה לי בעיה בנושא עם אף בעל דירה בכל התקופה שאני גרה בשכירות, ואין שום סיבה הגיונית שזה יפריע להם (ולמה שיפריע, כל עוד הם מקבלים את שכ"ד שדרשו ולא נגרמים נזקים לדירה?).

3תיתי

New member
אם תשימי לב- הכותבת ציינה שהיא גרה ביחידה.

ולכן המצב שונה. עד כדי כך שונה, שהעניין צויין בחוזה. ולהלין כמה ימים ולילות בשבוע, זה לא ארוח.
אני גם חולקת על דעתך, שיש הבדל כה גדול בין מלון לדירה. (זה נכון שבחדר במלון לא אמורים לארח אף אחד, לכן יש לובי). בואי נגיד, שאת מתארחת במלון באילת, ומכניסה אלייך חדר לשעתיים שלוש חברה שלך. אף אחד לא יגיד מילה. אבל אם תלון איתך? זה כבר סיפור אחר. במלון זה רק שיקול כספי, ובדירה ביחידה- זה לא רק, אבל גם. ובדירה שאינה ביחידה- דומה למלון! אם את מכניסה לשבועיים מישהי, יש בכך חריגה. לא גדולה, ואם את משלמת את החשבונות, גם באמת לא ממש משמעותית. לכן גם לא מעירים לך.

הכותבת גרה ביחידה, ולכן גם הרגישות הגדולה של בעלת הבית.

למעלה