בעיות עיכול יעוץ

בעיות עיכול יעוץ

אני לא יודעת מה נסגר איתי. סובלת כל הזמן מכאבי בטן, גזים, עצירות כבר חודשיים וחצי, יציאה ב--מקרה הטוב--- ורק בזכות נרות פעם בשבוע-שבועיים. בטן נפוחה קשה וקושי לאכול עוד עקב "מלאות". הלכתי לדיאטנית קיבלתי תפריט בריא מאוזן שאטמור לגרום לעליה במשקל, הבעיה שהוא מרגיש לי יותר מדי ומתקשה לאכול כל מה שבתפריט, כבד לי מדי ולוקח יותר מדי זמן לאכול. מלפני שבוע היתי נוהגת לבלוע כמעט בלי ללעוס, ללעוס הרבה מסטיקים וסוכריות ללא סוכר עם ממתיקים- 3 חפיסות ביום, הרבה קולה כמעט ללא מים, הרבה חלבון מהחי אבל גם ירקות, בלי דגנים -פירות- שמן צמחי בכללל. בשר, ביצים, טונה, דגים (חוץ מבעלי בשר רך) גורמים ליותר מדי שובע שמקשה לאכול שום דבר נוסף להרבה שעות ועצירות כרונית. עשיתי שינוי בשבוע אחרון לתפריט אחר- בלי הרשימה לעיל, מה שכן יש זה : מבחינת חלבון- 3 יוגורטים + קופסת קוטג' + 150 גרם טופו טבעי. שמן- 3 כפות שמן זית ו15 שקדים. פירות- 4 שזיפים מיובש + תפוח, מבחינת דגנים- 2 מנות דגן- היא רשמה לי בתפריט כוס ברנפלקס/פייבר1 וכוס פסטה/קוסקוס. 2 סלטים ביום- ירקות בקליפתם. הבעיה שהרבה מזונות בתפריט בכל זאת גורמים לכאבי בטן ומחמירים מצב- מוצרי חלב- רגישה ללקטוז ולמרות שקוטג' ויוגורט פחות- עדיין גורמים לי לתסיסה, גזים וכאבי בטן. לא מחליפה בקטניות כיוון שגם הן גורמות לבעיות גם כן. דגני בוקר ברנפלקס, פייבר1, לחם, פסטה ובכללי דברי חיטה גורמים לי לכאבי בטן, אין לי צליאק, והם הרי אמורים להיות בריאים. קליפת ירקות ופירות- גורמת לכאבי בטן למרות שעשירה בסיבים ואמורה לעזור לעצירות. הפסקתי לקחת ברזל. שותה 12+ כוסות מים- נקי בלי תה/קפה/קולה/ממתיק. האם ניתן להחליף את הברנפלקס וכוס פסטה בדייסת שיבולת שועל או דייסת קינואה? האם זה בסדר לאכול את הירקות ותפוח ללא הקליפה? אני רוצה לעשות ניסיון כמה ימים ללא הקליפה ולראות איך משפיע על העיכול. אני פשוט מרגישה שהמערכת עיכול שלי מותשת לעכל, אין כוחות לדחוף ולהזיז (לפי סימנים ביציאות של מזון לא מעוכל גרוס) ונראה לי כדאי לשבוע לתת לזה להרגע ע"י מזון נוזלי רך וקל לעיכול בלי שום דבר קשיח וגס ומעמיס, גם לא קליפות או מוצרי חלב. במ ניתן להחליף מוצרי חלב? האם כדאי לאכול ביצה אחת נוזלית במקום יוגורט? לפחות זה לא גורם כאבי בטן ואם רכה לא יגרום עצירות. האם יתכן שכל זה נגמר גם עקב מצב נפשי של לחץ, סטרס, דכאון, דחק ומועקה לאורך זמן? תמיד כשאוכלת זה בלחץ כי בעבודה שלי לחוץ אין הפסקת אוכל וכשאוכלת זה תמיד בלחץ ועם רעש ואנשים שצועקים לידי (במשפחה כל הזמן רבים סביב שולחן אוכל)- כי בכל רגע באים אנשים-לקוחות אז אין אפשרות לשבת לאכול בשבת ובנחת.
 

harduf9

New member
לצערי הרב אין אפשרות לטפל בך דרך המסך

המלצתי אל תבזבזי זמן וגשי לטיפול. בריאות שלמה גיא הרדוף
 

מאיר72

New member
הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות

זה לחזור לדיאטיקנית שלך ולשוחח איתה ולשנות את התזונה בשנית, באופן אישי הייתי מעיף מהתפריט שלך באופן זמני את מוצרי החלב.
 

nic nic

New member
ולהחליפם במה?

צריך מקור חלבון שלא בעיתי לעיכול, מלבד טופו. נניח יוגורט אפשר במעדן סויה או כוס חלב סויה אבל רק חלבונים מסויה ? אולי ביצה אחת ליום רכה במקום יוגורט אחד? אולי דג רך כמו אמנון מושט במקם קוטג'?
 

מאיר72

New member
אולי תלך שוב לדיאטיקנית?

זה עדיף על כל עצה וירטואלית אחרת, היא רואה אותך, את הבדיקות וכו'.
 

0 אור 0

New member
להיות בקשר יותר צמוד עם הדיאטנית

העקרון הוא לאכול כמה שיותר פשוט וחדגוני עד שמצב הבטן מסתדר ואז לאט ובהדרגה להוסיף מצרכים, תכיני לך רשימה של המצרכים שטובים לך, ויחד עם הדיאטנית לבנות כל פעם תפריט לשבוע ולעדכן לשבוע הבא לפי התגובות אפשרות אחרת היא לעבור לתזונה טבעית , ואז כדאי להגיע למומחה בתחום עם יותר ידע מלדיאנטית המצויה (נטורופת או רופא טבעוני לפי הנטיה)
 

nic nic

New member
איפה מוצאים כזה? נניח דיאטנית עם ידע

בתזונה טבעית ונטיה לנטורופתיה...
 

freearth10

New member
כן, זה בהחלט אפשרי

לחץ לאורך זמן יכול לגרום לנו להרבה מאוד בעיות בריאותיות. הגוף זקוק לרגיעה ואם הוא לא ישיג זאת, הוא יביא אותך למצבים כאלה, שלא תהיה לך ברירה, אלא להקשיב לו. אני יודעת שלא קל לעשות זאת, אבל הייתי חושבת לשינוי מקום העבודה, למקום הרבה יותר רגוע.
מאיה
 
למעלה