בעיות עור ממושכות

בעיות עור ממושכות

לכלב שלי (בן שנה וחצי מסוג גולדן מוזהב מעורב) יש כבר מעל רצי שה בעיות עור. זה התחיל בפצעים נוראיים באזור המפסעה ונשירה חמורה עד להתקרחות באזור. הוא טופל אצל וטרינר אשר אבחן זאת כדמוקס (אני מקווה שכתבתי נכון). הבעיה נפטרה לחודש ואז הפצעים התחילו להיות ממש חמורים והעור קיבל גוון שחור עם כתמים גדולים. עם על הידיים שלו היו סימנים אילו משהו חתך במספריים את הפרווה אבל מתברר שמרוב גירודים הוא עשה לו את זה. הוטרינר לא התרשם מזה לרעה למרות שהיינו הולכים אליו עם מצב חמור יותר במשך חמישה חודשים. הוא טען שזה בטח סוג של אלרגיה והוא א רואה צורך לעשות בדיקת אלרגיה כי גם אם נמצא למה הוא ילרגי לא בטוח שנוכל להרחיק אותו מהגורם ועדיף שהוא ילמד לחיות עם זה. השבוע הכתמים והפצעים התפשטו גם לאזור החזה וזה נראה ממש רע, גם באזורים בגב שהוא מצליח להגיע הוא מגרד כמו משוגע ועושה לעצמו פצעים עמוקים. הלכנו לוטרינר בעקשנות עד שלבסוף הוא הציע לחזור שוב על הבדיקות. הוא עשה משטח מקרוסקופי ולא יכל לראות כלום כי הכל היה מלא בקליפות עור יבשות אז הוא נתן לו מרשם לאנטיביוטיקה וסטרואידים. אני ממש אובדת עצות, אני לא יודעת מה לעשות איתו כבר!! אין לי ברירה ואני חייבת להמשיך עם הוטרינר הזה כי אני משלמת על הכלב ביטוח מאוד יקר אצלו. דרך אגב- הוא כבר חודש מקבל שמן דגים. אני גם לא חושבת שאני יכולה להרשות לעצמי ללכת לרופא עור כי שמעתי שזה ממש יקר וגם הוטרינר אמר שהוא יעשה בדיוק את אותן בדיקות שהוא עושה. וגם אין לו פרעושים, לצורך העניין... בבקשה, תנו לי עצות. אני אשתדל להעלות תמונות בקרוב

תיקון דסלקציה שלי.. סליחה

לכלב שלי (בן שנה וחצי מסוג גולדן מוזהב מעורב) יש כבר מעל חצי שנה בעיות עור. זה התחיל בפצעים נוראיים באזור המפסעה ונשירה חמורה עד להתקרחות באזור. הוא טופל אצל וטרינר אשר אבחן זאת כדמודקס (אני מקווה שכתבתי נכון). הבעיה נפטרה לחודש ואז הפצעים התחילו להיות ממש חמורים והעור קיבל גוון שחור עם כתמים גדולים. גם על הידיים שלו היו סימנים כאילו משהו חתך במספריים את הפרווה אבל מתברר שמרוב גירודים הוא עשה לו את זה. הוטרינר לא התרשם מזה לרעה למרות שהיינו הולכים אליו עם מצב חמור יותר במשך חמישה חודשים. הוא טען שזה בטח סוג של אלרגיה והוא לא רואה צורך לעשות בדיקת אלרגיה כי גם אם נמצא למה הוא אלרגי לא בטוח שנוכל להרחיק אותו מהגורם ועדיף שהוא ילמד לחיות עם זה. השבוע הכתמים והפצעים התפשטו גם לאזור החזה וזה נראה ממש רע, גם באזורים בגב שהוא מצליח להגיע הוא מגרד כמו משוגע ועושה לעצמו פצעים עמוקים. הלכנו לוטרינר בעקשנות עד שלבסוף הוא הציע לחזור שוב על הבדיקות. הוא עשה משטח מקרוסקופי ולא יכל לראות כלום כי הכל היה מלא בקליפות עור יבשות אז הוא נתן לו מרשם לאנטיביוטיקה וסטרואידים. אני ממש אובדת עצות, אני לא יודעת מה לעשות איתו כבר!! אין לי ברירה ואני חייבת להמשיך עם הוטרינר הזה כי אני משלמת על הכלב ביטוח מאוד יקר אצלו. דרך אגב- הוא כבר חודש מקבל שמן דגים. אני גם לא חושבת שאני יכולה להרשות לעצמי ללכת לרופא עור כי שמעתי שזה ממש יקר וגם הוטרינר אמר שהוא יעשה בדיוק את אותן בדיקות שהוא עושה. וגם אין לו פרעושים, לצורך העניין... בבקשה, תנו לי עצות. אני אשתדל להעלות תמונות בקרוב

מילכוד...

ההמלצה הראשונה שלי תהיה לגשת למומחית עור בבית דגן. לפחות לבדיקה ראשונית וייעוץ. זה אמנם עולה כסף ולא כלול בסל התרופות, אבל זה לפעמים מחוייב, והמצב כאן נשמע לי בלתי אפשרי, ועל בדיקה מדובר למיטב ידיעתי ב 250 ש"ח. האם הכלב טופל בעבר בסטרואידים? האם זה עזר? להגיד על בעיות עור שלא נוכל לעשות כלום זה לא הגיוני בעיני - הכלב סובל, המחלה לא תעבור לבד, והביטוח הרפואי לא פותר כרגע את הבעיה לכן צריך להתקדם עם זה. אפשרות נוספת (פרט לאלרגיות) שצריך לשקול היא סקביאס. זה נורא מגרד. האם מישהו מבני הבית לקה גם כן במחלת עור כלשהי בזמן זה? בכל אופן ממליץ על דעה נוספת, רצוי בבית דגן.

איפה זה בית דגן?

אני מחיפה. האם ידוע על מרפאה באזור? ולשאלתך- אף אחד בבני המשפחה לא חלה במחלת עור והוא עבר לפני שלושה חודשים טיפול בסטרואידים וזה הוקל בגירוד

לא הגבנו כי לא היה לנו מה להגיד...

כבר אמרנו את מה שיש - אני הצעתי דעה נוספת של מומחה. אסף הציע לבקש המשך בדיקות אצל הוטרינר שלכם. מה עוד אנחנו יכולים להגיד? אין לנו שיטה לתקן את המצב דרך האינטרנט, והתמונות לא מראות משהו שמקדם אותנו בהרבה, ולא היה צפוי שכך יהיה עם מצב כה מתקדם. מצטער - תצטרכי להמשיך, וזה צריך להיות מסודר ושיטתי כדי להגיע לאבחנה מסודרת. בהצלחה

לא הבנתי את כוונתך: לא היה צפוי שכך

יהיה עם מצב כה מתקדם" אני כל כך מודאגת, קראתי עכשיו חומר על דמודקס שהכמרה שלו יכולה להיות מאוד מסוכנת לבריאות הכלב עד כדי מוות... אני בהחלט אהיה יותר תקיפה עם הוטרינר ואעשה הכל עד הנמצא פתרון תודה

עדכון נוכחי:

היום היינו אצל הוטרינר לאחר 5 ימים של אנטיביוטיקה וסטרואידים שבמהלכן בוניטו הפסיק להתגרד כפעם. המצב בהרבה יותר טוב, אזור המפשעה נקי לגמרי, מלבד אזור החזה שנשאר ללא שינוי (ניתן לראות זאת בתמונות). הוטרינר ערך משטחים נוספים ולא ראה שום סימן לתולעת, סקביאס או דרמודקס. האבחנה שלו היא שכנראה מדובר באלרגיות כפי שחשב קודם לכן, ונתן לו מרשם לסטרואידים במינון נמוך לשלושה שבועות שלאחריהם יערוך משטחים נוספים. האם יתכן להערכתך שזהו המצב והטיפול הנכון? האם בכל זאת ללכת לרופא עור מומחה? אודה לתשובתך

מלכוד הביטוח

כבר היה דיון על זה בעבר, והנה החסרון. גם אם הרופא הוא הכי טוב בעולם, את לא יכולה לקבל חוות דעת נוספת. נצלי את היתרון שבזה, ודרשי ממנו לעשות את הבדיקות, ולתת לך תיאור מפורט של כל מה שקורה, כולל התחזית שו לגבי המשך הבדיקות. מה השלב הבא, ומה זה שאחריו במידה ומה שתעשו לא יעזור. הסוד בבעיות עור מורכבות הוא (כמו תמיד) להגיע לאבחנה. בבעיות עור צריך לחזור על מגרדים, לעשות תרבית פטריה, בדיקות דם מלאות (במעבדה חיצונית, מרפאה רגילה לא יכולה לעשות בדיקה מלאה). אח"כ אפשר לחשוב על בדיקות מתקדמות יותר - בדיקות הורמונליות, בדיקות אלרגיה וביופסיה. אני מניח שחלק מהדברים לא כלולים בביטוח שלך, אבל אכן, את רובם יכול רופא במרפאה לעשות.

למעלה