בעיות עור אצל חתול

meital levy

New member
בעיות עור אצל חתול

יש לי חתול בן 5, לפני כמה ימים ראיתי נקודות על העור שלו באזור העורף, זה היה נראה לי כמו התחלה של פטריה אז ניקיתי לו את המקום עם שמפו ניזורל. עכשיו כל העורף שלו אדום, וזה נראה שהשטח הולך וגדל מיום ליום. אני רוצה לציין שלפני שלוש שנים היתה לכל החתולים שלי פטריה עקשנית במיוחד, ומכל הטיפולים רק השמפו הזה עזר. מה אני יכולה לעשות כדי להרגיע את המקום? החתול שלי לא יוצא מהבית, איך הוא נידבק בפטריה? תודה מראש

האם הוא מתגרד?

איזור הראש והעורף הם אזורים נפוצים לגרוד בגלל פרעושים, ובעונה זו זה הדבר הראשון לחשוב עליו. הוא מטופל נגד פרעושים? בכל מקרה, אם זה מתפשט, צריך לגשת לוטרינר לבדיקה - הדברים האלה מחמירים מהר וצריך לעצור את זה מוקדם, בעיקר אם הוא מתגרד.

meital levy

New member
המשך

הוא לא מתגרד בכלל, וגם הוא עבר טיפול נגד פרעושים לא מזמן. גם שתי החתולות האחרות שלי לא מתגרדות. דרך אגב עוד לא ראיתי אצלו נשירה של השיער כמו שהיה בפעם הקודמת עם הפטריה.

meital levy

New member
לצרף תמונה יהיה קצת בעייתי.

אני בטוחה שזו פטריה (הוא כבר סבל מפטריות בעבר). בכל אופן, כיצד חתול שנמצא רק בבית יכול לקבל פטריות? תודה מראש.

פטריה

לדעתי יש צורך באבחון רפואי לפני שמטפלים, כדי לוודא שמדובר בפטריה. דווקא אחרי ששמת לו ניזורל יש חשש שהתרבית לא תמצמח כמו שצריך. בכל מקרה, לשאלתך על הפטריה: הפטריה הנפוצה בפטרת עורית (שמה בישראל הוא מיקרוספורום קאניס) חיה על חתולים כחלק מהאוכלוסיה הנורמלית של העור. חתולים רבים יכולים להיות נשאים של הפטריה ללא כל סימני מחלה. במצב זה החתול אפילו יכול להדביק בפטריה אנשים, ובעיקר ילדים, החיים איתו. יש לנו הרבה מקרים כאלו שבהם החתול, הבריא לחלוטין, הדביק ילד בפטריה. במצבים של חולשה של מערכת החיסון הכללית, או המקומית בעור, אותה פטריה, שלרוב לא גורמת נזק, משתלטת ומתחילה להראות סימני מחלה. מכאן סיבה נוספת לבדוק את החתול: 1. אולי זו לא פטריה - וצריך להתאים טיפול. 2. אם זו פטריה, כדאי לבדוק את החתול ולראות שאין לכך סיבה ראשונית סמויה מהעין.

למעלה