בעיות עומס מכשירים

יובלי121

New member
בעיות עומס מכשירים

שלום לכולם: קניתי בית אבל מה לעשות כשאתה קונה אתה אף פעם לא בודק את תשתית החשמל....(למדנו את הלקח) הבית ישן (כ 30 שנה) ובכל פעם שאני מפעיל כ 3 מכשירים גדולים (דוד מכונת כביסה ו תנור אפיה) המפסק הראשי קופץ. פשוט סיוט. הקיצר... בדקתי וראיתי כי המפסק הוא של 25 אמפר והפיוז של הדירה ( של חברת החשמל) הוא גם של 25 אמפר חשבתי....אולי אני יכול להחליף את המפסק או את הפיוז ביותר גדול ( של 40 אמפר) סתם הצעה .... מה אתם אומרים ? מה אני יכול לעשות ? אני עוזר חשמלאי תודה לכולם יובל

asher40

New member
עומס - תגובה

שלום לך , ראשית ברכות עם רכישת הבית. לגבי העומס ,אתה צריך להבין כי כשנבנתה המערכת לפני 30 או 20 שנה לא התכוונו להשתמש ביותר מידי מכשירים. ע"מ לשפר את המערכת עליך לבדוק מספר דברים: 1.טיב בידוד המוליכים(סביר להניח כי לא תקינה). 2.הימצאות קוי כח במקומות מרכזיים בבית (כמו מטבח וסלון). 3.מצב לוח החשמל ורכיביו. כל זאת ע"מ להעריך נכונה את המצב.לאחר כל זאת תוכל להחליט מה לעשות. מעבר לכך הייתי מציע לך להזמין חשמלאי מוסמך שיעריך בעצמו את המצב. אם תרצה להתייעץ מעבר לכך אתה יכול לפנות אלי דרך הכרטיס האישי שלי. אשמח לעזור , שטרן אשר.

יובלי121

New member
אז ככה:

לדעתי אין בעיה במוליכים גם את לוח החשמל שדרגו לפני כמה שנים (לכמה שכנים אצלי יש עוד ממטים קרמיים....) אני מחפש פתרון פשוט יותר לבעיה

אין פתרון פשוט ההגדלה תעשה בכל מקרה ע"י חברת חשמל בלבד. וכל זאת בכפוף למה שאשר ציין.

asher40

New member
אין פתרונות ביניים....

אסביר את עצמי: אם אתה מדבר על עומס ,עליך כחשמלאי להבין ,שהעומס אינו רק על המפסק הראשי אלא גם על קוים ספציפיים ועל המוליכים.אם אתה מפעיל צרכן בעל הספק גבוה כמו תנור אפיה ובמקביל גם קומקום יתכן מאוד ששני הצרכנים פועלים על אותו קו חשמל ויתכן גם שהמוליכים בקוטר של 1.5 ממ"ר ולא 2.5 ממ"ר. האם אתה מבין את המשמעות??? אשר.

למעלה