בעיות עומס חשמל

solomont

New member
בעיות עומס חשמל

שלום בשבועות האחרונים יש לנו המון "קפיצות" בפקק הראשי עקב עומס מכשירי חשמל שפועלים בו זמנית, יש לנו נתיך של 40 אמפר ובמשך השנים לא היו בעיות כאלו ופעלו בו זמנית 2 מזגנים דוד חשמל תנור ועוד, ואילו החורף הזה יש קפיצות גם כאשר מספר קטן מאוד של מכשירים פועל בו זמנית. מה יכולה להיות הסיבה? ברור לי שתופעה זו לא התרחשה בעבר - האם יתכן שזה קשור איכשהו לאספקת החשמל ע"י חברת חשמל לארון או שהבעיה היא מהארון חשמל שלנו ומטה? תודה מראש

solomont

New member
שכחתי לציין שהנתיך של

חשמל בחדר מדרגות הוא של 63 אמפר

solomont

New member
אולי היום מישהו יענה???

ההודעה שלי נדחקה אי שם למטה

מאגר

New member
../images/Emo62.gif בעיות עומס חשמל

אז מי שאמר שהגודל לא קובע טעה טעות מרה לא חשוב כמה מכשירים אתם מדליקים תלוי כמות הצריכה שלהם. לדוגמא: מזגן 14A בויילר 10A מכונת כביסה 15A קומקום 10A והינה אתם עם 49A מתוך 40A שיש לכם עדיין לא הדלקתם נורות והפקק קפץ

solomont

New member
או קיי אבל עדיין לא ברור לי

איך פתאום הפקק הראשי קופץ כשאני מדליק את המזגן+הדוד כאשר שנים כבר אני מדליק את שניהם בו זמנית???זאת רק דוגמא יש עוד כל מיני קומבינציות של מכשירים שמקפיצות את הפקק שפעם לא היו קורות.

אתה בטוח שזו ההגנה ולא הפחת?

אם הפחת הוא שקופץ, הרי שאין כל קשר לעומס אלא מדובר בדליפת זרם (אפילו קטנה) לאדמה מאחד המכשירים או מתשתית החשמל עצמה.

יקי30

New member
יש פה הרבה פילוסופים

מה שיכול להיות אצלך זה שצריך לבדוק את חיבורי הלוח כאשר הברגים משוחררים קצת זה גורם להתחממות ועקב כך הראשי קופץ בצריכה נמוכה יחסית לפי מה שציינת מזגן+דוד זה 24 אמפר ויש לך עוד קצת מסביב תגיע בקושי ל30 אמפר,כך שאתה לא עובר/לא מגיע ל40,הדבר היחידי ההגיוני זה חיזוק הלוח

מאגר

New member
יקי אולי פילוסופים אבל יודעים חשבון

דוד חשמלי תנור ושני מזגנים ועוד דברים מספיק שתפעיל קומקום תקבל עומס יתר שני מזגנים 7A תנור 15 בויילר 10 וקומקום 10 ש יש לך כבר 42A בלי מנורות ובלי כלום תוסיף הלוגן אחד או שניים והינה אתה כבר בכמעט 45A

מאגר

New member
יקי זה מה שהוא טוען

יש לנו נתיך של 40 אמפר ובמשך השנים לא היו בעיות כאלו ופעלו בו זמנית 2 מזגנים דוד חשמל תנור ועוד,

למעלה