בעיות עבר....

• פותח הנושא 2461
  • פורסם בתאריך

2461

New member
בעיות עבר....

שלום.
אני תקועה יותר מדי בעבר שלי...
חברות ישנות שנעלמו, מישו שפעם אהבתי....איך ממשיכים הלאה ועוזבים את העבר כ״עבר״?

אשמח לייעוץ

sharpantie

New member
איך ההווה שלך???

מה קורה בחייך בימים אלה? עובדת? לומדת? משעמם? חיי חברה?
אולי תשובה על השאלות האלה יכולה להיות התחלה טובה לענות על השאלה.

2461

New member
זהו ש....

החיים שלי מלאים, עבודה, אהבה, עוד מעט עוברת לגור עם החבר, לימודים גם עכשיו אני בתקופת השלמות...

העבר רודף אותי , פשוט רוצה שיעזוב כבר

לילית462

New member
אם את תקועה, כנראה שצריך לשחרר

איך עושים זאת?
יש מגוון דרכים... כל אחד צריך למצוא את הדרך שמתאימה לו.

מהנסיון שלי, עבר תקוע הוא עבר לא מעובד, כאשר משלימים את העיבוד על ארועי העבר ה"תקועים" הם משתחררים.
את השלמת העיבוד אפשר לעשות במגוון דרכים וצורות.

אני עובדת בשיטת EMDR והשיטה מתמחה בדיוק בכך, בעבודה ממוקדת על עיבוד ארועים "תקועים".
כמובן שזאת לא הדרך היחידה, אבל היא יעילה מאוד.

בשלב הראשון הייתי מציעה לך להכין רשימה של כל הדברים שתקועים לך, רשימה אמיתית על נייר, בראש זה טוב אבל לא מספיק.
הייתי מציינת ארועים מן העבר שאני מרגישה שהם תקועים וכן כל מיני מחשבות תקועות.
משם אפשר להתקדם, להתחיל להתעסק עם בעל מקצוע או לבד, ולהשלים את העיבוד.
רשימה שכזאת תעזור לך לעשות סדר בדברים, שחור על גבי לבן.
יהיה לך יותר קל למצוא דרכים להשתחרר מהתקיעות אם היא תהיה מאוד ברורה.

בהצלחה

שלום 2461

אינני בטוח שמכונת זמן שתשגר אותך אל ההווה תועיל פה. נשמע לי, מקצת הדוגמאות שנתת, שאת מתמודדת עם היבט ספציפי של העבר ולא באופן כללי ותיאורטי עם דברים שהיו. ואותו דבר ספציפי הוא סופיותם של דברים: חברויות שתמו, אהבות שדעכו, קשרים שנגמרו... סופים, סופים ועוד סופים. ואולי גם אובדנים.

זו ורסיה, אמנם מתונה, של חרדת מוות. החיים שלנו מלאים במיליוני מיתות קטנות שמתרחשות על בסיס יומיומי. כל הזמן אנו נאלצים להיפרד ממשהו. ארווין יאלום מוסיף לכך את המושג ״חלופות מצטמצמות״, כלומר שבחלוף הזמן גם האפשרויות שלפנינו הולכות ומצטמצמות, כשהמוות הוא הבחירה הסופית בהחלט.

נדמה לי שזה כיוון לשים לב אליו בחייך: עד כמה השהייה בעבר מכילה בעצם נסיון היאחזות בדברים שכבר תמו, קושי לשחרר ממה שכבר שוחרר.

למעלה