בעיות עברית

mrahmany

New member
בעיות עברית

שלום לכולם, אני מתכנת חדש בPHP, אני מנסה לבנות פורומון קטן למטרות לימוד. נתקלתי ב2 בעיות (אפילו יותר). 1. כל ההכנסה של טקסט בעיברית לדטה בייס מסתכמת בג'יבריש וגם ההוצאה. יש איזה משהו מיוחד שצריך לצין כשעובדים עם עברית? (ניסיתי אפילו ISO וכאלה...) 2. כמו כן, אם בתוך הטקסט מופיע URL איך אני מציג אותו? צריך לעבור תו תו ולבדוק מה נמצא בתוך הטקסט? אני יכול לשפוך עוד מידע, ומודה על עזרתכם. "i'm starting to get used putting the $ sign evrywhere, and thats my favorite symbol!"

N i X

New member
תביא את הקוד ;)

בקשר לאחד זה יעזור אם תביא דוגמאות, אני לא ממש יודע, אבל הנה התאוריה שלי: לפי דעתי מה שאתה רואה זה לא ג'יבריש אלה משהו כזה: %D7%91%D7%9C%D7%94+%D7%91%D7%9C%D7%94 שזה לא ממש ג'בריש, אלה מקודד בצורה אחרת, אם תכתוב את זה בקובץ HTML ותפתח אותו, תיראה שהאקפלורר מציג את זה נורמלי ;) כניראה שלא הגדרת את הencoding טוב בHTML בו אתה עושה submit למידע, ולכן זה קורה... ראה urldecode ברפרנס. בקשר ל2, כניראה שכן ;) אפשר לעשות משהו בסגנון:
$url_start = strpos($data, "http://");​
אבל תהיה בעיה למצוא את הסוף, כי הרי לא כל / הוא סיום הURL, ואגב, ייתכן ויהיה רווח בURL, וגם אז אתה בבעיה. עדיף לעשות משהו שהמשתמש יכניס את הקישורים לבד.

mrahmany

New member
הקוד שלי פרוס על כמה דפים..

קודם כל תודה, נחמד למצוא כזה פורום מקצועי פה. :) הנה הקוד להכנסה פחות או יותר $query = "insert into body values ($id, '".$post["message"]."')"; $result = mysql_query($query); הנה הקוד להוצאה if (isset($post['message'])) echo hebrev($post['message']); //nl2br הנה היסו <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-8"> כשאני מתבונן דרך המי סקיואל אדמין אני רואה ג'יבריש ולא את מה שתארת. איפה אני צריך בדיוק להשתמש בurldecode ? תודה רבה על 2. ובכלל..

N i X

New member
אתה לא צריך את הurldecode

אם זה ג'יבריש שונה ממה שאני רשמתי... אני משתמש בעברית רגילה, ולא עשה לי בעיות... אולי ג'יבריש כזה: מחר יש ל&#1497... ?

N i X

New member
הנה הג'בריש:

מחר יש ל&#1497...​
זה ה "מחר יש לי..." בהודעה הקודמת

N i X

New member
תפוז מתחיל לעצבן...

בקיצור, הג'יבריש זה סימן של & אחריו כמה מספרים ואז # ?

mrahmany

New member
זה הג'יבריש

âã&eacu רק שבטח זה מכיוון הפוך (הפורום פה הופך הכל :)) ככה זה מופיע בMYSQL אוף, העברית הזאת יכולה לשגע אותי. כאילו הוא בחר להתעלם מהעברית לחלוטין ולהציג אותה כך בדטה בייס וכג'יבריש בפועל על הHTML . אני באמת עובד עצות.. יכול להיות שזה בעיה של ס הגדרות? צריך להגדיר את האיסו הזה בכלל? באמת תודה

mrahmany

New member
תפוז?

יצא ג'יבריש אחר התכוונתי & אותיות אנגלית אחריו ואז ; (נקודה פסיק)

N i X

New member
כך את הגיבריש

תעתיק אותו לקובץ HTML, תפתח אותו ותיראה אם יוצא משהו הגיוני. לי היה & ואז מספרים ואז # ואז ; (או הפוך...) אבל כשאתה רושם את זה בHTML זה מציג את זה בסדר... זה היה אבל איזה בעיה עם הHTML או הדפדן, כאילו, כשעשו submit זה יצא ככה, ולא בגלל הדרך אחסון או הסקריפט.

mrahmany

New member
באמת אני לא רוצה לעשות בלאגן

אבל זה שאני מציג את המידע על HTML זה לא אותו דבר? איך אני מעתיק את הטקסט לקובץ HTML? ראיתי את הקוד של PHPBB ושם הם משתמשים בhtmlspacialchars או משהו כזה.. אז בדטה בייס זה מופיע & ואנגלית ועל הHTML כשאני מציג את זה זה ג'יבריש.

האזרחק

New member
בעיה דומה, כנראה

יש לי אתר שכתוב ב PHP ומשתמש ב MYSQL ורץ על אפאצ'י, לינוקס רד-הט 8. הבעיה היא שהעברתי את האתר לשרת חדש ובכל פעם שנכנסים אליו העברית מוצגת כג'בריש. מה צריך לשנות בכדי שהעברית תוצג כראוי? (ככל הנראה מדובר במשהו שקשור לאפאצ'י)

למעלה