בעיות עבודה

Spidy3

New member
בעיות עבודה

שלום, לאחרונה אני שוכח דברים, כמו למשל בעבודה אומרים לי לגשת למקום כלשהוא, אני מבקש שניה לסיים את מה שאני עוסק בו כרגע ואז אני בכלל שוכח שאמרו לי לגשת. כל השבוע האחרון היה נראה כמו גיהינום. הדבר גרם לי לבעיות רבות, כמו- כעס מצד המנהלים וחשש כבד לפיטורים. הייתי רוצה עצות שימושיות כדי להמנע ממצבים כאלה לחזור בעתיד. בעיה נוספת, היא תיקון הפאשלות שנוצרו עקב הבעיה הקודמת. איך אני גורם למנהלים להשתכנע שזה היה חד פעמי? שמשבוע הבא אני חדש? דבר נוסף ואחרון- שהמנהלים מסתובבים לידי יש לי הרגשה שרוצים לפטר אותי. לדוגמא, הם עוברים לידי ואומרים "מה החלטת?" "מה עושים בסוף?" נוצר אצלי קונפליקט- האם להשאר ולנסות לתקן את הפאשלות? או האם לחזור למעגל האבטלה, ששם לקח לי המון המון זמן למצוא עבודה? תודה!

בעיות בעבודה

הי ספידי3, האם את החווה קושי רק לאחרונה או שהשכחה והבלבול משהו בך שאתה מכיר? אם השכחה זה משהו שאתה מכיר, איך התמודדת עם הקושי במהלך חייך? מה עזר לך לזכור ולהתארגן? אתה מספר שהיית זמן רב מובטל וכעת אתה עובד.האם אתה אוהב את העבודה שלך? את מקום העבודה שלך? אם היית מתגבר על הקושי, היית רוצה להישאר שם? כיום, כשמישהו מבקש ממך משהו ואתה אומר- עוד רגע, אתה שומע ושוכח. מה דעתך לרשום לך על פתק קטן את הבקשה או לסמן בסלולארי כדי שיצלצל בעוד שעה ויזכיר לך? האם כאשר מבקשים ממך לעשות משהו, אין באפשרותך לעצור את העבודה לכמה דקות כדי שלא תשכח? האם ברורים לך סדרי העדיפויות שלך בעבודה? האם ביררת עם הבוסים שלך מה הם מצפים ממך- מה חשוב יותר ומה חשוב פחות? על ידי בירור תוכל להחליט איך אתה מתנהל כאשר מבקשים ממך בקשה. יש הרבה דרכים להתמודד בעצמך ואני בטוחה שאם תחליט שאתה " הולך על זה" תמצא את הדרך. בהצלחה! אילת לבנון

Spidy3

New member
תשובות

ה"בעיה" של השכחה שלי קיימת רק בשבוע האחרון... האמת שסיפרתי לחברים שלי על העבודה ומאז החלו צרות צרורות, חשבתי שזה "עין-הרע" (טפו טפו טפו) אבל נראה לי שזה קשור בי דווקא. אני רוצה להמשיך ולעבוד שם כי סוף סוף מצאתי מקום שאני אוהב את העיסוק בו, ואני לא מוכן לוותר בקלות- לכן פניתי לעזרה. האמת רעיון עם הפתק נשמע טוב, אני אנסה לרשום את כל המטלות שלי ונראה אם אצליח. חוץ מזה שגם העלית לי כמה נקודות טובות למחשבה. תודה לך!

הי שוב

הי ספידי3, אתה כותב שאתה אוהב את מקום העבודה שלך והשכחה היא רק בשבוע האחרון וקשורה בך. נראה שיש לך מוטיבציה ואני בטוחה שתצליח למצוא דרכים יעילות. וחוץ מזה- אתה שבוע אחד לא במיטבך וזה בסדר. לא כל הזמן אנו חייבים להיות במיטבנו. מותר לנו לפעמים להיות פחות. בהצלחה! אילת לבנון

Spidy3

New member
כל מה שרשמת כאן

אני יאמר למעסיק שלי (משפטים מדהימים ומשכנעים) תודה לך

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עין הרע ../images/Emo57.gif או לחץ?

אתה מציין שהשכחה היא לא תכונה אופיינית לך, והיא התחילה מאז שסיפרת לחברים. האם יתכן שהעבודה הזו באמת חשובה לך, ואתה רוצה מאוד להצליח בה, ולכן אתה נמצא במתח? מתח יכול לגרום לאי ריכוז, שכחה וכו'. לרשום זה רעיון טוב - וזה גם מפחית את הצורך לזכור ולדאוג ששכחתי. אם נוצר לחץ - כיצד תוכל להרגיע את הלחץ? נראה שהעבודה הזו מתאימה לך. האם תוכל להתרכז בסיבות החיוביות - מדוע היא מתאימה לך, מדוע אתה מתאים לעבודה, כיצד אתה הולך להצליח בעבודה?

זה נשמע יותר כמו בעיות בזיכרון

האם יש אירועים כאלו גם בבית, או עם חברים? הלכת לקחת משהו ועד שהגעת לחדר השני שכחת מה רצית הבטחת להתקשר ושכחת וכדומה? אם כן, אני מציעה לפנות למנהלים ולומר שיתכן שיש לך בעיה רפואית ושאתה בודק אותה. לבקש מהם , עד שיתברר העניין שתמצאו ביחד דרכים למניעת העניין. למשל: אם אתה עובד על מחשב, לעבוד עם רשימת משימות פתוחה ולהוסיף בה כל משימה שניתנת לך, או שיבקשו ממך דברים באמצעות מייל או דרך המסנג'ר - קל יותר לעקוב אחר משימות פתוחות.. אני מציעה בחום לא להזניח את בחינת הצד הרפואי של הבעיה שאתה מעלה.

Spidy3

New member
נראה לי שזה יותר בעיה של לחץ

כי בבית או עם חברים זה לא קורה ולא קרה עד לשבוע האחרון (אולי היו כמה מקרים שאני לא זוכר). הכי גרוע היה אתמול, שהמנהל הראשי קרא בשמי, אמרתי לו דקה אחת, אחרי 5 דקות הוא בא אליי ואמר לי "אתה מתעלם אפילו מהמנהל שלך" שסיפרתי לחברים בעבודה על הלחץ שנתון עלי, הם אמרו לי שלא יפטרו אותי והכל יהיה בסדר. חבל שזה לא נראה לי כך...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הקלה בלחץ

כדי להוריד קצת מהלחץ - אשר גורם לנזק מול האנשים בעבודה - האם תוכל לשתף אחד המנהלים ברצון שלך להצליח ובלחץ שזה גורם לך? אם יבינו מדוע אתה מגיב כך, אפשר להניח שתהיה יותר הבנה וסלחנות, וזה יאפשר לך להכנס לעניינים בקלות יותר.

שלום ספידי

אתה מבקש עצות שימושיות כדי להמנע ממצבים כאלה לחזור בעתיד אני רוצה להסב את תשומת ליבך לשני דברים בנוגע לכך 1. על מנת לוודא שהמצב לא חוזר על עצמו עליך לגלות את הסיבות שהביאו למצב הזה, סיבות כאלו לא ראיתי בהודעה שלך, האם יש לך מושג מה הביא למצב הזה? אם תדאג שהסיבות לא יהיו יש סיכוי שהמצב לא יחזור על עצמו. 2. בכל מקרה כדאי לקחת בחשבון שמצב זה (כמו כל מצב אחר) עשוי להתרחש בעתיד, האם אתה יודע כבר כיצד נכון לנהוג אם מצב כזה קורה? בהצלחה

Spidy3

New member
אני חושב שזה בגלל

שזאת עבודה חדשה ואני מפחד לאבד אותה אז אני נלחץ. יכול להיות? סיבה נוספת נראית לי הלחץ של העבודה (להספיק הרבה במעט זמן). או שאולי זה יכול להיות בגלל שהמנהלים לוחצים אותי יותר מידי.

עוד טיפ קטן

עשה לך רשימה למה אתה טוב בעבודה הזאת ובכלל רשימה של תכונות ודברים שאתה טוב בהם. רשום כמה שיותר דברים ללא רוח שלילית ועם הרבה חיוביות- זה אולי יפיג לך את המתח ויזכיר לך שקיבלו אותך לעבודה כי הסכימו איתך!! זכור- מה שאתה רואה זה בחירה שלך לראות ולפעמים כשבאים לשאול אותך מה קורה ייתכן וזה מתוך התענינות ולאו דווקא מתוך בחינה של המצב איתך.. אם אתה רוצה אתה מוזמן לשלוח לי את הרשימה במסר או לשלוח לי מסר ואתן את המייל שלי.. בהצלחה.

סיבות

1. פחד אני מבין 2. לחץ אני מבין עכשיו כדאי לעבור לשלב הבא, לזהות באילו סיטואציות מתעורר הפחד, לזהות באילו סיטואציות מתעורר הלחץ לא בתאוריה, בפרקטיקה, להבחין מתי הם מתעוררים ולזהות אותם. מה הם התנאים להתעוררותם, (משהו אמר משהו, ביקשו ממך משהו, שכחת משהו, לא הסכימו לדבר מה שאמרת וכו)

טיפ קטן...

בכל פעם שאתה מרגיש לא ממוקד ולא ממורכז ודברים פורחים מזכרונך צייר את הספרה 8 עצל - אתה יכול עם האצבע באויר או על כל משטח שהוא וכמובן גם לצייר על דף עם עט. פעולה זו גורמת לחציית קו האמצע של 2 ההמיספרות וגורמת להם הגברת השילוב ביניהם ועוזרת בין השאר לזכרון ולשחרור ממתח. זהו רק טיפ קטן על קצה המזלג שיכול לעזור לך בעת מצבי פיזור ושכחה כאשר אולי כדאי לך לברר מהם הדברים בחייך שגורמים לך למצבי מתח ולשחררם בעזרת גורמים מקצועיים. עדי

Spidy3

New member
תודה לכולכם

באמת עזרתם! כל כך הרבה עצות, אין לי מילים איך להודות!!! כתבתם המון דברים נכונים ומועילים. תודה!

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

1. אם אתה חדש בעבודה בשום פנים ואופן לא הייתי מציעה לך לספר למנהלים שלך שיש לך בעיה רפואית במיוחד מאחר ואתה יודע (או לא יודע) שיש לך בעיה שכזו. לדעתי גם אם תסדר עם ה"בעיה" שיש לך, הרושם של אדם עם "בעיה רפואית" עלולה להשאר וחבל. 2. באחד המסרים שלך כתבת שמנהלים שעוברים לידך שואלים אותך: "מה החלטת" שאל את עצמך מה מביא מנהל לשאול שאלה כזו עובד ועוד עובד חדש (כמה זמן אתה עובד שם) 3. אולי כדאי לשקול להענות למי שמבקש ממך לעשות משהו בו במקום ולא לומר "רגע" או "עוד מעט" לרשום את מה שיש לך לסיים ולסיים אותו אח"כ. זאת לפחות עד שתגיע למצב שתהיה לך יותר שליטה על העניינים. 4. האם זו העבודה הראשונה שלך? אם כן-בהחלט ניתן לשתף מנהלים בעדינות שאתה "קצת לחוץ" ושאתה בטוח שתוך זמן קצר כשתכיר את נוהלי החברה - ייקל עליך לבצע את כל המשימות בהצלחה

למעלה