בעיות נשימה?

בעיות נשימה?

לאחרונה שמנו לב שכלבתינו סוזי , כמראה רועה אסיאתי מעורב בכנעני או משו כזה, 36.6 ק"ג,כשהיא רצה- והיא רצה!
מתקשה בנשימה שאחרי ובהלחתה, מקציפה מאד ולוקח לה הרבה זמן להירגע כאשר חלון פתוח בנסיעה עוזר מאד. זה לא מונע ממנה להתעורר בטרוף אדרנליני אם ניקרה צבי על דרכנו או חבורת חוגלות לא זהירות...

לשונה מקבלת גוון סגלגל לא דומה לוורוד המהמם של שולה(כלבתינו השניה) המלחיתה כמו כלב רגיל, סוזי יכולה פתאום להישכב באפיסת כוחות...במצב הזה אינה שותה .
ביקור אצל הוט' העלה לב תקין, מסת שריר מצויינת, ראות נשמעות מצויין ומחשבה על הצרה באזור קנה הנשימה.

מי מכיר מומחה למערכת הנשימה? נראה שכדאי לעשות לה אנדוסקופיה כדי לראות מה קורה שם ואם צריך להתערב.
בחורף זה לא קרה לה בכלל.
אנחנו מקפידים להוציא כשהחום חולף, הן קובעות את קצב הריצה בחופשי, אחר כך מחברים לרצועה לצינון לפני כניסה לרכב.

חוצמזה היא במצב רוח מעולה, אנרגטית וקופצנית. תאבון בריא.

המלצות? מחשבות?

sapirdvm

New member
לפני מומחה לנשימה...

מה מיעץ לעשות הווטרינר?
האם רק בריצה או גם אחרי טיול ארוך?
האם מקיאה לפעמים מזון לא מעוכל?
יש לדעתי לפחות שני שלבים לפני המומחה:
1. צילום בית חזה בשלושה מנחים/שלוש זוויות: על צד ימין, על צד שמאל ועל הגב. לא לוותר על שלושת הזוויות.
2. בדיקה בהרדמה קצרה של פתח הכניסה לקנה. לכלבים גדולים יש נטיה לשיתוק של השרירים שמפעילים את הנגנון שפותח וסוגר את פתח הכניסה לקנה. הטכניקה לאבחן את הבעיה היא להרדים את הכלב הרדמה מאד קלה ולבחון את הפעילות של המנגנון הזה תוך שהוא מתעורר והם שבים לפעולה (בהרדמה מליאה הם 'משותקים')

הוטרינרית

המליצה לערוך את הפרוצדורה שהמלצת בסעיף שתיים. היא אמרה שכדאי לפנות לבית החולים וטרינרי בבית דגן או לחוות דעת, אבל לא ידעה להגיד למי שם ואני לא מכירה בכלל.

לא מקיאה.
ההמלצה היתה לטייל עם רצועה בלבד ובשעות הקרירות של היממה.

במידה ויש שיתוק כזה- מה עושים? היא כלבה צעירה עוד לא בת שנתיים

sapirdvm

New member
בבית החולים של האוניברסיטה

בבית דגן (שעבורי זה המועדף מבין שתי ההצעות שכתבת), אני ממליץ לך להתקשר לד"ר איתמר ארוך ולהתייעץ איתו. גם ד"ר גלעד שגב הוא כתובת (למרות שתחום ההתמחות שלו הוא כיליות-שתן הוא פשוט מאד טוב ברפואה פנימית), אפשר לדבר עם ד"ר רן ניבי שהוא (למיטב ידיעתי) בשלב השגת המומחיות אבל הוא וטרינר עם ידע מדהים ומההתקלויות שלי איתו הוא פשוט הדור 5 הבא.
לגבי צילומים, לא הייתי מוותר עליהם, ובכלבים רגועים ניתן לערוך אותם אפילו ללא הרדמה , מקסימום בטישטוש.
במידה ויש שיתוק, כדאי לברר אם הוא מקומי או שייך לבעיה סיסטמית וזאת רק התופעה-הסימפטום. יש ניתוח שעוזר לתקן את המצב הזה, אבל בואי לא נרתום את העגלה לפני הסוסים...
אגב, אם הווטרינרית שלך מפנה אותך לפרוצדורות כעיין השניה, דעי לך שלדעתי היא ממש ממש בסדר כי זה מראה שהיא מהאנשים שיודעים את גבולות היכולת והידע שלהם וזה דבר חשוב (לדעתי)

למעלה