בעיות נטכניקה

instr

New member
הבעיה מוכרת בענפים שונים

אך לא בכולם. לדעתי התרגיל שלא ניתן ליישם אותו בקרב מול יריב באותה רמה לאחר זמן לימוד סביר הוא לא מציאותי והומצא רק להדגמה. מנסיוני - בהיאבקות ספורטיבית לספורטאי בד"כ יש 2-3 תרגילים מובחרים והמשחק הוא להביא את היריב למצב שבו התרגיל יוצא לפועל. בסייף (דקר) - באימון הרבה תרגילים מסובכים ויפים - בתחרות - מי יותר מהר. אותו דבר בסייף קרבי. בקרב מקלות למשל, אין תרגילים יפים של פרוק מנשק, בריחים וכ"ד. לעומת זאת באיגרוף באימון ובקרב אותה הטכניקה, והכל עובד. גם בס.ז.א, אני בטוח גם בא. תאילנדי וג'וג'יטסו "קשה". ובקטטה הכול פשוט ומהר - בד"כ מי שהיכה (לא סתם סתירה) ראשון הוא המנצח. מעט סיכוי ששני מומחים יילכו מכות ברחוב. חשוב מאוד לדעת להרביץ עם חפצים שונים ביד. האם סגנונות "רכים" יישימים בקרב? לדעתי כן אבל לאחר התאמה רצינית מאוד שעשויה לשנות את פני השיטה.

קוזושי

New member
אם זה לא גורע מהכיף, מדוע זה מתסכל?

אתה צודק מאד, בשביל ליישם טכניקה בקרב צריך להתאמן עליה המון זמן, מי שעוקב אחרי תחרויות ג'ודו יכול לראות שלכל מתחרה מקצועי יש טכניקה אחת שאם הוא ניצח בקרב רוב הסיכויים שזה היה בטכניקה הזאת. חבר יפאני אמר לי שבשביל להפנים טכניקה בצורה מושלמת שתעבוד גם בקרב צריך להתאמן עליה 3 שנים !!! אני התאמנתי אתו שנתיים ובמשך אותן השנתיים הוא עבד על טכניקה אחת בלבד!!! הוא כמובן גם העיף בטכניקה הזאת את כל מי שעשה אתו קרב, כולל אנשים ששוקלים כמעט כפול ממנו. בעבר היו מורים לג'וג'וטסו שהיו מומחים לטכניקה אחת ומי שרצה ללמוד את הטכניקה הזאת היה מגיע אליהם. אל תצפה שמאימונים של פעמיים בשבוע שאתה לומד בהם מגוון רחב של תרגילים תגיע מהר לרמה שתאפשר לך לבצע משהו מסובך בקרב, זה לוקח המון זמן. בסוף זה יכול גם להגיע. בהצלחה

למעלה