בעיות נטכניקה

cincin

New member
בעיות נטכניקה

כאשר אני לומד תרגיל ומבצע אותו בשיתוף פעולה עם היריב שלי באימון הכל בסדר,אולם כשאני מנסה לבצע בזמן קרב זה בד"כ לא מצליח, לדוגמא תרגיל נגד בעיטה לראש,אני מניח שברחוב מי שלא מאומן לא יבעט לראש ואם הוא כן מאומן אולי לא אצליח לעשות עליו את התרגיל,, בטוח שאני צריך עדיין להתאמן עוד הרבה אבל עדיין קצת מתסכל שקשה מאד ליישם טכניקה נגד מישהו מיומן,אגב זה לא גורע מהכיף של האימון אני לא כל כך מכיר את הג'ודו אבל גם שם מן הסתם לומדים הרבה ובקרבות בקושי מצליחים לעשות מעט ,לפחות לפי הבנתי מהטלויזיה

מכיר את הבעיה ../images/Emo13.gif

לא מכיר אף אמן לחימה שלא מכיר אותה
פיתרון: 1. להתאמן. 2. לשאול את המורה שלך, לבקש ממנו הנחיות. 3. להתאמן.

cincin

New member
תוספת לאימון

חלקית נראה לי שהבעיה היא מנטלית,אם אני מתכנן משהוא והיריב עשה תנועה אחרת אני לא יכול לבצע ,יש תרגלילים נגד כל דבר אבל קשה לזהות בזמן אמת את התנועה ולחשוב מיד איזה תרגיל אני רוצה ואז גם לעשות אותו,לכאורה נדמה לי שהפיתרון הוא בלהגיע לשלב מדיטטיבי,אבל למרות כמה שנות אימון זה נראה רחוק,או שסוג האימון שלי לא מספיק טוב ונכון, לפי דברים שקראתי הסמוראים היו במצב הזה בקרבות,אבל עדיין לא ראיתי קרבות מזרון בין אנשים מיומנים שהצליחו לעשות תרגלים נגד התקפה חוץ מאשר בפעמים נדירות כי גם התגובות שלהם מהירות ואולי כי הם גם מודעים להגנתם

amir_aikido

New member
הבעיה היא: התכנון

אפילו בראנדורי -קרב אימון שהוא "משחק חופשי" אי אפשר לתכנן ביצוע של טכניקות, צריך פשוט לבצע אותן כשהן באות. ברגע שאתה מתחיל לחשוב ולתכנן, אתה מאיט מהותית את זמן התגובה שלך, ואז כל הטכניקות יוצאות מאוחר מדי ולא מצליחות. אולי זו גם אחת הסיבות שבהרבה שיטות יש עושר טכני שכולל הרבה ווריאציות על אותה טכניקה או עקרון: ההזדמנות והמצבים לא חוזרים על עצמם בדיוק, ויש הבדלים דקים אך משמעותיים בכל רגע. על מנת לבצע את הטכניקה טוב צריך להפנים אותה לרמה שכזו שהגוף יתאים את הטכניקה המבוצעת לסיטואציה. אחד הכינויים לרגישות והסתגלות הזו למצב הוא: רכות אחת הדרכים ללמוד ולהתקדם למצב שכזה היא להתחיל דווקא בקרבות איטיים, ולאט לאט להעלות את המהירות. באופן שכזה אתה לא מודע לשינוי במהירות ומתרגל לעבוד הרבה יותר מהר, בתחושה שזו עבודה איטית. נקודה חשובה נוספת היא שכדי להגיע לרמה הזו עם טכניקה כלשהי נדרש לעבוד עליה עשרות אלפי-פעמים, ועד שלא תעשה זאת, לא תוכל להסתמך על אותה הטכניקה באמת. אמיר (אני מבקש להבהיר שאני לא כותב כאן מניסיון של פותר הבעיה- גם אני נתקל בבעיות ביישום טכניקות בעבודה מהירה בשל חוסר רכות / רגישות והתעקשות על הטכניקה הלא מתאימה).

frodo1

New member
גם לי יש את הבעיה הזאת../images/Emo13.gif

גם לדעתי צריך להתאמן הרבה. צלחתי פעם אחת לעשות קאטה בסיסית בראנדורי בים, כשהייתי מול rowshi (סליחה אם טעיתי באיות), אבל את זה כבר הייתי צריך לתכנן מראש וזה לא סיפק אותי כל-כך

rowshi2

New member
האההה?! איך אתה זוכר??

מרשים, זה היה די מזמן, ואתה זוכר את הרנדורי...יפה יפה.. אני אנחש שזו היתה "שטצ'ו-נו-קאטה", יכול להיות?

שצ'ו נו קאטה נגד rowshi???../images/Emo26.gif

חכמה גדולה... לעמוד על רגל אחת מול מישהו בלי רגליים בכלל
. רגע rowshi - ממתי אתה עושה רנדורי בכלל???

rowshi2

New member
אני...אני לא...

אני עושה רנדורי רק נגד פרודו ואלרן...מעל חמישים קילו זה מסוכן לברכיים...

frodo1

New member
לא, עשיתי שטו-נו-קאטה

אתה יודע, הקאטה שאתה בולם ואז עושה שטו.

שי רגב

New member
לפחות לגבי ג'ודו...

1. יש מגוון ענק של תרגילים שנכונים לגבי מצבים שונים. ככה שאתה יכול לבחור שתרגיל שהכי "מתלבש"/מתאים לך. 2. למה אתה מתכוון ל-"קרבות"? א. על המזרן? ב. ברחוב? ("מכות")? כי ברחוב אין כמעט סיכוי שתותקף בידי איש ג'ודו מיומן משום שג'ודו אינה שיטת לחימה התקפית. קיימת בג'ודו בעיה בעבודה במצבים מסויימים (ממרחב מסויים, למשל). לשם כך יש לשנות טווחים. וזו תורה שלמה. בכל מקרה - בודוקאן תוכל לענות תשובה מקיפה יותר (ואולי מזוויות ראיה נוספות). כל טוב.

k.i.s

"קיפ איט סימפל"... תרגול פשוט של טכניקות הגיוניות ברוב המצבים הסבירים שחיי היומיום שלנו מציבים אותנו בהם, הוא המפתח אל מקדם היישום המעשי והבטיחות האישית, האופטימאליים. תרגול פשוט אינו בהכרח לחימה פשוטה: תנועות פשוטות ויישימות יכולות להעשות ע"י המתרגל המתחיל והמתרגל המתקדם כאחד. למרעית עין אולי לא יהיה הבדל, אך בריא לנו כי ניתן לחקור בתנועה פשוטה ולהבינה ברמות שונות...

achikm

New member
KISS

ל- KIS (קיפ איט סימפל) יש S נוסף - Keep It Simple, Stupid תלכו לישון, כבר מאוחר. אחיקם

Wing Chan

New member
בעיקרון, הרבה אימונים

לשבת לבד, לשבור את הראש איך זה ייצא הכי נכון, להיזכר במה היריב עושה ומה אתה עושה, ולתרגל הרבה. לתרגל לאט לאט עם עצמך, שייצא בהתחלה נכון. לאט אבל נכון. ואז עם התרגול זה ייצא לך יותר ויותר נכון, ואז שגם תבוא לאימון המורה ייתקן אותך ואז שוב תתאמן בבית וזה ייצא לך עוד יותר נכון. מצטער אם ההודעה הנ"ל קצת לא ברורה. לילה של הופעות, בירה ובורקסים. לילה טוב.

RoyceGracie

New member
זה ההבדל בין שיטה אפקטיבית

לשיטה לא אפקטיבית... אני לא מזלזל באף שיטה, אני אומר שיש שיטות שדורשות רמת מיומנות גבוה שמגיעים אליה לאחר שנים רבות. ואילו יש שיטות שנלמדות מהר ובקלות. כשאני אומר שיטה אפקטיבית ולא אפקטיבית אני מתייחס לפרק זמן מסויים של אימונים... ולא באופן כללי...

Lost Oath

New member
וואלה

בדיוק באתי להתקשר להזכיר לך :) אני לא צריך חלפ"ס, אני נינג'ה דו מימדית! אופס, לא השרשור הנכון.. נו טוף.

למעלה