בעיות נזילות

בעיות נזילות../images/Emo182.gif

שלום אביבה, בעבר כבר העלתי כאן שאלה דומה, אך לאחרונה המצב כה החריף שאני פונה לעצה טובה ממך. יש ברשותינו בית קטן שאיננו גרים בו. קנינו אותו לפני כ - 3 וחצי שנים להשקעה, ואע"פ שזהו בית ישן יחסית, לא היו לנו בעיות מיוחדות, שדרשו טיפול מיוחד. אני חייבת להדגיש גם כי כל מי שגר בבית היה מאושר, ועזב את הבית רק מכיון שהתקדם מסיבה זו או אחרת (זוגות שנישאו ועברו לבית גדול יותר, משפחה שהתרחבה, עו"ד שקיבל קידום ועוד). לפני כחודשיים נכנסה דיירת חדשה לבית ומהיום שהיא נכנסה (אני חלילה לא מאשימה אותה), החלו הצרות. כל מה שיכול להתקלקל בבית התקלקל - הדוד נוזל, התקרה דולפת, נזילות של מים בתוך הקיר ועוד צרות צרורות. כל הבעיות קשורות למים. הבית הוא בית ירושלמי שידע כבר חורפים קשים בעבר. אבל החורף הזה, על אף ההשקעה הכספית הניכרת, ולמרות השיפוץ הנרחב שעבר, נראה שהוא לא עומד במעמסה. בכל יום מתגלה בעיה חדשה. אשמח לקבל ממך עצה טובה, כיצד אפשר להפסיק את התופעה? האם זה קשור אלינו? האם לדיירת? אשמח לכל עצה שתוכל לשפר את המצב. תודה!

כמה דברים בתור התחלה כי אני זקוקה

לעוד פרטים: בן כמה הבית? התקלות הן בדברים שתוקנו לאחרונה? כדי לדעת למי ולמה זה קשור אני צריכה להיות בבית/אתכם/איתה. כדי לתת עיצה לשיפור המצב אני זקוקה לפירוט שלך, נוסף ומפורט יותר. הוסיפי כל מה שאת יכולה, בינתיים אני חשובת, היי סבלנית.

אביבה, תודה על תגובתך!

משהו די מדהים קרה ביומיים האחרונים: בעל הבית של הבית בו אנו גרים הודיע לנו שיש לנו נזילה חמורה מהאמבטיה של יחידת ההורים אל קומת המרתף. הדבר דורש שיפוץ נרחב והחלפת הבלטות באמבטיה... אני כבר לא יודעת אם לצחוק או לבכות... הנזילה הזו מצטרפת לנזילה אחרת שיש לנו במטבח...(מהכיור או מצינור המדיח לרצפה). אם את עדיין חושבת שיש רלוונטיות לפרטים של הבית, אשמח לתת -הבית בן כ - 50 שנה, התקלות שנוצרו שם הן תקלות שרשרת. לדוגמא (וזו באמת רק דוגמא על קצה המזלג): דוד חשמל שהתקלקל והחלפנו לו את גוף החימום, התקלקל שוב, אז החלפנו את כולו. הדוד החדש דלף אז העלנו אותו לגג הבית וכתוצאה מכך שכן התלונן שהדוד חוסם לו את הנוף... אביבה, מה המשמעות של כל המים האלה? זה נהיה כבר לא נורמלי.. שוב - המון תודה!

כלומר...?

המים מגיעים גם לבית שבוא תם גרים חוץ מזה שאתם משכירים? לאור מה שאת מספרת, אני ממליצה מאוד להבאי איש מקצוע במקום להתיעץ כך. אם את מבקשת את המחשבות שלי, בכל זאת, יהיה צורך להמתין כדי שאני "אקבל" את התשובות הנכונות לדעתי, עבורך, מתהליך מחשבתי שאני עושה. המצב אינו כל כך פשוט אם כי...אפשר בהחלט לומר שבית בן 50...מאוד סביר שהגיע הזמן לחדש בו הכל. לדעתי יש כאן אמירה, כלשהי, שאולי אומרת לכם משהו? מה את מרגישה בעצם כשכל זה קורה? בינתיים, האם אוכל לקבל את תאריכי הלידה שלכם? זה יהיה רלוונטי רק לגבי הבית שבו אתם גרים, כמובן.

תודה אביבה. המים מגיעים גם לבית בו

אנו גרים (ואגב, קיימות בו תקלות נוספות שאינן קשורות למים). השבוע דיברתי עם בעל הבית שלנו (שגר מעלינו) והוא סיפר לי שהוא כבר "משתגע" מכמות התקלות והבעיות בבית. כל יום צץ משהו חדש. אז כן, גם הבית שאנחנו גרים בו וגם הבית שבבעלותינו, שניהם באותו מצב ביש... קשה לי להגדיר איך אני מרגישה כלפי כל הסיפור הזה, נראה לי שגם אני צריכה לחשוב על זה עוד קצת. שולחת לך במסר את תאריכי הלידה של שנינו. ושוב - תודה רבה על העזרה!

טוב, גם אני חושבת מה לענות לך...

קודם כל, בהתיחסות לגמרי עניינית, בלי משמעויות ו"תובנות"...- לתקן הכל ומהר.לא כל כך משנה מה הסיבה כרגע, תקנו את כל שנדרש. מעבר לכך אין שום ספק שיש משמעות לתקלות כל כך רבות שמגיעות ביחד...בשני בתים שונים וביסוד המים. את הדברים האלה, שקשורים להתיחסות למה שקורה לכם, אני נוהגת לומר לאנשים כשאני פוגשת אותם ואנחנו משוחחים שיחה נעימה ומלמדת. לא חושבת שזה יהיה "חכם" לומר לך משהו בפורמט כזה לא מציאותי. וכן, כדאי מאוד לחשוב על מה שמתרחש כי...התשובות תמיד נמצאות אצלינו. אני רק יכולה לעזור קצת להוציא אותן ואז זה צריך לעשות בתשומת לב ותמיכה מלאה... בהצלחה

למעלה