בעיות חברתיות

בעיות חברתיות

בני בן 14 ADHD ולקויות למידה , מטופל בריטלין LA , זו השנה השניה בחטיבה אליה הגיע כילד חדש , בהתחלה היו לו המון חברים כי נראה מעולה ומושך תשומת לב , אך לאט לאט כל החברים התחילו להתרחק ממנו , נודע לי מאחד הילדים שבני תמיד נדחף לכל שיחה וישר אומר שיודע על הנושא אם זה משחק למחשב לדוג' או בכל נושא שגם אינו יודע בכלל במה מדובר ופולט הרבה שטויות. בהתחלה לא הבנתי מה קרה לחברים למה החלו להתרחק ממנו , בעבר היה יושב ומדבר שעות באיסיקיו עם ילדים מהשכבה שלו וכיום מנותק מהכל . ברצוני לדעת איך אוכל להסביר לבני מבלי לפגוע בו שכך לא מתנהגים ואיך אוכל להחזיר לו את הבטחון העצמי שאבד לו . כואב לי שהוא לא מבלה , ובעיקר מרגישים את הבדידות בחופשות ובסופי שבוע . אני מנסה למלות לו את החלל החסר אבל זה לא כתחליף. אודה אם מי מכם יוכל לייעץ לי איך עליי לפעול ואולי לפנות לגורם מוסמך שיתן לי מענה לבעייתי.

jamesT

New member
אמממ לדעתי

זה לא קשור להפרעת הקשב.... העצה שלי זה (בתור ילד שכאשר הייתי בכיתות ז-ח עבר עלי דבר דומה/זהה)היא דברי איתו תנסי שיגרום לו לספר לך למה התופעה קורה לו אם הוא לא נפתח כלפייך (שסביר מאוד וכמעט וודאי שיקרה) נסי לגרום לו לדבר עם פסיכולוג אבל רוב הסיכויים שאין אצל בנך שום בעיה... פשוט הילדים משכבתו לא לטעמו (גם אם הואר לא יודע זאת) ודבר זה יעבור עם הזמן כאשר הילדים יתבגרו חוץ מזה תני לו איזה גיטרה או משהו זה יעסיק אותו ויגיע הזמן וזה גם יהיה לו מפלט לתיסכולים/כעסים כמובן שאינני מומחה בתחום רק ילד שעבר משהו דומה בעברי הממש ממש ממש לא רחוק

zivadina

New member
בעיות חברתיות

בעיות חברתיות נפוצות בין נערים וילדים עם הפרעת קשב ורכוז, בגלל האימפולסיביות שלהם וחוסר קריאת קודים חברתיים. ההצעות לטיפול בבעייה הן: 1. סדנאות המציעות לילדים הדרכה בשליטה בהתנהגות ורכישת מיומנויות חברתיות. 2. לשלב את הנער בחוג מעניין, שם יש מדריך המפקח על היחסים בין הנערים בחוג. 3. אפשר לעודד אותו להזמין חבר הביתה, ואולי יהיה לו יותר קל ביחסים של אחד על אחד מאשר ביחסים בין קהל גדול. את מוזמנת לקרוא על הבעייה ועל אפשרויות הטיפול בה בקישורים המצורפים.

סדנאות הדרכה-שאלה לזיוה

המלצת עעל סדנאות לילדים המציעות הדרכה בשליטה בהתנהגות ורכישת מיומנויות חברתיות -היכן יש סדנאות כאלו, ומי מנחה ?

zivadina

New member
במדור "קשיים חברתיים- טיפולים"

יש קישורים למכונים שעורכים סדנאות כאלה.

למעלה