בעיות זרע

מקווים

New member
בעיות זרע

אנחנו נשואים זה שנתיים ולא מצליחים להרות, לאחר מגוון בעיות אצלי שטופלו כולן (אני בריאה לחלוטין) לא הצלחנו להרות ואז פנינו לבדיקת זרע. הבדיקה העלתה ריכוז 0.4 ו 8% תקינות. היינו אצל ד״ר דוד איסקוב בצפון שטען כי ivf זאת הדרך היחידה להרות במקרה שלנו. האם זה כך? מה ניתן והאם ניתן לעשות משהו טבעי? למשל כדורים כמו vitamale או l-arginin או sp vital או פורימור או axom3? אשמח לשמוע על כל דבר שיסייע. תודה!

אז ככה

בוקר טוב
גם אנחנו עם בעיית זרע (כבר לא זוכרת את הנתונים
), כמה בדיקות זרע עשיתם?
יש תהליך בירור שהגבר אמור לעשות (בעלי לא עשה אותו במלואו), שכולל US אשכים, יכול להיות שיש לבעלך וריקוצל ואפשר לטפל בניתוח.
שאלתי את הרופא שלי לגבי vitamale ודומיו, הוא אמר שזה שטויות אבל המליץ על ויטמין E וC לגבר
הרופא שלי גם אמר רק IVF אחרי 2 בדיקות זרע מאד לא תקינות.
הבדיקה השלישית היתה סבירה וניסינו 2 מחזורי הזרעות
ועברנו לIVF
בניסיון שלישי נקלטתי, אני עכשיו בשבוע 16
IVF זה לא כזה נורא, רב הכאב הוא נפשי ולא פיזי, אם אצלך אין בעיה יש לכם סיכויים מצויינים להצליח מהר עם IVF
בהצלחה!

giraffelle

New member
קודם כל לחזור על הבדיקה

כדי לראות שזה באמת המצב ולא משהו חד פעמי.
חוץ מזה צריך לעשות בירור מלא, שכולל בדיקה גופנית, פרופיל הורמונלי ועוד בדיקות לפי הצורך. זה כדי לברר את הסיבה לבעיה.
לפעמים יש פתרונות לבעיה עצמה - למשל במקרה של וריקוצלה. (אבל הפתרונות האלו, גם אם קיימים, לוקחים הרבה יותר זמן מאשר IVF).
אבל ברוב המקרים אכן אין מה לעשות בנוגע לבעיה עצמה וצריך לעקוף אותה בעזרת טיפולי הזרעה או IVF. במקרה שלכם הריכוז מאד נמוך ולכן מפנים אותכם ישר ל-IVF.
(אגב, מדד חשוב שלא כתבת הוא התנועתיות. זה הרבה יותר חשוב מהמורפולוגיה, ו-8% תקינים מורפולוגית זה בסדר גמור - הנורמה היום היא 4%).

ויטמינים וכד' יכולים לשפר את הזרע במקרים מסוימים, אבל כמעט תמיד ההשפעה שלהם מאד מינורית. זה לא מזיק, זה אולי יעזור, אבל 99.99% שזה לא מה ש"יציל"אותכם מ-IVF.

ילידת80

New member
אנחנו גם מבעיות הזרע

אומנם נכנסתי להריון הנוכחי בטיפולי IVF אבל זה לאחר ניקוי רעלים רציני
בהריון הקודם שלי נקלטתי במקרה בהמתנה לתהליך IVF בגלל בעיות זרע
ומכיון שהפעם לא נקלטתי בטיםולים הראשונים החלטנו אני ובעלי שחייבים שוב ניקוי . ואכן נקלטתי בניקוי רעלים
באותו טיפול הזרע של בעלי קפץ פלאים בכמות בצורה מדהימה שכבר התחלתי לחשוב שהתבלבלו במנה . כי היו לנו המון מנות וידענו שהמצב אפילו לא מתקרב לזה.
אז חשוב לברר קודם כל את הסיבה ושיעשה פרופיל הורמונלי ואולךטראסאונד וכו ואם תרצי את מוזמנת לפנות אלי ואומר לך מה עשינו. זה לא פשוט בכלל אבל בהריון הקודם הינו 7 בנות בניקוי וכולנו נקלטנו בסוף הניקוי או במהלכו.
בהצלחה

ילידת80

New member
באיחור

היי
זה דיאטת ניקוי אורז קשה מאוד.
היא לוקחת חודש וחצי בערך. זה מתחיל מאורז לבד ב3 ימים וסוגיוחלב אורז, פצפוצי אורזף פריכיות אורז וכו.. וכל 3 ימים מתוסף ירק /פרי וכו
עד בסוף התהליך אוכלים הכל.
עשינו את הניקוי אני ובעלי יחד.

למעלה