בעיות התנעה

dptnl

New member
בעיות התנעה

יש לי בעיות התנעה בקטנוע בימים ממש קרים, זאת אומרת אם אני משאיר אותו בחוץ עד השעות הקטנות של הלילה בחוץ (שאני בעבודה
) הבעיה שלאחרונה זה קורה לי יום יום, וזה מתחיל להרגיז כאשר חם יותר ,הוא בד"כ מניע בנגיעה של הסטרטר ללא שימוש בגז מה שקורה זה שבזמן שהוא לא מניע מרוב הקור, אני צריך ללחוץ על הקיק 2-3 פעמים בשביל שהוא יניע,לפעמים פחות. הקומפרסיה של המנוע מעולה,פלאג חדש (מלפני כ500-600 ק"מ) וגם לקרבורטור +פילטר אוויר עשיתי ניקוי יסודי לפני כ-1000 ק"מ בערך חשבתי אולי לגרום לתערובת עשירה יותר ע"י סיבוב בורג האוויר בקרבורטור מעט ימינה בשל הימים הקרים בתקופה זו (כעת הוא על סיבוב ושליש,חשבתי לסובב לסיבוב אחד בלבד) מה דעתכם? הייתכן וזה קורה בגלל איכות השמן שפחות שאולי פחות דליקה? (שיכנעו אותי במוסך לקנות Lubex של דלקול במחיר של Motul/Esco
בטענה שיבואן פג'ו ממליץ להשתמש רק בשמן "איכותי" זה) מה עוד אפשר לבדוק?

MrKashtan

New member
אולי צ'וק?

לי קרה דבר דומה (פיז'ו ויוהסיטי).. הייתי עומד בבוקר כמו טאמבל איזה 2 דקות על הנעה חשמלית+רגלית עד שהדרעק הקטן היה מגיב. הלכתי למוסך לפני יומיים ובעלות של שעת עבודת מוסך בלבד סידרו לי את העניין ע"י כל מיני מניפולציות על הצ'וק, שהוא זה שגרם לכל העניין מסתברא. לדברי המכונאי, הצ'וק היה די שחוק, אבל הוא אמר לי שבמקום להחליף אותו (דבר שכמובן עולה יותר כסף) הוא "יארגן משהו שעובד ב-90 אחוזים מהמקרים", כמו"כ עשה ניקוי פילטר. אמנם אין לי מושג מה הוא בדיוק עשה שם, כי אני פשוט לא מבין כלום במכניקה ובאלקטרוניקה, אבל אתמול בבוקר הנעתי אחרי עמידה של 16 שעות בערך, והלחיצה הראשונה על ההנעה החשמלית פעלה. עם זאת, הבנתי שכיוון הקרבורטור אמור לתת פתרון בחלק מהמקרים הנ"ל.

dptnl

New member
אני דווקא חושב שהצ'וק שלי תקין

וזה בגלל שבתחילת נסיעה בימים קרים, הוא נכנס לפעולה וזה ניתן לראות ע"י עשן רב יותר וקירטוע של המנוע לדקה בערך, דבר המאפיין פעולה של הצו'ק, מה גם שבדקתי שהוא מחובר כמו שצריך למערכת החשמל (צ'וק אוטומטי)

Ofirdt

New member
תשמע dptnl..........

הבורג אצלך זה אויר או דלק? אם זה בורג אויר תסגור ראותו ואז תפתח 2 סיבובים אם זה בורג דלק אז תסגור ואז תפתח סיבוב וחצי אם הבורג הוא יותר בצד שמגיע מהתיבת אויר אז זה בורג אויר ואם הבורג בצד השני של הקרבורטור אז זה דלק

Moo Moo

New member
אותה בעיה בדיוק יש לי בסופר סיטי...

אבל דחיפה קטנה מאוד של 2 מטר והוא נידלק...

dptnl

New member
נשמע מעייף ../images/Emo122.gif

מחוסר תקציב נאלצתי לנסוע עם הts שהיה לי כמה חודשים בלי קיק ... כלומר בכל פעם שרציתי להתניע, הנעתי בדחיפה בשני או שלישי ... הבעיה שזה ממש דופק את הבית קלאץ ...

Moo Moo

New member
למה שני או שלישי../images/Emo35.gif

הילוך ראשון, קלאץ', מטר עוזב קלאץ', נידלק.. גם ככה אני לא יכול להתניע אותו בתוך הבית (יעיר את כולם) אז אני תמיד דוחף אותו החוצה, אז שילוב הילוך וזריקת קלאץ' לא יהגו אותי

Ofirdt

New member
בהילוך ראשון זה לא בריא....

זה נותן מכה חזקה מידי לקלאץ' ולגיר

Ofirdt

New member
אתה קופץ על האופנוע כשאתה מניע?...

תקפוץ עליו כדי שלא תהיה חריקה בגלגל האחורי

Ofirdt

New member
כי לוקח טיפה זמן.....

עד שהגלגל מתגבר על הקומפרסיה(לא יודע איך להסביר את זה יותר טוב אולי מישהו יצליח להסביר יותר טוב ממני) אני בכל זאת ינסה להסביר לך: כשאתה משלב לראשון ומתחיל לרוץ עם קלאץ' לחוץ ואז משחרר מה שקורה זה שהגלגל מסובב את הגיר והגיר מסובב את המנוע וכשהבוכנה מגיע לקו הכי עליון שלה אז יש קומפרסיה ואז מה שקורה זה שהגלגל ננעל כזה יעני חריקה כזאת, ואחרי 2 שניות זה משתחרר כי הבוכנה כבר יורדת למטה יעני בזמן שהבוכנה מגיע לקטע שיש את הקומפרסיה הכי גבוהה אז לוקח שתי שיניות להתגבר על הקומפרסיה ובגלל זה יש את החריקה בגלגל. אני מקווה שהצלחת להבין פחות או יותר בו נעשה ניסוי. לך לאופנוע תשלב בראשון לא חייב ששהמנוע מונע ובלי קלאץ' תנסה להזיז את האופנוע קדימה תזיז אותו בכח ותראה שהגלגל האחורי ננעל ועושה חריקה כזאת..... זה בגלל הקומפרסיה

למעלה