בעיות הלכתיות - שו"ת

old friend

New member
בעיות הלכתיות - שו"ת

ברצוני לפנות לרבני ולרבנות הפורום בכל מיני בעיות הלכתיות המעסיקות אותי חכו בסבלנות תנו לי להוסיף את הבעיות בנפרד כדי להבין את התשובות ולמי שיש עוד בעיות כאלה מוזמן להצטרף... "וזה שאינו יודע לשאול - את פתח לו"

old friend

New member
גניזת המחשב

כשכותבים את שם ה´ או כל אחד מהשמות האחרים , אסור למחוק להשמיד לקרוע או לזרוק את הניר. מה הדין לגבי המחשב ??? קיבלתי קובץ ובה מופיע אלוהים... מה אני עושה ? 1. האם יש הבדל אם זה קובץ טקסט או תמונה ? 2. האם מותר לסגור את הקובץ או להשאיר אותו פתוח? 3. האם מותר לזרוק אחרי זה את הקובץ ? למחוק? 4. אם זה שומר מסך... הלך המחשב ? 5. איפה זה נחשב על המסך או רק על הכונן ? מה עושים..

old friend

New member
שידוכים וגן עדן.

אמרו אצלנו שאם אירנתה שלושה שידוכים אתה זוכה בגן עדן. מעבר יש לי כבר שתי חתונות (אחת מוצלחת אחת פחות) השבוע אולי יצליח לי שידוך שלישי... גן עדן ? 1.זה שהן בני אותו המין משנה משהו ? 2.ואם אני לא רוצה גן עדן (נראה לי מאוד משעמם לשבת בסוכת שלום ולאכול וללמוד תורה כל היום)?

גן עדן - הסיפור האמיתי

אז ככה חבר ישן, אתה מעלה כאן טיעונים חשובים, אשר לא אחת עוררו מחלוקות קשות בקרב הרבנים (בתי הקברות מלאים ברבנים שחלקו לשם שמים...) בעבר בגן עדן הייתה מחלקה אחת (הידועה גם בשם "המחלקה הסגורה"), במהלך השנים נתגלעו חילוקי דעות בין יושבי הגן, דובר על התאחדות לאגודות שונות ואף לנסיונות מרי (אני שמעתי שהאבות התמרמרו מדוע להם לשבת עם גיבורי סיפוריו של הבעש"ט - שידוע כי אנשים פשוטים המה, העסק נגמר בשן ועין לאחר מעורבות של כמה מכות חשמל - לאברהם שלום, ליצחק להתראות...) בכולופן, אלוהים ראה כי רע, והחליט לעשות שינוי! (זו לא המצאה של טומי...) קיבץ האלוהים את כל חכמיו... (והוסיף עוד כמה להשלים מניין) והחלו מדסקסים עיצה. וכיוון שלא היו תמימי דעים, החליט אלוהים להגדיל ראש ולקחת החלטה לבד. גירד בפדחתו, מצמץ בעיניו, חיטט בחוטמו ,ספק כפיו בהחלטיות ויאמר: "הבה נפצל" כך אמר וכך היה... כיום ישנם בגן עדן מחלקות לרוב, ישנה את מחלקת הבתולות (בעיקר לשהידים ולנפטרים טרם זמנם), ישנה את מחלקת "מאוכזבי אמנון יצחק" (המנהלים כעת תביעה משפטית בגין הבטחות שווא), מחלקה סטנדאפיסטית (בראשות הרב עובדיה), מחלקת השדכנתא (סבתא - שיריינו לך מקום), מחלקת נפגעי הארוויזיון (יזהר כהן ראה הוזהרת) ועוד מבחר רב לכל גווניו וצבעיו של יושביו. לכן יקירי, אל נואש, גן עדן מקום אשר יש בו ממש, וכל אנוש וכל ברנש מוזמן לבוא ללא חשש...

Le Fay

New member
נשמע הגיוני: על כל 6 חברים שאתה

מארגן להם גהינום עלי אדמות, אתה מקבל כרטיס חינם לגן עדן.

אני באמת בבעיה ...

אקסתי ואני שידכנו זוג חברים שהתחתנו לא עלינו. זה אומר ששליש כבר מובטח לי. חוץ מזה, מסיבות טכניות (ואחרות) אני לא מהדר בעבירות כמו חלק גדול של חברי הפורום, מה שמשאיר סיכוי - קטן אמנם אבל קיים - שבסוף אגיע לגן עדן. תסבירו לי בדיוק מה אני אמור לעשות שם כשאתם סאונה וג´קוזי ?!

אחר

New member
התכוונת לשישית, לא?

או שאתה לא מתחלק עם האקסית?

מטאור38

New member
לא, כי כל מה שקנה עבד קנה אדונו.

השאלה היא: מה יקרה עם עבד כנעני שמזיק לעצמו, האם הוא יכול לתבוע את אדונו?

אחר

New member
מה שמזכיר לי

שכשלמדנו בישיבה קטנה את הנושא של קניין על ידי כיבוש מלחמה, הר"מ אמר שאם יהודי נלקח לעבד במלחמה, השאלה אם מותר לו לברוח תלויה בשאלה אם גזל עכו"ם מותר אם לאו.... אוף. איך אנשים יכולים להיות כאלו אידיוטים?

חי אדר

New member
גן עדן לשכדן

אכן מי שמארגן שידוך זוכה לגן עדן הכוונה הוא מוזמן לחתונה ולדשבע ברכות אוכל שותה ונהנה. ולמה שלוש בשלושה יש חזקה שהוא צוחק טוב על בני אדם והסיכויים שהוא יוזמו לעוד אירועים

למעלה