בעיות הזעה

בעיות הזעה

אני סובל מאז שאני זוכר את עצמי מבעיות הזעה, זה מפריע לי לתקשר עם אנשים וגורם לי לאי נעימויות כל פעם שאני במגע עם מישהו. המקומות העיקריים שמפריעים הם הזעה בגב ובפנים. שמתי אנהידרול פעם בבית השחי וזה עזר, אבל אני לא חושב שאני צריך לשים על כל הגב. האם יש פיתרון לצמצום ההזעה? דבר נוסף, כל פעם שאני שותה מיים או כל שתייה אחרת, אני מייד מתחיל להזיעה בכל הגוף, האם זה תקין? תודה.

הזעה

ישנם גורמים שונים להזעה, ויש קשר גם לגיל, לרצות ה"רעלים" בגוף, ולקצב חילוף החומרים. יכול להיות שמדובר גם בחרדה, או גם בגירוי עצבי פיזי מוגבר. האם זה קורה רק/ בעיקר בזמן אינטראקציה עם אחרים? ולגבי השתיה- חשוב להקפיד לשתות הרבה, ובעיקר (אם לא רק) מים. יכול להיות שתזונה טבעית תשפר את המצב. אבל באופן עקרוני כדאי לעשות בירור אצל רופא, ואז לפנות למטפל ברפואה המשלימה, כדי שינסה לאבחן בדרכו, ולתת לך מענה הולם. בהצלחה!

הזעה

תודה על התשובה המהירה, בעיקרון אני בן 26 בריא מאוד בכושר טוב וברמת משקל מצויינת. ההזעה יוצאת או כשאני בבית שותה משהו (מספר שניות אח"כ) כל הגוף נהיה רטוב, או כשאני בחוץ בשמש או שותה. אני שותה הרבה אולי אפילו יותר מדיי (90% מהשתיה זה מים). סתם השערה:יכול להיות קשר לזה ששתיתי בעבר הרבה אלכוהול וזה פגע לי בכבד? לאיזה רופא כדאי ללכת מלבד רופא משפחה? מה שכן, בכפות היידים וברגליים אני לא מזיע כמעט בכלל. ואם אני במזגן אז כמעט ולא מזיע.

0 אור 0

New member
בעיה של הזעה

אני אצטרף מהמקום של התשובות שכבר קיבלת. בדרך כלל לרפואה הקונבנציונלית אין פתרון טוב להזעה יתירה, אבל חשוב מאד לעשות בירור קונבנציונלי, על פי ההמלצות של רופא המשפחה שלך, על מנת לשלול בעיות ידועות שיכולות לגרום להזעה. הטיפול בהזעה יכול להשתנות, כמובן לפי השיטה שאתה בוחר בה, אבל בעיקר על פי האבחון של הגורם או גורמים להזעה, שאצל כל אחד יכולים להיות שונים. לבחירת השיטה, פשוט תמצא מטפל טוב בשיטה שאליה אתה מתחבר - זו יכולה להיות רפלקסלוגיה (רצוי אצל מטפל רבתחומי שיכול לשלב גם טיפול בתזונה וצמחי מרפא), רפואה סינית, או כל שיטה אחרת בה תבחר.

ינוקא1

New member
היי.

הזעה כפי שאתה מתאר , מתקשרת ברפואה סינית בדרך כלל לחולשה של הריאות. ניתן לטפל בזה - גם בצמחי מרפא סיניים.

היי

עשיתי לפני שנה בדיקת ריאות וכיוון שהייתי בעבר נגן סקסופון גילו שהריאות שלי גדולות ב-50% מהממוצע. יכול להיות שעדיין יש לי בעיות בריאות?

ינוקא1

New member
זה לא "בעיה"

כנראה אימצת אותן קצת , והריאות הן הרי כמו "בלון" שמורכב מהרבה בלונים קטנים וכמו שאם ננפח בלון הרבה הוא ישאר קצת יותר גדול , אז גם הריאות שלך קצת יותר גדולות. זה לא נחשבת "בעיה" כל עוד אתה נושם טוב. אבל כדאי לנסות קצת לחזק אותן יותר.

נועיק

New member
מנסיון של אחרים

לעבור ממים לתה צמחים, קר או חם, בלי סוכר. נספג אחרת בגוף.

למעלה