בעיות גן ../images/Emo10.gif
בשבוע האחרון יש לנו בעיות בגן. לפני שבוע וחצי, המטפלת האהובה על בתי עזבה את הגן (נקרא לה לצורך הדיון "רבקה"). נשארו בגן הגננת הראשית (נקרא לה "רחל") שהאפרוח מסתדרת איתה אבל לא כ"כ אוהבת (וכאן תראו קצת ממהיסטוריה שלהן יחד שהשתפרה משמעותית לאחר ששוחחנו עם בעלת הגן בעקבות נקודת המשבר ההיא) ובעלת הגן לשעבר (הגן נמכר בפסח לזוג חדש, שנקרא לה "שרה"). מה היה לנו עד לפני שבוע וחצי? האפרוח מאוד אהבה ללכת לגן, התאכזבה שבשבת לא הולכים ו"חופש" נשמע לה כמו קנוניה נגדה. היתה חוזרת מהגן שמחה, מלאת סיפורים וחוויות. בשבוע האחרון האפרוח פחות שמחה בגן וזה מובן - היא מתגעגעת למטפלת האהובה עליה. שלשום היא חזרה מהגן ואמרה לי "היה לי יום עצוב בגן" כששאלתי למה הוא היה עצוב, היא אמרה שאף אחד מהילדים לא היה נחמד אליה
. בנוסף לכך קרו שתי פשלות חמורות: ביום שישי בצהרים באתי לקחת את האפרוח והגננות - שרה ולאה, לא ידעו איפה היא. הן חיפשו בחצר, בכתת הגן, בחצר של הקבוצה של הגדולים ובכתת הגן שלהם ולא מצאו. שמעתי את הקול של האפרוח עולה מכיוון המטבח של הגן, שנמצא במתחם אחר - יש 2 גדרות עם שער בכל אחת שמפרידים בין כיתות הגן לאזור המטבח - והלכתי לשם. השערים בין המתחמים היו פתוחים (ילדים לא יכולים לפתוח אותם - הבריח מאוד גבוה) והאפרוח ועוד ילדה מהגן שלה שיחקו במשחקים שמאופסנים שם בחצר ליד ערימת קרשים עם מסמרים חלודים! במזל אף אחת מהן לא נדקרה ונפצעה. ובמזל עוד יותר גדול, הן החליטו ללכת לשם ולא לצאת מתחומי הגן - מה שקל להן לעשות אם לא משגיחים עליהן כי זו השעה שכל ההורים באים לקחת את ילדיהם ושער הגן נפתח לעתים קרובות. אתמול ילדי הגן של האפרוח יצאו לטייל (הם עושים את זה פעם-פעמיים בשבוע). הם נספרו לפני שיצאו מהגן, אבל אז היה צריך להחליף חיתול לאחד הילדים, אז השאר ישבו ברחבת הכניסה לגן וחיכו, ואז יצאו לטיול. רק שהאפרוח שלי נשארה לשבת ברחבה ולא יצאה איתם... לאחר זמן מה מישהי מהגננות של קבוצת הבוגרים בגן יצאה לחצר וראתה שם את האפרוח עומדת בוכה ליד השער! היא התקשרה לגננות שלה ואחת מהן באה מיד לקחת אותה - רק אחרי הטלפון הן שמו לב שחסרה להן ילדה!!! זה מצטרף לדברים קטנים כמו שלא החליפו לה מצעים על המזרון שלה השבוע (שזה לא קריטי רק מראה על חוסר תשומת לב לילדה - זה לא קרה אף פעם קודם) ושלאף אחת אין זמן/סבלנות/רצון לשבת איתה בצהריים עד שתירדם כמו שרבקה היתה עושה ועכשיו היא לא ישנה בצהרים וחוזרת עצבנית הביתה. אחרי התקרית של אתמול עשינו רעש גדול ודיברנו עם בעלי הגן החדשים - הבחור שמנהל את הגן באמת נראה בחור טוב, עם כוונות טובות ולב במקום הנכון. הוא נראה לי אמין ושבאמת אכפת לו מהילדים. רחל היא צפע. בשיחה היא רק דיברה על כמה שקשה לה שכזה דבר קרה לה (who gives a fuck?!), השמיצה את רבקה שעזבה ואמרה שלילדה קשה עכשיו בגן בגללנו ושבעצם היא לא רואה שום שינוי בילדה מאז שרבקה עזבה... שרה, בעלת הגן לשעבר, מעופפת ומרחפת וברור שכבר ממש אין לה כוח להיות שם ובכלל לא ברור לי למה היא נשארת בתור גננת עד סוף שנת הלימודים. כשבאתי אתמול לקחת את האפרוח היא קידמה אותי בחיוך ושאלה אם הכל בסדר. רק מההלם לא אמרתי לה מה דעתי על ההתנהגות שלה ביום שישי ואתמול...
. עד שהיא מכרה את הגן, היא דווקא היתה מקסימה - במיוחד לילדים והאפרוח חיבבה אותה. היא בעצם הסיבה שבחרנו לשלוח את האפרוח לגן הזה מלכתחילה (לא פגשנו את רחל לפני תחילת השנה - טעות גדולה כנראה). עכשיו אנחנו בדילמה - אנחנו מתכננים להשאיר את האפרוח בגן הזה בשנה הבאה. הצוות כמעט כולו יוחלף בסוף אוגוסט ופגשנו את 3 הגננות שיהיו לה שנה הבאה והן כולם נראות לנו, במיוחד זו שתהיה הגננת הראשית. גם בעלי הגן נשמעים ממש בסדר (ודעתם על רחל זהה לשלנו). מה עושים עד אז? הנטייה הראשונה שלי היא כמובן להוציא מיד את האפרוח מהגן (אני לא אהבתי גני ילדים מלכתחילה...
) במילא אני בבית רוב הזמן בחודשים הקרובים וגם אבא שלה יצא לחופש בתחילת יולי. אבל אני חוששת שזו תהיה פגיעה בה - היא מאוד מאוד אוהבת את הילדים ואת הפעילות בגן ואחת משתי הסיבות בגללן הכנסתי אותה לגן מלכתחילה היתה לספק לה חברת ילדים שאני לא הצלחתי. אני ממש לא יודעת מה לעשות ומאתמול מסתובבת עם מועקה גדולה. אשמח לכל עזרה, אבחנות, הארות והערות שתוכלו להציע לי. תודה!
בשבוע האחרון יש לנו בעיות בגן. לפני שבוע וחצי, המטפלת האהובה על בתי עזבה את הגן (נקרא לה לצורך הדיון "רבקה"). נשארו בגן הגננת הראשית (נקרא לה "רחל") שהאפרוח מסתדרת איתה אבל לא כ"כ אוהבת (וכאן תראו קצת ממהיסטוריה שלהן יחד שהשתפרה משמעותית לאחר ששוחחנו עם בעלת הגן בעקבות נקודת המשבר ההיא) ובעלת הגן לשעבר (הגן נמכר בפסח לזוג חדש, שנקרא לה "שרה"). מה היה לנו עד לפני שבוע וחצי? האפרוח מאוד אהבה ללכת לגן, התאכזבה שבשבת לא הולכים ו"חופש" נשמע לה כמו קנוניה נגדה. היתה חוזרת מהגן שמחה, מלאת סיפורים וחוויות. בשבוע האחרון האפרוח פחות שמחה בגן וזה מובן - היא מתגעגעת למטפלת האהובה עליה. שלשום היא חזרה מהגן ואמרה לי "היה לי יום עצוב בגן" כששאלתי למה הוא היה עצוב, היא אמרה שאף אחד מהילדים לא היה נחמד אליה