בעיות גירוד

toomuchdogs

New member
בעיות גירוד

לצילה שלי יש בעיה מתמשכת של גירוד - כנראה שבעקבותה ניזרקה בגיל חצי שנה~ בקיץ שעבר ובקיץ האחרון היא קיבלה סטרואידים הגענו לחורף והיא עדיין מתגרדת ופוצעת את עצמה תוכך כדי, קיבלנו סוגי שמפו רפואיים (מאוד יקרים יחסית) למקלחת יומיומית כמעט - אבל, חורף כמה אפשר? מה אפשר לעשות כדי למנוע את הגרדת האיומה הזו? נילקחו בדיקות מסויימות וכו'.....ודיי אי אפשר יותר - כואב לראותה כך מציינת שרק היא סובלת מכך וזה איננו מדבק, העור שלה מתחת לגוף דביק ולח משום מה...

למה שלא תלכו לרופא מומחה לעור ?

בבית דגן ? לבירור מסודר ? מה הפרוטוקול טיפול שלה עכשיו ? מה כבר ניסתם ? בת כמה היא ? ניסיתם אוכל היפואלרגני ? איך היא מתמודדת עם הלהקה ? איך היא מדורגת מבחינה הירארכית ? היא בלחץ מהחיים עם כולם או שזה לא משפיע עליה?

toomuchdogs

New member
נו באמת....ברור שתפגיזי בשאלות !!!!

את בטוחה שלא לומדת ווטרינריה - נראה לי שחבל!!!! תשובות: כרגע אין לי זמן פשוט לקחת אותה, (האמת שכבר אין גם כסף - "למצוא" את אדיסון עלה המון כסף + הטיפול בו = נקרע לי הכיס...) אם היא ככה כבר כמה זמן אז תחכה עוד קצת - מה אעשה... כרגע - מקלחות, התחלתי שוב עם הטיפול הזה, מקלחת מלפני יומיים - והערב או מחר בבוקר תעבור שוב מקלחת - נראה אם זה יעזור ניסינו בעיקר טיפול אצל הווט' (2 שונים - הלכתי למישהי אחת והלכתי לאחר לקבלת חוות דעת שניה וחקירה "מעמיקה" של הגירודים - ב.דם וכו' וכו') - אצל שניהם קיבלה סטרואידים בזריקה אוכל היפואלרגני לא ניסיתי למען האמת, יש המלצה? היא הכי קטנה בלהקה, נוסף לה יש עוד שתיים בגודל שלה - אינני יודעת איך אפשר לדעת מה הדירוג של כל אחד ואחת שם - אשמח להכוונה בלחץ מהחיים בכלל - מידי פעם היא שואבת בטחון ממיקי וממני (היא פשוט מגיעה נצמדת חזק ושוכבת עלינו, בחוץ היא לא מתקרבת לאנשים, גם כשחיתה בחוץ ברחה מאנשים - ככה חמקה מלכידה במשך חודשיים

../images/Emo3.gif

סטרס זה לא דבר טוב לחיים
צריך לבחון גם את הנקודה הזו בענין שלה של לגור בלהקה של 7 ? כלבים כמה אתם עכשיו ? אני שוב חוזרת על ההמלצה לבירור מעמיק אצל רופא עור מומחה אפילו בקליניקה הפרטית שלו ולא בבית דגן. יש המלצה לאוכל היפואלרגני אבל זה עובר רק אחרי בירור אצל וטרינר ודרך וטרינר. יש וטרינרים שיוותרו על הבירור וינסו את האוכל - לא לעניין לדעתי. האוכל עם התוצאות הכי טובות בעניניי עור מהנסיון שלי הוא יוקנובה דרמטוזיסס (ושוב - אפשר להשיג אותו רק במרפאות וטרינריות ). ד"א מי הציע את השם אדיסון ? את לא ?

toomuchdogs

New member
האם אני שומעת המלצה למסירת צילה?

שכחי מזה
אנחנו 7 כלבים + אדיסון באומנה אבדוק את נושא הבדיקה אצל המומחה - ברגע שיתאפשר, בינתיים חיפשתי פתרון "קל וישים" - בפורום הזה... בנוגע לשם אדיסון - האמת היא שמאמוש הציעה...

ממש לא, נראה לך ?

שאני אמליץ דבר כזה ? לא נראה לי תקף בכלל לגבייך. אם את מחפשת פתרון קל ויישם אולי תדברי עם הוט' שלך לגבי אופציה של אוכל היפואלרגני, מה הם חושבים על הסוגייה ?

toomuchdogs

New member
צודקת

לא העלתי בפניו.... מחכה שיחזור מההשתלמות בחו"ל מחכה גם לראות אולי הפעם המקלחות התכופות יעזרו... כשאהיה שם (בעזרת השם והאשדודים
) עם האח האובד יעלה זאת בפניהם... תודה בינתיים אין תגובות ווט' בפורם,אני מבינה... למרות שאת מבחינתי קרובה לשם...

ella100

New member
היי toomuchdogs

תראי חשוב לטפל גם חיצונית,מקומי לא לסמוך רק על הזריקות.והאמת-יש עוד אפשרויות חוץ מהזריקות. כי האודם,המקום המגורה גורם להם לפצוע עצמם ואז זה מסתבך-כי חיידקים או טפילים שאולי לא היו בהתחלה מצטרפים לבלגן. לפעמים טיפול מיידי בגרוד-לא נותן לזה להתפתח לבעיה מתמשכת וענקית. לא הבנתי מה אותם שני וטרינרים קבעו וחשוב בעקרון לדעת אם זה טפילים או תגובה אלרגית לעקיצות פרעושים. לא הבנתי ממך שהרחיצה הכמעט יומיומית-לא עזרה. היו עוד דיווחים שההמלצה על שמפואים יקרים-היו כוסות רוח. יש טיפולים לא מסובכים התמדה וקוממון סנס-יכולים להושיע את הכלב המסכן המתגרד ובעצם מחמיר את מצבו אבל גם אותנו הגרוד משגע ולמדתי שלא כל הוטים זוכרים את זה. אז לדרוש תמיד הדרכה,המלצה-כיצד לתת גם טיפול חיצוני לטיפול בפצעים ומונע גרוד. נמתין יחד איתך לתשובות הוטים בפורום.

toomuchdogs

New member
עד שהווטים יגיבו אענה בערך...

לצילה יש פרווה ועור קצת שונים מכלב אחר ע"פ מה שנראה לי - היא יותר חמה - ז"א הגוף שלה יותר חם, כל החלק של הבטן שלה כזה רך ולח - משהו מוזר... הווטים קבעו שהיא אלרגית - לפענח למה היא אלרגית עולה יותר מ1000ש"ח - לעבור דירה כרגע אין לי אפשרות (ודיי ברור עם 4 כלבים משלי-מי ירצה אותי?
) שימו לב בתמומה לצוואר שלה - זה המצב הגרוע - לא המצב כרגע....

תשובות (וסליחה על העיכוב במענה)

הי לצערי בגלל ריבוי מקרים ופעילות לא הצלחתי להגיע למחשב כמעט, ובגלל שמדובר במקרה רציני העדפתי להתעמק בו ולא לענות תשובה קצרה מהמותן. אלרגיות בכלבים מתחלקות לשלושה סוגים: פרעושים - הכי שכיחה אלרגיה למזון "שאר העולם" - אבקנים, פריחה, קרדית אבק, חומרים שונים, וכו'. חוץ מהאבחון ע"י טסטים כמו שתארת, יש אפשרות לאבחן על דרך השלילה, ומכאן חסרים לי הפרטים הבאים: איך את מטפלת נגד פרעושים? מה איזורי הגרוד העיקריים? האם יש עונתיות לתופעה (חורף/קיץ)? בנוסף - חשוב לעבור את האבחון בצורה מסודרת ולא להנעל דווקא על אלרגיה (למרות שזה בהחלט אופציה סבירה): מחלות טפיליות (למשל סקביאס או דמודקס), דלקות עור שונות, ויש עוד אופציות. האם בוצעו בדיקות כלשהן כדי לשלול את כל אלה? במקרים מסויימים אפילו ביופסיה!

toomuchdogs

New member
תשובות והבהרות

תודה על המענה קודם כל פרעושים אין - היא מטופלת בעונות הרלוונטיות לפרעושים בפרונטליין ופרוטיקכל (נגד קרציות) מזון - משהו שגם שוון שוון העלתה ועדיין לא ניסיתי...מה גם שהווט' אפילו לא העלו את האופציה הזו אם אינני טועה "שאר העולם" - לזה התכוונו שני הווט' שבדקו אותה - "משהו בדשא גורם לה להתגרד" עלות הבידקה דיי יקרה אז לא המליצו לי לבדוק עד החורף השנה העונה היתה בעיקר בקיץ (היא כולה בת 3 שנים בערך ועברה איתנו 2 קייצים) - הייתי יודעת שהנה הסיפור מתחיל ומקדימה תרופה למכה - לוקחת אותה לקבל זריקת סטרואידים שלא עבדה כ"כ השנה. איזורי הגירוד העיקריים הם כל החלק התחתון - מגרון דרך בית החזה ועד לבטן - שם האיזור דיי לח ודביק (מוזר) דמודקס היה פעם לכלבים וכולם טופלו - כך שלזהו את המחלה דווקא אדע - זה לא המקרה, גם ע"פ הווט'ים נילקחו ב.דם שונות - עברה מספר בדיקות על פיהן הוחלט שזו כנראה אלרגיה - אבל זה סיוט הן מבחינתה (אין לה רגע מנוחה) וגם לנו (כואב לראותה כך) הראתי כאן תמונה שלה עם הגרון הפצוע - יצא לך להסתכל אולי?

ראיתי את התמונה

ולפי התשובה שלך אני מבין שהיא לא מטופלת כראוי נגד פרעושים. לצערי בארצנו אין דבר כזה "בעונה". כלב או חתול שאלרגים לפרעושים יגיבו קשה לעקיצה בודדת, ובררת המחדל של כל חשד לאלרגיה מבחינתי זה גם פרעושים. אני מציע להכנס למשטר טיפול אגרסיבי - פרונטליין או אדוונטאג' או רוולושן, כל 4 שבועות כמו שעון, ולראות אם זה עוזר לתקופה. לפעמים אני מתחיל את הטיפול עם הכל ביחד - פירעוש, מזון היפואלרגני, וסטרואידים. לאחר הגמילה מסטרואידים אם הכל טוב, אפשר לנסות להחזיר למזון הרגיל ולראות אם מופיעה תגובה. את הטסטים לאלרגיה באמת אפשר להשאיר לסוף, אם בכלל. בהצלחה

toomuchdogs

New member
תודה רבה

אני חושבת שאמשיך דווקא עם המקלחות - זה לא נוגד את הטיפול בפרעושים? אומנם השמפו הוא רפואי...

bonita30

New member
../images/Emo70.gifהמלצה חמה למקרי אלרגיה

שמן אקסמריד לאלרגיות בעור ומוצר שאמור להיות טוב יותר : SKIN KAPS של "CANINA" ארחיב על כך מאוחר יותר את שני המוצרים ניסיתי על הכלב שלי לאחר שהיה מקבל זריקות קורטיזון ותודה לאל הפסקתי עם הקורטיזון. שני המוצרים עזרו לאלרגיה חלק מהוטרינרים אף נעזרים במוצרים שלהם והיה טוב אם כולם היו . אם תרצי פירוט בטלפון ,פני אליי במסר ואתן לך את הטלפון שלי.

bonita30

New member
הכלב שלי במשך הרבה זמן

סבל מאלרגיות שהתבטאו בהתנפחויות חלקיות בעור שגירדו בטירוף וליקוק מתמשך של כפות הרגליים ומעלה הוא קיבל מספר פעמים זריקות קורטיזון לטווח ארוך שעזרו לו בדיוק לטווח הזריקה ובאחת הפעמים נהיה לו סיבוך מהקורטיזון (הידללות של השיער, וקרחת גדולה מקומית) שהוביל לחשד לקושינג(עודף קורטיזון) או לבעייה בבלוטת התריס. נעשו בדיקות גם לבלוטת התריס לאחר שנשללה בעייה בבלוטת התריס, וטרינר המליץ לי לתת לו שמן דרמה לעור וזה התחיל לעזור לאחר מכן נחשפתי למוצר בחנות בה אני עובדת של שמן אקסמריד לאלרגיות ובעיות עור מהרגע שהתחלתי לתת לכלב שלי את השמן, הליקוקים פסקו וכמו כן ההתנפחויות בעור גם במהלך היום אם פתאום הופיע לו אלרגיה קלה, ברגע שקיבל כפית מהשמן, מיד נרגע. לאחר כמה חודשים הפסקתי עם השמן, ועברתי לקפסולות של קנינה זו קפסולה של שמן מוקשה שבזמן אלרגיה קשה אמורים לקבל במשך שבועיים טיפול יום יומי ולאחר מכן פעמיים בשבוע למניעה. מי שמעוניין לנסות יכול לפנות אליי או לחפש את המוצרים הללו ששייכים למפעלי ים מומלץ בחום ועדיף אלף מונים על שימוש בקורטיזון

toomuchdogs

New member
רגע

זה נישמע דומה... אז צריך לשלול בעיה בבלוטת התריס לפני כן? או שאפשר להתחיל עם השמן? יש תופעות לוואי? זה בבליעה או מה? מה שאני מבינה: שמן דרמה בבליעה - אחת לכמה זמן? קפסולות קנינה - רק לשבועיים? כל אלה מותרים לכלבים? נמצאים בחנויות טבע או בבתי מרקחת? תודה על הרעיון וסליחה על ההפגזה בשאלות

למעלה