בעיות גולשים

LeCagot

New member
בעיות גולשים

כל מי שרוצה להעלות בעיה - נא לשרשר לכאן.

dream ca7cher

New member
בעיה קלה

תור לבן למנוע משחור לעשות עיניים. בלי תשובות בכותרת

bluexx

New member
אין פתרון

לא חשוב מה לבן יעשה לשחור יש או 2 עיניים בפינה או עין בפינה ועין בצד או הרבה יותר מזעזע מזה אולי כדאי תתחשוב על האבנים שמקיפות את שחור יותר לעומק

dream ca7cher

New member
אני לא חושב

אלא אם אני טועה (ויש סבירות שזה יקרה) אם הלבן משחק בB18 לא משנה מה השחור יעשה הוא ימות על ידי כך שהלבן או יצור שורה בB19-B17 או ישחק בA18ואז בA19 כדי ליצור ריבוע ואז שורה של שניים אחרי שהשחור יקח אותם. בכל מקרה השחור ימות

אבל

כיוון שללבן אין מספיק אבנים שמקיפות את השחור השחור יכול פשוט ליצור עין חדשה ב- E19 והלאה ואז ללבן אין מה לעשות

bluexx

New member
E17

פועל יותר טוב, יוצר לחץ על האבן הלבנה ומאלץ אץ לבן או לאבד אותה ולתת לשחור את העין או להציל אותה ולתת לשחור שטח טוב יותר בצד גם אם הוא בוחר לחסום את הצד העליון אם הוא מוותר על האבן הלבנה שE18 מאיים עליה כל צד שמאל הולך בקיצור לחידה אין פתרון ואני לא מבין למה לבן חושב שהוא יכול לחסל את שחור, שיתחיל לדאוג לעצמו כי האבנים שלו חלשות

dream ca7cher

New member
אני סתם התעצלתי

ובגלל זה לא שמתי עוד אבנים לבנות אז פשוט תדמיינו שהכל שם מוקף באבנים לבנות

gloom

New member
חיים ומוות../images/Emo66.gif

http://playgo.to/problem/tsumego2.html אני לא מצליח את הבעיה הזאת ואת הבעיה שאחריה... בבעיה הזאת, אני שם בB18 ואז הוא מכניס אותי לאטארי שאני לא מצליח לצאת ממנו... וכל מקום אחר שניסתי ישר הייה FAILD

bluexx

New member
easy

המחשב לבד משחק לבן אז אני אתן לך רק את הרצף של שחור הראשונה- b18 c16 a18 d19 b18 e19 c19 b16 השנייה- o19 n19 Q19 p18

למעלה