בעיות בתכנון מסלול

supernoa

New member
בעיות בתכנון מסלול

אוקי האז אנחנו מתכננות לסוע לאוסטרליה קודם ואחר כך לניו זילנד בערך בנובמבר-דצמבר. ללא הגבלת זמן כלשהיא בשני המדינות (כמובן שבגבול הטעם הטוב ובגבול המזומנים והויזות). אנחנו נגיע לאוסטרליה בסביבות הקיץ, ואחרי תקופה שם ניסע לניו זילנד. הבעייה היא שעד אז כבר תתחיל העונה הרטובה וזה ייצור הרבה בעיות לצאת לטרקים וכאלה... לפי סיפורים של מספר מכרים שלי הבנו שאין מצב לסוע קודם לניו זילנד כי אז (לפי מה שהם אומרים) אנחנו נתאכזב מאוסטרליה... למישהו יש הצעות כיצד לתכנן את הטיול ככה שנהנה משני העולמות מבלי לפספס יותר מדי???

Yo-man

New member
זה לא עובד ככה

אני פגשתי אנשים שחזרו מניו-זילנד ואפילו לא אהבו אותה. אני חושב שזו המדינה היה בעולם, אבל זה דבר אישי. בכל מקרה, זה כמו שיגידו לך אם אתה נוסע ללונדון ופריז שפריז יותר יפה (מה שנכון) לכן סע אליה אחרי לונדון אחרת לא תאהב את לונדון. אלה שתי מדינו שונות, אחת מלאה ביערות גשם, פיורדים, מים, הרים וכו', והשניה יש בה גם את כל אלה בקטן, והמון ים, חם, איזורים טרופיים, מדבריות ואטרקציות שונות. האוירה בשתי המדינות שונה לחלוטין, גם אם אחת יפה מהשניה. והטיול הוא לא רק נופים, הוא לפעמים הרבה פחות נופים והרבה יותר חוויות ואוירה כללית. לדעתי אם תדחו את ניו-זילנד לאחרי העונה כבר לא תהנו שם כמו שאתם יכולים להנות בעונה עצמה, למרות שאפשר לדחות קצת את ההגעה (אני הייתי שם מפברואר עד מאי, והיו הרבה פחות תיירים מאשר בינואר ודצמבר). דוגמה נוספת שאני יכול לספק היא שהייתי בהודו חודשיים, ואז טסתי לתאילנד (לפני המון זמן) ופשוט לא אהבתי את תאילנד כי האנשים נראו לי מזוייפים ולא נחמדים אחרי ההודים נטולי המסיכות והכוונות הזדוניות. עוד 5 שבועות אני יוצא לחוויה מתקנת ונוסע שוב לתאילנד. נראה אם הפעם הם ייראו לי חביבים יותר

Yo-man

New member
לא הסברתי את קונפליקט לונדון בהודעה

הענין הוא שיש בלונדון דברים שאין בפריז, ועל אף שלפריז יתרונות רבים אתה לא תרגיש שלונדון היא בזבוז זמן. אולי גם תתכנן להיות קודם במלבורן כי סידני יותר יפה, שלא תתאכזב ממלבורן ??? טיעון מאוד תמוהה...

shirygo

New member
אני אישית נהניתי יוותר מניו-זילנד,

גם המדינה וגם אווירת המטיילים שבה, אבל כמו ש: YO-MAN אמר זה הכל אינדיבידואלי. אני טיילתי באוסטרליה 5 שבועות בחוף המזרחי בנובמבר -דצמבר 2003 ובינואר פברואר בניו-זילנד. פברואר זה עקרונית חודש שאמור להיות יבש, אבל אצלי הוא היה גשום בצורה מחרידה והניו-זילנדים אמרו שכבר 20 שנה לא היה להם פברואר שכזה. הרבה אתרים נסגרו בגלל הגשמים וחשש להצפות, אז אני יכולה להגיד לך שמהבחינה הזאת עדיף לכן לנסוע קודם כל לניו-זילנד! אוסטרליה, בחוף המזרחי בכל אופן היא יותר בעניין של חופים ומסיבות, כי רוב האנשים שנמצאים שם זה בריטים ואירים שבאו לשנה לעבוד והם ממש "גרים" שם ולא כ"כ מטיילים, אני אישית לא התלהבתי מזה, כי לא באתי למסיבות אלא יותר לראות מקומות, אבל אירופאים אמרו לי שהם העדיפו את אוסטרליה בגלל החופים (מה שיש פה בארץ ולהם אין, לא עם שמש בכל אופן) וכשאמרתי להם: איזה יפים ההרים עם המפלים, הם הסתכלו ואמרו: "כן זה יפה, אבל זה כמו בבית". אז כל אחד מתלהב ממה שאין לו. אבל אני לא עשיתי את זה (טיול הבא) אולי תשקלו לטייל במערב+צפון אוסטרליה והמדבר כי שם אנשים אמרו לי שמדובר בחווית טיול ולא בחווית מסיבות. תעשו חיים.

jeshu

New member
תנו למקומות שאתם מבקרים לעמוד בזכות עצמם. שמעתי שיש הרבה מה לראות גם באוסטרליה,למרות שאין את האינטנסיביות של מראות ונופים עוצרי נשימה של ניו-זילנד. אני בטוח שתמצאו מספיק ממה להינות באוסטרליה גם אם תראו אותה אחרי נ"ז. יש סיכוי שתתאכזבו מאוסטרליה בכל מקרה...יש סיכוי שמאוד תהנו שם. בנוגע לעונה - יש יתרונות ללטייל מחוץ לעונה,אבל נראה לי שלטרקים בנ"ז עדיף להגיע בעונה. בהצלחה

למעלה