בעיות בשנת לילה

בעיות בשנת לילה

יודעת שהנושא כבר נשחק עד דק, ובכל זאת אשמח לקבל עצות מחכימות, כמי שקוראת הרבה בפורום ונהנית מהמידע וממגוון הדיעות. הבובה שלנו התחילה לפני כעשרה ימים להתעורר באמצע הלילה, כשהיא אינה מצליחה להירדם מחדש, למרות שהיא נראית עייפה מאוד וגם לדבריה רוצה לישון. היא לא מוצאת את "הפוזה" לישון ויכולה להיות ערה כמעט שעתיים (בדרך כלל בין 12 ל- 2, כאשר לפני כן היא סוגרת שלוש עד ארבע שעות של שינה רגועה) כשאנחנו מטורטרים בין מקומות לינה אפשריים (מיטה, ספה, ידיים, כן ציצי, לא ציצי וכו'). למרות הסבלנות שאנו מנסים לנהוג בה, אנחנו מוצאים את עצמנו (בגלל העייפות) כועסים, רגוזים וכו', ואנחנו גם לא יודעים אם הדרך הנכונה היא להציב לה "גבולות" (בלילה?) או לזרום עם הדרך שלה לישון. נקודות חשובות להתייחסות- בת יחידה, בת שנה ושבעה חודשים, ישנה אתנו במיטה ועדיין יונקת בלילה. עצות? רעיונות? חיזוקים כלליים? הכל יתקבל בשמחה...

אפרתש

New member
רק שאלות -

היא נראית חסרת מנוחה? אולי קר לה? מה מצב הרוח שלה - אולי התעוררה מחלום מפחיד? מה היא בעצם עושה? מה היא תעשה אם אתם תמשיכו לישון? אם היא לא מטרידה אתכם ולא מסכנת את עצמה, לי אישית אין כוח להציב גבולות באמצע הלילה. שתעשה מה שהיא רוצה.

קצת תשובות

קודם כל תודה על ההיענות המהירה. לא נראה שקר או חם לא, והיא גם לא סובלת מכאב מוגדר כלשהו. לשאלותינו היא משיבה שהיא עייפה ורוצה לישון. אני לא מניחה שהתעוררה מחלום מפחיד, כי, כאמור העניין נמשך משך כמעט שעתיים (אבל איך בכלל אפשר לדעת?) מה שהיא עושה זה מנסה להירדם - משנה תנוחות, מזיזה אותנו מתנוחה לתנוחה ומחדר לחדר, וממש נראה שהיא פשוט לא מצליחה לתפוס שינה. אם אנחנו לא נענים לה מיידית (לא לוקחים אותה על הידיים, אבא לא יוצא מהחדר וכו'), היא בוכה בלי הפסקה, עד שאנחנו "נכנעים" לה (ובעקבות הבכי היא לפחות מצליחה להירדם לכמה דקות...)

טלי12345

New member
נשמע שמשהו מטריד אותה

נשמע לי שאין מקום ל"גבולות" היא את מתארת שהיא מנסה להירסם ולא מצליחה. הייתי מנסה לבדוק איך אפשר לעזור לה להירדם: מוסיקה, חושך , בלי דיבורים, רק הורה אחד, אולי שיר ערש או משהו דומה אבל כדאי מעט גירויים. יש לה את כל השיניים? בגיל הזה לפעמים יוצאות הטוחנות וזה ממש כואב. אולי היא אוכלת משהו שמכביד על קיבתה בלילה?אולי תולעים?אולי אוזניים?

אלדורית

New member
../images/Emo45.gif גם לי נשמע כמו משהו מציק

לנו היו לילות קשים ומקוטעים כשצמחו הניבים בסביבות גיל שנתיים. בכלל, כל מה שקשור לשיניים ואוזניים מציק יותר בלילה מאשר ביום. רעיון ה"ציפה" (לחכות שבועיים ולראות מה קורה) נשמע לי טוב, כי באמת אם מדובר באיזה כאב מקומי שאין מה לעשות איתו, זה יעבור מאליו. בזמן הזה גם תוכלו לגלות אם מדובר בכאב יותר רציני (דלקת שתתפתח ותתבטא בחום גבוה). בכל מקרה לא נשמע לי כמו מקרה של "פריצת גבולות" שדורש "הצבת גבולות".

צימעס

New member
אולי היא צריכה ללכת לישון מאוחר יות

ר? ומצד שני - אולי אחד מכם ילך לישון אתה, ב 9, ויהיה סלן יורת אליה בלילה?

אפרתש

New member
שיהיה סלן יורת, זה גם מה שאני חשבתי

צימעס

New member
כם ב 8:30 בלילה נורא קשה לי לכתוב

בלי לסכל אותיות. (הייתי אתמול קרועה מעיפות כבר ב 7, ולא הלכתי לישון כדי שלא יקרה לי מה שקורה לילדה מהשאלה המקורית).

lulyK

New member
תשובה קצת פשטנית:

כשמשהו כזה (או בסגנון) קורה אצלנו, אנחנו מראש מחליטים "לצוף" שבועיים. בד"כ זה פרק הזמן שצריך כדי שזה יעבור לבד.

רעיון ה"ציפה" עלה גם אצלנו

תודה רבה על כל ההתייחסויות. אכן אנחנו מנסים לתת לזמן לעשות את שלו, בתקווה שכמו בעיות אחרות של שינה שהיו בעבר גם הוא יחלוף. רק שהפעם זה קשה במיוחד, כי אנחנו באמת לא מצליחים לשים את האצבע על הבעיה (מעבר לכך שמשהו מציק לה). לו רק אפשר היה להשלים את שעות השינה החסרות בבוקר, במקום ללכת לעבודה...

לאה_מ

New member
מתי היא הולכת לישון בערב?

גם לי נשמע טוב הרעיון לנסות לאחר קצת את שעת השינה שלה.

לאחר את שעות השינה לא כ"כ אפשרי

היא פשוט קורסת בסביבות 19:30- 20:00. חוץ מזה האינטואיציה שלי היא שאם היא תלך לישון יותר מאוחר, היא פשוט תתעורר בשעה יותר מאוחרת בלילה.

לאה_מ

New member
אז מה לגבי - כפתרון ביניים,

לא באופן קבוע - להקדים גם את שעת השינה שלכם (לפחות של אחד מכם), וכך כשהיא תתעורר לא יהיה לכם כל כך קשה להיות איתה, כי לא תרגישו ממוטטים מעייפות. אישית, לפעמים קורה לי שאני נרדמת מוקדם יחסית, ואז מתעוררת באמצע הלילה, עירנית לחלוטין - אני למדתי כבר לא להלחם בזה, ושעדיף לי לקום ולעשות משהו (לקרוא ספר, לגלוש באינטרנט, לכתוב מכתב) מאשר לנסות להרדם בכל מחיר. כשאני מרגישה שוב עייפה - בדרך כלל אחרי כשעתיים - אני חוזרת לישון. עניין של מחזורי שינה טבעיים.

זה הפתרון שאנו נוקטים בו

בין היתר גם מחוסר ברירה (קשה לסחוב הרבה בלי שעות שינה). האמת שבלילות האחרונים אני רואה שמה שעוזר הוא ההחלטה לפני- לזרום איתה, ללכת איתה מחדר לחדר אם זה מה שיעזור לה להירדם וכו'. אינטואיטיבית אני חושבת שזה מקל עליה את הדברים אבל מהסביבה (תמיד הסביבה אשמה (
), אני שומעת שאולי הזרימה איתה תקבע לה את ההרגל של לקום באמצע הלילה מהשינה.

למעלה