בעיות ברכיים

Herziger189

New member
בעיות ברכיים

שלום, אני יובל, לוחם בצה"ל, בן 21 בקרוב. לפני חצי שנה, באימון בו תפקדתי בתפקיד מרכזי בצוות, סובבתי את הרגל וכתוצאה מכך נפגעה ברכי. במשך חצי שנה הרופאים אשר בדקו אותי היו משוכנעים כי קרעתי את המיניסקוס. עברתי בדיקת MRI ובבדיקה לא היו סימנים בולטים לנזקים בברך, מלבד בצקות מח עצם, ונוזלים. לפני 3 שבועות עברתי ניתוח ארטרוסקופיה אחרי מאמצים רבים להשגתו. בניתוח התגלה כי המיניסקוס (גם המדיאלי וגם הלטרלי) תקין לחלוטין ואילו התגלה נזק סחוסי חמור, לדברי המנתחים. נשחקו ונעלמו חלקים שלמים בסחוס, ובניתוח בוצעו שלושה קדחים ע"מ ליצור אפקט מסויים שאמור לתקן את הבעיה. שאלתי היא: מה אמורים שלושת הקדחים האלה לעשות, ועד כמה הפעולה שבוצעה היא בהכרח פיתרון לנזק שנגרם בברכי?

Herziger189

New member
הניתוח עצמו

בוצע בוולפסון ע"י הרופאים של מחלקת פגיעות ספורט (ראש המחלקה - ד"ר אליהו אדר)

קידוח סחוס

מטרתו לעודד את רקמת הסחוס לתיקון, למעשה ע"י יצירת נזק מזערי. אם יש נזק נרחב לסחוס טיפול זה לא ירפא את הברכיים לחלוטין, אך יכול לשפר את המצב.

Herziger189

New member
במידה ו...

במידה והנזק לסחוס הוא נרחב כמו שתיארו לי לאחר הניתוח, מה יכול לעזור לי להחזיר את הברך לקו הבריאות? הכוונה לפעילות מלאה של ספורט בלי חשש מפגיעות נוספות

Herziger189

New member
קביים

ומדוע זה כ"כ קריטי ללכת עם קביים עד חודש וחצי אחרי הניתוח, מבלי לדרוך על הרגל?

נזק לסחוס

ברך לאחר נזק לסחוס כמעט אף פעם לא חוזרת לתפקוד מלא. פיזיותרפיה טובה לאחר הניתוח יכולה לעזור הרבה. מטרת הקביים למנוע עומס מקומי לתקופה הראשונה לעזור לריפוי.

למעלה